kolacja - 33757 przepisów (strona:871/2251)

Puszysty omlet z pieczarkami i serem 148

tylko do zapachu). A gdy polejemy całość keczupem to wyjdzie nam prawie pizza. Dzieciom taka forma podania posmakowała najbardziej. Smakowity na gorąco i na zimno. Na śniadanie, drugie śniadanie, kolację. Bardzo Wam polecam! 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżka mleka kilka pieczarek 1 łyżka startego, żółtego sera pół małej cebuli szczypiorek (do posypania) sól pieprz bazylia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
SAŁATKA Z CHUDYM TWAROGIEM 158

Ostatnio w swoim menu lekkiego jedzenia wprowadziłam od dwóch miesięcy jedno danie sałatkowe.Jem sałatkę na kolację albo obiad i wiecie co, straciłam w biodrach 4 cm.Dlatego teraz jem lekko i pysznie ,nie katuję się dietami i czuję się lepiej.Czego i Wam życzę.Nie wrócę do starych nawyków ,tak jak to zrobiłam w tamtym roku po diecie ,że zakładałam się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka szparag/ jajko w koszulce/ botwina/ feta/ suszone pomidory/ orzechy laskowe i cytrynowy dressing 103

Jestem największa fanką sałatek wszelkich. Uwielbiam jeść je na śniadanie, uwielbiam na kolację i kocham jeść sałatki na obiad. Właściwie dobrych sałatek mi nigdy dość, szczególnie latem. W sałatce, jak zdążyliście zauważyć, niezbędnym dodatkiem wiosną są mi szparagi i jajko w koszulce. Reszta to już inwencja twórcza i zawartość lodówki. Warzywa upolowane w warzywniku mamy i babci smakują niesamowicie

Mango Papaja
Co Lila jadła w środę? 35 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 129

schab duszony w sosie własnym z marchewką. Z ilością ziemniaków trochę przesadziłam, ale mięso i marchewka zniknęła z talerza. Podwieczorek 17:30 Byliśmy poza domem i nie było podwieczorku 😉 Kolacja 19:00 Sałata pekińska z ogórkiem, pomidorem i jajkiem. To wszystko skropione sosem z oleju lnianego i cytryny + suszona natka pietruszki. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 36 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 120

jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte. "Mamusiu, a zrobisz mi kakao z bieluszkiem, taki psysmak"? Kolacja 19:00 Chleb, jajko sadzone z ziołami i gwiazdki z sera i masła. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 198

ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki z batata i cukinii. Pierwszy raz robiłam takie cudo 😋 Składniki to cukinia, ugotowany batat, kilka łyżek roztopionego masła, jajko i mąka. Warzywa ścieramy na tarce, dodajemy pozostałe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka z ogórka do grilla 207

zbyt wiele czasu polecam wam bardzo szybką i pyszną sałatkę, która nie tylko może być idealną przystawką do grilla, ale też sprawdzi się wieczorową porą – na przykład do kolacji. Moja sałatkowa propozycja jest wyjątkowa chrupiąca a dodatek oleju sezamowego z octem i miodem nadaje jej niepowtarzalny smak, bo chyba dalekowschodni Jeśli szukacie inną sałatkę do grilla, to polecam

Kuchennyviral.pl
Szybki pszenny chleb z pomidorami na drożdżach 134

domu. Wystarczy tylko złapać proporcje, zagnieść i chwilę poczekać. Jeśli używacie drożdży świeżych, pamiętajcie aby wcześniej zrobić rozczyn. Chlebek zaczęłam robić ok. godziny 16. Chleb jedliśmy już na kolację. No dobra, nie był zupełnie zimny, ale kto by czekał i się tym przejmował. Wiadomo, domowe pieczywo najlepsze jest jeszcze ciepłe. Jeśli użyjecie do pieczenia, dużych suszonych pomidorów, warto je wcześniej

Mieszam w Garnku
Racuchy drożdżowe z borówkami 168

owoce. Agrestu i kiwi jeszcze tylko nie próbowałam :) Aaaa i winogron :D Jeśli więc i Wy lubicie słodkie obiady (ja to w ogóle słodkie mogę na śniadanie, obiad i kolację!), to zapraszam ;)  Z moim pomocnikiem mam tyle dobrze, że sam zrobi, sam zadba o to by wyrosło, jedynie usmażyć trzeba dlatego i tym razem podaję przepis na wykonanie

Kuchnia w czekoladzie
Langosze. 743

Słowacji na co drugim). Właściwie przekąska nie jest chyba dobrym określeniem, bo trudno mi sobie wyobrazić, żeby ktoś po zjedzeniu takiego drożdżowego placka mógł jeszcze myśleć o obiedzie lub kolacji. Nie, to niemożliwe! ;) Muszę się przyznać, że nie jestem wielkim miłośnikiem czosnkowych aromatów, ale w wypadku langoszy jest inaczej - chociaż istnieje wiele wariantów ich podawania (również słodkie), to dodatek czosnku

zadanie-gotowanie
Zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą 160

Dziś zapraszam Was na pyszny i zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą, który z powodzeniem może zastąpić kolację lub śniadanie. Ukochane czerwone truskawki, pyszne wspomnienie lat młodości – kasza manna i… coś co od niedawna po prostu uwielbiam – chałwa lniana. Próbowaliście kiedyś? Jeśli nie, to zachęcam do spróbowania O chałwie lnianej pisałam Wam już tutaj (klik) Polecałam

Słodkie okruszki
Tarta ze szparagami, oscypkiem i żurawiną 170

się nadadzą. Ostatecznie można też wykorzystać jakiś żółty ser wędzony. Krucha tarta ze śmietankowym nadzieniem , zielonymi szparagami, wędzonym oscypkiem i słodką żurawiną to moja propozycja na letni obiad lub kolację. Zróbcie ją dla rodziny lub dla znajomych i zaskoczcie ich pysznym daniem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z twarogiem i pestkami dyni 179

Przygotowanie nie zabiera wiele czasu, a efekt jest smaczny, zdrowy i zaspokaja głód. Możecie polać ją oliwą z oliwek, olejem lnianym bądź domowym winegretem. Propozycja śniadania, podwieczorka lub kolacji. Zabierzcie ją do pracy, doda Wam energii, nabierzecie witamin ale nie odczujecie uczucia niezdrowej pełności. Uzupełniającą przekąską będzie pieczywo pełnoziarniste lub (kto się jej nie oprze!) świeżutka ciepła i chrupiąca

Zasmakuj Kuchni
Frittata z cukinią, batatem i mini makaronem warzywnym 150

długo pomijałam tak szybki, a przy tym tak wdzięczny w modyfikacjach posiłek! Zazwyczaj właśnie w taki sposób pozbywałam się resztek jedzenia z lodówki na szybkie śniadanie lub obiad-kolację po pracy. A jak zostało, na drugi dzień zabierałam do pracy - do podgrzania w mikrofali, często polana keczupem. Tym razem danie przygotowałam w zupełnie nowej, dotąd nie próbowanej odsłonie - frittata

Kolorowy Przepisownik