kolacja - 33757 przepisów (strona:877/2251)

Letnia czerwona sałatka 137

Letnia sałatka to idealna propozycja na romantyczną kolację czy nawet wspólne grillowanie ze znajomymi. Składniki podane na dużą porcję. Dostosować według swoich potrzeb Składniki : 2 sałaty lodowe 2 owoce granatu 3 pomidory puszka kukurydzy 1 papryka czerowna 2 opakowania sera pleśniowego 1/2 cebuli czerwonej Sos winegret : 2 pęczki pietruszki 4 ząbki czosnku łyżka miodu 2-3 lyżki ostu winnego

Garnkowe fanaberie
Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem 153

Sałatka makaronowa z ogórkiem i szynką. Delikatna nuta czosnku nadaje jej charakteru, ogórek świeżości, drobny makaron delikatności. Sałatka idealna na kolację lub imprezkę :) Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 100 g szynki konserwowej, pokrojonej na plasterki 1/3 długiego ogórka lub 1 ogórek gruntowy 1 duży ząbek czosnku 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól pieprz

Smak mojego domu
Quiche ze szparagami w sosie beszamelowym 187

niż sos beszamelowy. Tym razem w zagrały główną rolę w bardzo prostym quiche czy jak kto woli w wytrawnej tarcie, która jest idealną propozycją na obiad jak i na kolację. Składniki: z podanej ilości składników uzyskacie 8 porcji, tj. wystaczą na dużą blachę prostokątną lub na dużą torotownicę o średnicy 26 cm opakowanie ciasta francuskiego pęczek 500 g szparagów

greenscarf
SMOOTHIE Z ZARODKAMI PSZENNYMI 156

naszym wyzwaniem :)   LEKKO , ZDROWO , KOLOROWO :)  Codziennie rano zarówno na Blogu jak i na moim FP   będą pojawiały się przepisy na zdrowe śniadania, obiady i kolacje:)  Ten cykl potrwa do 18 czerwca:)  Zapraszam :)  A Dziś na Śniadanie lub 2 Śniadanie polecam nasze Smoothie , zamiast owsianki :)  SKŁADNIKI: 150 ml mleka 1 pomarańcza

Gotowanie Patki
DIETETYCZNA SAŁATKA Z MOZZARELLĄ! 182

chce jak najszybciej zrzucić zbędne kilogramy po zimie, dlatego teraz co raz częściej sięgamy po zdrowe i dietetyczne posiłki. Ja stawiam na sałatki, lubię je jeść czy to na kolację czy to na obiad. Sprawdzą się idealnie, jako lunch boxy do pracy. Polecam Wam serdecznie! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MOZZARELLĄ! - dwie garście ulubionej mieszanki sałat - 1/2 małej dojrzałej gruszki

SMYKWKUCHNI
Miała być zupa warzywna a wyszło jak zwykle :) 111

dodaje się do zup. Natomiast spokojnie można wykorzystać w zamian ryż lub kaszę jaglaną, bulgur, kuskus... niech poniesie Was wyobraźnia! Świetne na lunch w pracy. Moim zdaniem. I delikatną kolację. Składniki na 3 solidne porcje: 1 szklanka drobnego makaronu do zup, kaszy jaglanej, ryżu, bulguru, kuskusu.. itd.  2 marchewki  3- 4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego

Mango Papaja
Galareta z piersią z kurczaka podana w inny sposób 132

żelatyna nam się nie zetnie). Zalewamy teraz nasze wydmuszki do pełna i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Kiedy nam zastygną obieramy ze skorupek i podajemy.Może to być śniadanie,kolacja lub przystawka na imprezę. 24 szt wyszły

Różowa kuchnia
Sałatka jaglana z botwinką 153

Pyszna i bardzo zdrowa sałatka. Może być świetną propozycją na kolację lub drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko smaczna ale zawiera mnóstwo wartości odżywczych i witamin. woreczek kaszy jaglanej (100g) pęczek botwinki 2 łyżki siekanego koperku 1 dymka łyżka oliwy ząbek czosnku sól, pieprz do smaku łyżeczka soku z cytryny  ser formaggio lub parmezan 3 jajka

