kolacja - 33757 przepisów (strona:881/2251)

Pan de sal - filipińskie bułeczki 145

źródła różnie podają. Bułeczki są bardzo chrupiące na zewnątrz i bardzo mięciutkie wewnątrz. Ciasto jest bardzo plastyczne i nie uciążliwe w wykonaniu. Idealnie smakują na śniadanie ale i na kolację, super na śniadanie do pracy czy szkoły, polecam. Bułki mają nietypowy sposób wykonania, bardzo prosty, dzięki któremu są jeszcze bardziej puszyste. Pan de sal - filipińskie bułeczki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SZYNKA DROBIOWA Z PIERSI INDYKA Z MAJERANKIEM (Z SZYNKOWARA) 150

sporo piersi z indyka postanowiłam zrobić domową szyneczkę z majerankiem. Jest przepyszna. Idealna dla dzieci, bez jakichkolwiek ulepszaczy czy chemii. Moja córka je ją na śniadanie i kolację ;) Do wykonania szynki użyłam szynkowaru od firmy Tradismak   oraz majeranek od  Skworcu . Składniki: * około 1,2 kg piersi z indyka * 4-5 łyżeczek  majeranku * 2 łyżeczki

Zrób to smacznie
Pasztet z kaszy jaglanej i batatów 132

Pasztet wegetariański to jedno z moich ulubionych dań na kolację. Uwielbiam szczególnie te z soczewicy, ale od czasu do czasu miło jest upiec jakiś inny. Gdy na blogu Facet i kuchnia zobaczyłam przepięknie wyglądający pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw —>KLIK, wiedziałam, że szybko musze go wypróbować. Tak jak autor napisał, konsystencja i struktura pasztetu wyszły idealne

Mienta blog
Ryz z cukinia i marchewka w 15 min 165

masy czasu. W dzisiejszym świecie większość z nas, albo jada poza domem, albo stawia na posiłki, które są proste w przygotowaniu. Dlatego też dzisiaj przedstawiamy przepis na obiad lub kolację, którego całkowite wykonane zajmuje kwadrans, a efekt jest po prostu niesamowity. SKŁADNIKI (dla 2 osób) 100 g ryżu (najlepiej w torebce) 1 filet z kurczaka 1 cukinia 2 marchewki

Kuchnia od dwojga
Sałatka warstwowa 339

Sałatki lubię bardzo. Często stanowią dla mnie jeden z głównych posiłków takich jak śniadanie (często w pracy) czy kolacja. Są również nieodłącznym elementem imprezowego stołu. Ulubiona sałatka? Mam ich wiele. Od dziś jednak do grona najlepszych dopisuję i tą:) Taka niby prosta, niby nie ma wielu składników, a jednak wszystko gra tutaj ze sobą idealnie. Polecam bardzo

Smaki Na Talerzu
Restauracja La Maison zmienia się z nowym Szefem Kuchni 118

kraju wysokim standardem gotowania, ale także obsługi oraz bardzo szeroką kartą win, która będzie się składała ze 120 pozycji. Szef kuchni  Arkadiusz Wilamowski, postanowił zaprosić Nas na wyjątkową kolację, gdzie mogliśmy skosztować prawdziwych rarytasów. To była uczta dla podniebienia! Ogromna przyjemność, wielki talent, pasja i kuchnia na najwyższym światowym poziomie. Jestem zauroczona tym miejscem i szefem kuchni! Trzymam kciuki

SMYKWKUCHNI
Placki paprykowe z sosem jogurtowym 182

można również upiec samemu paprykę w piekarniku i ją obrać ze skórki. My zajadaliśmy placki na obiad z jogurtem ziołowym ale równie dobrze będą smakowały na śniadanie czy wczesną kolację, polecam gorąco. Placki paprykowe z sosem jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki z kiwi i serem 153

Naleśniki to danie idealnie pasujące na deser, śniadanie, kolację lub nawet obiad. Wszystko zależy od nas o jakiej porze dnia mamy na nie ochotę. Ja zrobiłam je na obiad bo czasami mamy ochotę na coś obiadowego i słodkiego. Naleśniki i talerzyk od Galerii Cuda Świata to idealny duet. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Placki ryżowe z budyniem 140

Placki ryżowe idealne na śniadanie lub kolację. Jeśli zostanie Wam ugotowany ryż z dnia poprzedniego to można go wykorzystać do usmażenia takich placuszków. Można podać posypane cukrem pudrem lub ze śmietaną. Więcej pomysłów na placki znajdziecie w zakładce PLACKI i PLACUSZKI. Czekam na Wasze komentarze i zdjęcia potraw. Składniki 100 g ugotowanego ryżu 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1 budyń

O kuchni z uczuciem
JAK OBIERAĆ SZPARAGI? ZUPA ZE SZPARAGAMI! PRZEPYSZNA ;-))) 149

jeść na śniadanie, lekko podsmażone na maśle, podane z jajkiem poszetowym i pajdą domowego chleba, na obiad w postaci tart, pizzy, risotta, blanszowane i polane palonym masłem, a na kolację w formie sałatki. Wiem też, że niektórzy robią z nich lody. To warzywo jedyne w swoim rodzaju. Przepyszne! JAK OBRAĆ i PODDAWAĆ OBRÓBCE SZPARAGI? Poniżej kilka najważniejszych wskazówek, dotyczących szparagów

SMYKWKUCHNI
jajka w sosie majonezowym z rzodkiewką 108

Polecam coś szybkiego na kolację ..Jest szybkie do wykonania a zarazem smaczne.. 🙂 składniki: 4-5 jajek /ugotowanych na twardo/ szczypiorek dowolna ilość rzodkiewka około pół pęczka pół szklanki majonezu pieprz i odrobina soli Wykonanie: Do majonezu dodajemy pokrojoną rzodkiewkę oraz szczypiorek .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.. Na no talerza dajemy sos z majonezu

Ugotujmy Coś
Pyszna surówka w 3 minuty. 37893

Idealna surówka, którą możemy podać do obiadu, na kolację czy zabrać do pracy. Przygotowanie zajmuje chwilę, przepis super łatwy dla każdego kto tylko zechce. Pół główki kapusty ok. 1 kg ucieramy na grubych oczkach. Do szklanki nalewamy 5 łyżek oleju, łyżkę octu, łyżkę cukru i po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu, wszystko porządnie mieszamy łyżeczką. Pęczek szczypiorku drobno kroimy

chleba naszego
Zapiekanka z kapustą. 123

Bardzo smaczne i pożywne danie na obiad lub kolację. Jak do każdej zapiekanki musimy się dobrze przygotować, potem wszystko poprzekładać...  w naczyniu lub na blaszce przed zapieczeniem w piekarniku. Kapustę i ser ucieramy na grubych oczkach, makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, szczypiorek lub inną zieleninę drobno kroimy, możemy dodać mięso mielone.    Przed użyciem kapusty, należy

chleba naszego
Szparagi i jajko w koszulce na grzance 145

zimie do ulubionych smaków nowalijek. W moim wiosennym menu, jak co roku królują szparagi. Sezon na nie już się rozpoczął, więc będę je jadła do oporu, od śniadania do kolacji, tak aby najeść się ich na zapas. A ponieważ nie lubię nudy i monotonii w kuchni, to obiecuję wiele szparagowych wariacji. Zaczynam od szparagowej propozycji śniadaniowej. Szparagi nie lubią skomplikowanych

Smakowity Blog Kulinarny
Fritata z cukinią, pieczarkami i fetą 158

kilka jajek, ulubione warzywa, trochę sera typu feta i mięso. Wszystki zapiekamy chwilę w pikarniku i mamy coś wstylu jajecznicy ; ) Smakuje wybornie i syci. Świetnie nada się na obiad, kolację. Odgrzejecie też w mikrofalówce w pracy bez większego uszczerbku na smaku i konsystencji. Do przygotowania fritaty potrzebujemy: 6 jajek 1/2 dużej cukinii lub jedna mała 3-4 pieczarki sól, pieprz

Szybko Tanio Smacznie