kolacja - 33757 przepisów (strona:878/2251)

Sałatka ze szparagami, jajkiem i szynką parmeńską 174

Pyszna sałatka ze szparagami, jajkiem, szynką, pomidorkami i rukolą - doskonała propozycja na śniadanie, lunch lub kolację - bardzo Wam polecam, jeśli lubicie takie smaki :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 250 kcal) 5 sztuk zielonych szparagów 1 duża garść rukoli 1 garść pomidorków koktajlowych (100 g) 1 jajko ugotowane na twardo 3 plasterki szynki parmeńskiej 1 łyżeczka oliwy z oliwek  świeżo mielony

Moje Kuchenne Rewelacje
domowe hot-dogi... 125

połówki z masłem i piec 5 minut wyjąć z piekarnika, posmarować majonezem, keczupem, dodać ogórki z cebulą i złożyć bułki przyciskając do siebie - pyszne domowe hot-dogi na kolację...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z selera 108

Surówka z selera Kotlecik z ziemniaczkami na obiad lub kolację to bardzo fajna sprawa. Żeby taki posiłek był pełnowartościowy, trzeba zadbać również o jakąś porcję warzyw. Dla mnie wplatanie, do wspomnianego na początku duetu, ugotowanego brokuła czy kalafiora odpada… mogę zjeść, ale to nie jest to, co bym chciał włożyć do ust po ciężkim dniu w pracy

Blendman
Tarte flambée / Flammkuchen - Alzackie podpłomyki 234

iedy mieszkałem w Hiszpanii, wraz z moimi współlokatorami organizowaliśmy często w naszym mieszkaniu międzynarodowe kolacje. Wpadali wtedy znajomi z różnych krajów i każdy przynosił lub gotował na miejscu swoje ulubione dania z rodzinnego domu. Ja zazwyczaj lepiłem nasze poczciwe ruskie pierogi, na które wszyscy z wytęsknieniem czekali. Przez te kilka miesięcy ulepiłem ich tam chyba tyle, co przykładna polska gospodyni

Food Square
Zawijasy drożdżowe ze szpinakiem 233

Polecam bardzo są pyszne, idealne w towarzystwie zupki krem. To jest dość duża porcja. Przygotowanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z patelni 755

wszystko co zechcesz, możesz wysprzątać lodówkę z resztek wędlin, warzyw, sera... (ja tak po części zrobiłam, choćby z wędliną pokrojoną na śniadanie). Trochę przypraw i doskonały obiad lub kolacja wjeżdża na stół. Składniki: 15 niedużych, ugotowanych ziemniaków 5 średnich pieczarek 1 por (biała część) kilka plasterków wędliny (u mnie to krakowska, ale nada się każda inna czy po prostu kiełbasa

Kolorowy Przepisownik
Sezon na… nowalijki! Warto jeść czy nie? 119

pojawią się w sklepach już pierwsze pęczki. Są one prawdziwą skarbnicą witamin. Polecane kobietom w ciąży oraz kobietom karmiącym. Mówi się także, że są afrodyzjakiem, także polecam na kolację we dwoje Szpinak – jedno z moich ulubionych zielonych warzyw. Kocham go w sałatkach, jak i makaronach. Liście szpinaku zawierają dużo potasu, dzięki czemu obniżają ciśnienie krwi. Tak jak głoszą legendy

Kuchnia Bazylii
LEKKI KRUPNICZEK ODKWASZAJĄCY ORGANIZM :) 115

oliwek mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Ten lekki krupniczek można jeść na śniadanie,można zabrać ją w pojemniku np.do pracy i jeść kiedy zgłodniejemy.Można ją jeść nawet na kolację. Zupka neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawna i czyści jelita od środka. Wspomaga cały układ pokarmowy, żołądek i wątrobę

Mała w garnku miesza
ZUPA KREM Z BROKUŁÓW Z KASZĄ JAGLANĄ 140

Brokuły mają silne działanie przeciwnowotworowe.Można tę zupkę jeść nawet na kolację :). SKŁADNIKI brokuł 1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 jabłko 2 ząbki czosnku cebula łyżeczka majeranku szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyzeczki curry 1/3 łyzeczki kurkumy starta skórka z cytryny łyżka oleju kokosowego lub oliwy sól himalajska lub morska do smaku płatki migdałowe lub orzechy włoskie WYKONANIE Myjemy brokuł

Mała w garnku miesza
Sałatka z łososiem i suszonymi pomidorami 108

Cześć Wszystkim! :) Mówiłam Wam już w poprzednich postach, że łosoś w puszcze to pozycja obowiązkowa w mojej szafce. Dzisiaj szybka propozycja na smaczną sałatkę, którą możecie zjeść na śniadanie, kolację lub zabrać jako lunch do pracy. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - mix sałat (opakowanie 180 g) - łososia w oleju (2 puszki po 150 g każda) - garść pomidorków

Bez Cebuli
Owoce i warzywa sezonowe – wiosna 125

składniki jemy tylko raz do roku np. szparagi, smardze czy szczaw. Kiedy zaczynają się truskawki można nie jeść niczego innego. Czasami robię sobie tydzień truskawkowy, kiedy na śniadania i kolacje robię sobie przepyszny koktajl truskawkowy. Minusem sezonowej kuchni wiosennej jest to, że wiele składników trzeba zjeść od razu po kupieniu, bo szybko więdną. To nie orzechy, które mogą leżeć pół

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym 663

jajka wcześniej, to samo przygotowanie zajmie nam kilka minut, wystarczy wszystkie składniki ułożyć ładnie na talerzu. I tyle. Szybko i łatwo, takie przepisy lubię najbardziej. Tę sałatkę robiłam na kolację, świetnie się sprawdziła i Wam mogę ją polecić z czystym sumieniem. To jest porcja na 4 talerze. 1 podwójna pierś z kurczaka 1 sałata lodowa 1 papryka 4 jajka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Warzywno – owocowa legumina ryżowa. 164

powinni docenić trud nadwornych kucharzy i wcinać ile wlezie. Deser jest na pewno aromatyczny i jak zwykle prosty do zrobienia. Jak z resztą wszystko na stole Krupeczek Zapraszamy na kolację, tudzież śniadanie A na obiad proponujemy : Urozmaicamy dietę niemowlaka. Schab w stylu włoskim. Warzywno – owocowa legumina ryżowa. 1/2 szklanki ryżu białego 5 centymetrów kawałka cukinii 1/2 banana 1/2 kiwi

Krupeczki
pyszne jajka z oliwkami... 119

połowę, ułożyć na talerzu, nałożyć po łyżeczce majonezu na każdą połówkę posypać posiekanym szczypiorkiem, pieprzem mielonym, papryką, na każdej połówce jajka położyć oliwki bez pestek smaczne jajka na śniadanie, kolację i jako zakąska.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka ryżowo-serowa z pomidorami. 162

Pyszna propozycja na obiad lub na kolację, wystarczy wstawić do piekarnika i robi się sama. Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, pomidory, cebulę, włoszczyznę w słupkach, ser feta, sól, pieprz, oregano, oliwki, oliwę, naczynie żaroodporne lub blaszkę. Kompozycje mogą być dowolne. Produkty możemy zastępować w zależności od potrzeb, smaków, zasobów spiżarni. Naczynie smarujemy olejem i układamy warstwowo produkty przyprawiając solą, pieprzem

chleba naszego