Smakołyki Asi
Cukinia faszerowana warzywami 169

często przygotowuję w sezonie jesiennym. Idealnie sprawdza się też  jako dodatek do sałatek . Faszerowana  cukinia z powodzeniem może stanowić samodzielne danie podane na obiad bądź na kolację. Cukinia faszerowana warzywami jest przepyszna i mało kaloryczna. Polecam. Składniki: 3 cukinie 10 pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula ( u mnie czerwona) 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek

Pobite gary Barbary
Baba ziemniaczana radrużanka – kuchnia podkarpacka 178

Baba ziemniaczana radrużanka - kuchnia podkarpacka Baba ziemniaczana radrużanka to kolejny podkarpacki pomysł na obiad lub kolację. Tym razem skorzystałam z przepisu gospodyń z Horyńca-Zdroju. Surowe starte ziemniaki połączone z ugotowanymi ziemniakami oraz pokrojonym w kostkę boczkiem i cebulą, zapieczone w piekarniku i pokrojone w plastry, oto właśnie radrużanka. Do tego pikantny sosik… Jest swojsko i jest smacznie. Przepis pochodzi

Trzeci talerz
Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące. 183

warzyw. Zgrillowane na chrupko, podane np. z grzankami doskonale pasują do piwa. Stanowią doskonałą przekąskę lub przystawkę przed właściwym grillowanym daniem głównym. Sprawdzą się tez fajnie na lekką kolację. Polecam :) Składniki - 0,5 kg surowych, wypatroszonych śledzi - łyżeczka czosnku mielonego - łyżeczka ostrej papryki mielonej - pól łyżeczki soli - sok z połowy cytryny - 2-3 łyżki oleju Wykonanie Śledzie dokładnie płuczę

Kuchnia z widokiem na ogród
Kokosowe bułeczki 131

Upiekłam przepyszne, pulchne babeczki z nadzieniem kokosowym. Do tego szklanka mleka lub kakao i mamy pyszne śniadanko, kolację lub podwieczorek. Z podanej porcji wyszło mi 14 bułek. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na bułki drożdżowe, mleczne, z serem, czekoladą, a nawet o smaku pizzy. Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych

O kuchni z uczuciem
Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 145

wykipi, nic się nie przypali i nic nie wybuchnie.   Możemy spokojnie wyjść z domu i zostawić włączony wolnowar, aby po powrocie nałożyć sobie na talerz gorący obiad lub kolację. Ponieważ temat powolnego gotowania co jakiś czas powraca w formie pytań zarówno od czytelników bloga, jak i naszych znajomych postanowiłam zamieścić kilka postów poświęconych temu urządzeniu i dodać nieco przepisów

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zdrowa ,smaczna surówka w 15-20 minut 110

Smaczna surówka, którą możemy podać do obiadu, na kolację czy zabrać do pracy. Prosty przepis na sałatkę jest wzbogacony w witaminy,potas,magnez,karoten i wiele innych . Składniki 500g kalarepy ( jedna duża) 400g marchewki 150 g c zosnku askalońskiego zwanego szalotką lub cebuli 200g papryki czerwonej 6 łyżek oliwy z oliwek sól do smaku sok z cytryny do smaku

w mojej kuchni
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 157

Dziś mam dla Was przepis na przepyszną frittatę z patelni z dodatkiem szynki, świeżego szpinaku, pomidorów i sera feta. Danie pełne nowalijek, które idealnie pasuje na śniadania, a także kolacje i które jest bardzo aromatyczne, zdrowe, oraz dostarcza porcji niezbędnych składników odżywczych. Oprócz tego chciałabym się z Wami podzielić opinią na temat patelni kamiennej Stone Legend marki Delimano , produkowanej

Poezja Smaków - blog kulinarny