Wyjątkowo smaczne śledzie. Bardzo proste do zrobienia. Tradycyjnie już, użyłam dobrej jakości śledzi korzennych. Takie lubię. Oczywiście można użyć matiasów. Por jest delikatniejszy od cebuli, ma zdecydowanie bardziej szlachetny smak. Muszę przyznać, że te śledzie były dla mnie dużym zaskoczeniem. Nie spodziewałam się tak smacznego efektu. Na kolacji wigilijnej zrobiły furorę. Bardzo polecam! Na podstawie książki "Śledzie" Małgorzaty Caprari składniki 250 g filetów śledziowych - używam śledzi korzennych&nb... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...