najbardziej mojej córce która kocha naleśniki w każdej postaci a z serem szczególnie ,bo jak zrobię właśnie w takiej postaci to moja córka zjada je na śniadanie obiad i kolację a do tego najlepiej jeszcze jak odsmażę na masełku ,wtedy zajada aż jej się uszy trzęsą i tylko zerka ile jeszcze zostało. :) Składniki na farsz serowy
Mój SmakBardzo szybkie danie może być idealnym posiłkiem na obiad bądź kolację , kiedy zostaje mi kurczak pieczony a nikt nie ma na niego za bardzo ochoty po trzeba odgrzewać , wiec ja robię na szybko takiego wrapa ,super się sprawdza i smakuje wszystkim domownikom a co przy tym idzie , nic się nie marnuje i nie wyrzucamy jedzenia , a kurczak w takim połączeniu
Mój SmakBardzo szybki w przygotowaniu i zarazem smaczny dodatek do kanapek , ale także fajnie pasuje do grilla czy nawet jako samodzielny posiłek na kolację . Bardzo lubię takie połączenia, warzywa i jogurt , a w tym przypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia
Mój Smakstandardowym makaronie do spaghetti ale w makaronie Tagliatelle . Takie zupełnie inne zestawienie smakuje naprawdę bardzo fajnie . Doskonale nadaje się jako obiad , bądź na kolację rodzinną , zapraszam serdecznie do wypróbowania . Składniki 250 dag mięsa mielonego 1 duża cebula
Mój SmakZapraszam do wypróbowania kolejnej odsłony surówki , do obiadu niedzielnego jak znalazł , ale nie tylko . Ja taką surówkę lubię sobie podjadać na kolację np , do kanapki czy beż dodatków , fajnie też smakuje z grzankami , ale to już według uznania . Składniki ( dla 3 osób ) 1 mała kapustka lodowa 1 duży pomidor
Mój SmakPasty jajeczne są bardzo fajnym sposobem na fajną kolację , bądź śniadanie , do pasty jajecznej można dodawać mnóstwo fajnych i smacznych dodatków , tym razem proponuję dodatek w postaci łososia , smakuje bardzo fajnie . Składniki 6 jajek łosoś ( ja wykorzystałam brzuszki z łososia ) 3 łyżki majonezu ( o obniżonej zawartości tłuszczu ) sól pieprz czarny Jajka gotujemy na twardo , jak jajka
Mój Smakkurczaka i fetą , danie jest bardzo lekkie , z pewnością zasmakuje osobą którzy dbają o linię jak i dla tych co lubią dobrze zjeść , takie pomidorki możemy podawać na obiad , kolację , i także fajnie smakują z grilla, zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 4 średnie pomidory 1 średnia pierś z kurczaka 1 cebulka czerwona 1 ząbek czosnku
Mój SmakCzęsto nie wiem co przyrządzić na kolację dla moich bliskich,wpadłam na pomysł że dawno nie robiłam faszerowanych bułek , jest to bardzo fajne i smaczne jedzenie , takie bułki można faszerować przeróżnymi produktami , ja zapraszam na bułki faszerowane białą kiełbasa , z dodatkiem przypraw , smakuje fajnie, zapraszam do wypróbowania . Składniki 6 bułek ( według uznania ) 3 laski białej kiełbasy
Mój Smakkalorii , ale czego nie robi się dla swojego ukochanego mężczyzny :-) Choć przyznam szczerze, że i ja od czasu do czasu lubię te smaki :) Idealny na obiad czy ciepłą zimową kolację, dzięki zawartości papryczki chili świetnie rozgrzewa. Gulasz: - 500 g mięsa gulaszowego wołowego, - 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego, - 2 czerwone papryki - papryczka chili - 1 duża lub 2 małe
Aromatyczne Podróżetrudno się zdecydować które są lepsze. To bardzo proste danie, które można podawać na różne sposoby, dzięki temu z pewnością się szybko nie znudzą. Można je podawać na obiad, kolację czy jako przekąskę kiedy spodziewamy się gości. Naleśniki wytrawne zapiekane z serem Naleśniki - przepis podstawowy: 1 1/2 szklanki mleka, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, 1/2 szklanki
Aromatyczne Podróżemnie tradycyjnie zawsze na kolacji wigilijnej jest barszcz. Nigdy nie jadłam innej zupy. Choć Wigilia w naszej rodzinie co roku wypada u kogoś innego w domu, tak się składa, że wszyscy gotują barszczyk :) Jednak każdy troszeczkę inaczej. Taki barszcz, jak ten, który tu widzicie, przygotowuję na Wigilię ja. Jest najprostszy z możliwych. Nie ma tu kwasu buraczanego, więc nie trzeba
Posadzone i zjedzonewigilijnej kolacji u nas w domu zawsze są kluski z makiem. Jemy je na samym końcu, ponieważ danie to traktujemy jak deser. Do tej pory kluski robiliśmy z przepisu na ciasto pierogowe, przy okazji przygotowywania pierogów z kapustą i grzybami. Mąka, woda i trochę soli. Część ciasta szła na pierogi, a część (znacznie mniejsza) na kluski z makiem. Ciasto rozwałkowywało
Posadzone i zjedzonezyskały one bardzo ciekawy smak. Czasami można było natrafić na rodzynki, czasami na kawałek orzecha lub kilka ziaren siemienia lnianego. Bułeczki pasują do wszystkich dodatków. Dzięki nim mieliśmy pyszną kolację:) Bułeczki pszenne na serwatce 12 szt. 350 g serwatki 30 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki cukru 460 g mąki pszennej typ 650 100 g dowolnej mieszanki mussli
Posadzone i zjedzonewarzywami w roli głównej, a taka sałatka, to przedsmak tego, co czeka nas już niedługo, gdy na straganach zaczną się pojawiać młode warzywa :) Polecam! Na śniadanie, obiad lub kolację! Sałatka z pęczakiem, botwinką i szczypiorkiem ½ szkl. pęczaku 2 szkl. bulionu warzywnego lub z kurczaka ½ ogórka szklarniowego 1 pęczek młodych buraczków ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka
Posadzone i zjedzoneNietypowe placki, które można zjeść na śniadanie, obiad lub kolację :) Pysznie smakują z ziołowym sosem z koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem. Nareszcie wiosennej zieleniny jest pod dostatkiem! Trzeba korzystać :) Takie placuszki doskonale nadają się również do szkolnego pudełka na drugie śniadanie lub do pracy. Polecam! Placki ze szczypiorkiem, koperkiem i szpinakiem około 30 szt. Placki: 2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku
Posadzone i zjedzone