piękny wygląd. Tak naprawdę smakuje doskonale z dowolnymi dodatkami, lato trwa, a szkoda nie wykorzystać sezonu pełnego owoców! To jedno z najlepszych śniadań jakie jadłam kiedykolwiek, idealny deser czy kolacja. Zabieramy go do pracy, w szczelnie zamkniętym słoiku i delektujemy się wspaniałym smakiem! Do szczęścia tak niewiele potrzeba, bo nie więcej niż jedną szklankę mleka, kilka łyżek nasion chia
Moja smaczna kuchniasałatkę jako lekki lunch dla kilku osób, to wybieram sprawdzone metody i wtedy nie eksperymentuje. Dzisiaj pyszna sałatka na bazie kaszy jaglanej, idealna do pracy do lunch boxa, na kolację, na obiad i fajna propozycja dla dzieci , które lubią szyneczkę w sałatkach. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki ugotowanej w osolonej wodzie kaszy jaglanej - 4 grube plastry szynki wędzonej - 1/2 puszki kukurydzy
SMYKWKUCHNIminut ryż piekłam już bez przykrycia, żeby cukier po przypieczeniu utworzył chrupiącą skórkę. Tak zapiekany ryż podany z kleksem śmietany albo gęstym jogurtem smakuje zawsze. Można zjeść na kolację, na obiad... po prostu zawsze Ja zrobiłam wczoraj na obiad a dzisiaj Wam przypominam ten przepis. Może dacie się namówić? Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu
Kuchnia u Krysibakłażany posypałam serem i włożyłam do natłuszczonej formy do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około 20 – 25 minut do lekkiego zrumienienia. Takie bakłażany można podać na kolację. Farsz grzybowy można zrobić również ze świeżych grzybów, z pieczarek. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych. Jeśli zasmakuje Wam moja wersja, życzę SMACZNEGO! Krys Polecam również
Kuchnia u Krysiminut. Po upieczeniu wyłożyłam patisony na liściach sałaty No, to tyle o moich patisonach. Jeśli macie ochotę, zróbcie takie kolorowe danie np. na kolację. Ja faszerowałam patisony, Wy możecie zrobić taki farsz np. do cukinii, papryki, a nawet do pomidorów. Życzę dobrej zabawy przy faszerowaniu a podczas konsumowania... SMACZNEGO ! Krys Polecam również: Faszerowane patisony
Kuchnia u Krysiprzekonałam do ugotowania tej pysznej, zdrowej i kolorowej, jesiennej zupy z brukselką w roli głównej Po zjedzeniu tej zupy z pewnością głód Wam nie dokuczy do samej kolacji. Więc życzę SMACZNEGO! Krys Jeśli wolicie zupę krem z brukselki to zapraszam tutaj Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiZdarza się też, że trzeba podać na stół sałatkę okraszoną delikatnym sosem, który podkreśli a nie zgłuszy smaku całej sałatki. Taką właśnie smaczną sałatkę proponuję podać nawet na elegancka kolację Składniki: 300 g makaronu kokardki 100 g szynki po 1/3 strąka kolorowej papryki 2 małe pomidory pół puszki kukurydzy odsączonej z zalewy świeże listki oregano 1 łyżeczka suszonego
Kuchnia u KrysiWczoraj zrobiłam pyszne paszteciki. Dzisiaj mam dla Was gotowy przepis. Takie paszteciki robię często, na różne okazje. Na obiad lub na kolację. Świetnie sprawdzają się też jako przystawka na ciepło np. z gorącym barszczem. Dopiero teraz uporządkowałam przepis, okrasiłam zdjęciami i zamieszczam w całości. Zrobiłam to na prośbę jednej czytelniczki mojego bloga, która poprosiła o przepis na paszteciki drożdżowe
Kuchnia u KrysiPytacie mnie o przepis na uniwersalny sos do mięsa na zimno, który chcecie podać na półmisku na elegancką kolację. Spełniając Waszą prośbę, dzisiaj przedstawiam jeden z przepisów na sos, który można podać również do mięsa na ciepło. Składniki: mały korzeń białej rzodkwi (ok. 150 g) 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka octu 10% lub winnego
Kuchnia u KrysiDzisiaj mam dla Was propozycję na smaczny obiad, albo na smaczną kolację. Przygotowałam schab który upiekłam w liściach kapusty włoskiej i podałam z pysznym sosem z białej rzodkwi . Można podać na ciepło i na zimno. Składniki: 700 g schabu wieprzowego mała główka kapusty włoskiej lub 8 liści 200 ml wytrawnego wina białego 3 łyżki oleju
Kuchnia u KrysiJeśli lubicie placki, czy też mączne racuszki, to ten przepis jest dla Was. Smaczne, na bazie ryżu z jabłkiem. Można zrobić na weekendowe śniadanie, na kolację albo na deser. Szybko się robi i szybko znikają z talerza Składniki: 100 g ryżu 250 ml mleka 2 łyżki masła 1 duże lub 2 średnie jabłka 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kuchnia u Krysidodatkiem sera fety? Dla mnie bomba. Jeśli podamy na ciepło jest to bardzo ciekawe i smaczne rozwiązanie na danie obiadowe. Można również podać na zimno na półmisku na elegancką kolację Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 250 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 100 g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju (brak
Kuchnia u Krysiwłaśnie, ja dzisiaj proponuję Wam lekką, ale treściwą i gęstą zupę krem, którą przygotowałam ze zmiksowanych brokułów. Ta zupa nadaje się idealnie nie tylko na obiad, ale również na kolację. Spróbujcie... polecam Składniki: 1 brokuł (ok. 500 g) 1 łodyga selera naciowego 1,5 l bulionu z drobiu wg tego przepisu * 25 g masła
Kuchnia u KrysiUsmażone racuszki przekładałam na półmisek i od razu podałam gorące na stół. Polecam takie racuszki z ulubioną surówką lub z sałatą. Na obiad, lub na kolację. Życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiKrążki ciasta wyjęłam z piekarnika i napełniłam je pieczarkowym farszem. Przykryłam kapelusikami i gorące podałam na stół. Jeśli zrobicie takie paszteciki jako przystawkę albo na kolację, zrobicie swoim najbliższym frajdę. Sami też będzie zachwyceni. Życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysi