kolacja - 33757 przepisów (strona:742/2251)

Zapiekane ziołowe ziemniaki 138

Zapiekane ziołowe ziemniaki To bardzo , ale to bardzo prosty przepis . Co nie wyklucza tego ,że jest on również bardzo smaczny Pieczone ziemniaki ziołowe , są genialne, lekko

Ogrodnik w podróży
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 128

bardziej puszyste. Dla każdego coś dobrego;) Jeśli nadal się wahacie, to ja się przyznam, że zrobiłam oponki w sobotę, z pojedynczej porcji. Pan mąż zrobił sobie oponkowy deser, kolację i oponkowe śniadanie. A z racji tego, że w niedzielę szliśmy na oabid, warto było coś ze sobą przynieść, padło na oponki…I tak w niedzielę znów robiłam oponki, tylko

Mieszam w Garnku
Bruschetta z szynką parmeńską i mozzarellą 187

Bruschetta z szynką parmeńską i mozzarellą to szybka przekąska idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi, ale również możecie przygotować ją na lekką i smaczną kolację. Szynkę parmeńską możecie zastąpić dowolną inną długo dojrzewającą. Składniki bagietka oliwa szynka parmeńska mozzarella w kulce oregano oliwa Składniki na sos pomidorowy puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tatar z łososia 211

Przystawka lub lekka kolacja. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie "śledzie") 219

ciepło, jak np.  kotlety  czy  "flaczki"  świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula -2 garści suszonej żurawiny -olej rzepakowy -sól, pieprz Przygotowanie Boczniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzić i pokroić

Zielona Kuchnia
Grzaniec bezalkoholowy 171

chwil powiększa się biały dywan ze śnieżnego puchu. Na stole tli się świeczka, której delikatny blask na pewno nie obudzi dzieci. Na stole w kuchni zostały placki z dzisiejszej kolacji z małą M. Uwielbia je. I sterta zmywania, która tym razem poczeka do jutra. W końcu, po ponad pół roku, mam wolny wieczór... godzinkę, może dwie dla siebie... :) Od jakiegoś

My simple kitchen
Restauracja Magia | Lublin – Miejsca ze Smakiem 124

dość syci, jednak skusiliśmy się jeszcze na sernik z mascarpone i ricotty oraz lody waniliowe z bitą śmietaną i frużeliną ze świeżych owoców – co było słodkim zwieńczeniem tej kolacji. W restauracji Magia Lublin, każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Od regionalnych dań kuchni lubelskiej, poprzez smaki z całego świata. Jeżeli kiedyś ją odwiedzicie, dajcie znać, jak Wasze wrażenia

Kuchnia Bazylii
Szybka sałatka z tuńczykiem, jajkami, marchewką i groszkiem 134

Sałatka jest bardzo smaczna i dodatkowo szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, kolacja, czy też zwykła przekąska. Jeśli lubicie to możecie do niej dodać ogórka konserwowego lub kiszonego, ale moją ulubioną wersją jest ta zaprezentowana. Polecam! 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1 puszka marchewki z groszkiem (lub 1/2 puszki groszku i 1 ugotowana marchewka

Di gotuje
Tarta - ostre kuleczki drobiowe w masie serowo ziołowej 193

Tarty często przygotowuję, bo na obiad lub kolację serwuję.  Kruche ciasto na maśle przygotowałam, do którego niewielką ilość smalcu dodałam, bo babcia tak robiła  „…kruchsze ciasto będzie... ” – tak mi mówiła.  Kulki z filetu z indyka zrobiłam, które to NATURalnie dobrze doprawiłam. Mięso zmieliłam, przyprawami wyostrzyłam, gotowe kuleczki na ciasto poukładałam i masą całość zalałam. Masa to jajka

Moniki Smakołyki
Kolorowy bukiet warzyw ze złocistym kurczakiem 405

Szybka w przygotowaniu, smaczna sałatka z mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaronowa zapiekanka z krewetkami i bukietem śródziemnomorskich smaków 150

sycąca zapiekanka na bazie makaronu, delikatnych, ale dobrze przyprawionych krewetek, dojrzewających w słońcu suszonych pomidorów, aromatycznych oliwek, puszystej mozzarelli oraz pachnącej kolendry to świetny pomysł na rozgrzewający obiad lub kolację. Składniki: 400g krewetek 3 łyżeczki przyprawy do ryb i owoców morza Natur Vegeta 500g makaronu pełnoziarnistego rurki 10 sztuk suszonych pomidorów z zalewy 150g czarnych oliwek 2 czerwone papryki 200g

Szalona Kuchnia Eweliny
Dyniowe curry z papryką i jarmużem 181

Dyniowe curry z papryką i jarmużem przygotujesz w 30 minut. To prosty, szybki, rozgrzewający i bardzo kolorowy obiad lub kolacja. Zima to ciągle czas dynii i warto wykorzystać jej zdrowotny potencjał. Warzywa na mleczku kokosowym z dodatkiem przyprawto prawdziwa pycha! Tym razem propozycja wegeteriańska. Super fit jedzonko, polecam! Składniki na 4 porcje: 1/2 dynii Hokkaido 3-4 czerwone papryki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszne pizzerinki 161

pizzerinki. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne mini pizze. Takie pizzerinki, to idealna propozycja na przekąskę na każdym przyjęciu, można je również zaserwować na obiad czy bardzo sytą kolację Gdzie i kiedy je podacie pozostawiam Wam do wyboru. Mój mąż często bierze domowe pizzerinki do pracy. Pizzerinki można przygotować z dowolnymi dodatkami. Ja dziś polecam Wam wersję z plasterkiem

Słodkie okruszki
SZARLOTKA PO KASZTELAŃSKU 154

Przepis na tę pyszną szarlotkę znalazłam na blogu Joli czyli  ->TUTAJ<- . Lubię tam zaglądać bo Jola ma dużo fajnych przepisów na obiady,kolacje,przekąski itp. Szarlotka jest bardzo prosta w wykonaniu,smaczna a do tego elegancko się prezentuje. Zapraszam :) SKŁADNIKI Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki

Mała w garnku miesza
Szybka potrawka warzywna 151

jestem weganką, ani wegetarianką. Na co dzień jem mięso i produkty zwierzęce. Kiedyś zdecydowanie częściej niż obecnie. Kiedyś nie wyobrażałam sobie dnia bez szynki, mięsa do obiadu, jajecznicy na kolację, czy też płatków bez mleka. Teraz trochę się zmieniło. Nadal jem wszystkie produkty odzwierzęce, jednak jest ich coraz mniej w mojej diecie, a jeśli już są to staram się wybierać

365 dni dookoła kuchni