Jeśli szukacie pomysłu na zbliżającą się kolację walentynkową, albo po prostu nie macie pomysłu na niebanalny obiad, to zapraszam do wypróbowania kurczaka w nowej odsłonie. Wygląda apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Tu szczególny ukłon w stronę Panów, tym przepisem z pewnością zaskoczycie swoją drugą połówkę. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierś z kurczaka w cieście francuskim
To co lubię - gotuję i polecamjuż kiedyś pisałam uwielbiam śledzie, dlatego dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na pyszną śledziową sałatkę. Tym razem wersja z brokułami, ogórkiem kiszonym i kukurydzą. Idealna na kolację, imprezę. Spróbujcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z brokułami Składniki 500 g śledzi solonych 1 brokuł 1 cebula cukrowa 3 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu
To co lubię - gotuję i polecamNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przepyszna rolada serowa z pieczarkami oraz soczystym kurczakiem. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Idealna na kolację jako dodatek obiadowy, przekąska a nawet na kanapki. Składniki: 350g sera żółtego u mnie ulubiony Havarti 5 jajek 300-350g pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka
W garach u GosiSałatka, którą robimy w 10 minut. Czyli doskonała na szybką kolację, imprezę czy dla niespodziewanych gości. Do tego jest naprawdę smaczna, polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem Czas przygotowania 10 min Składniki 1 puszka kukurydzy 1 tuńczyk w sosie własnym 1 papryka mocno czerwona majonez Instrukcje Kukurydzę osączamy z zalewy wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na szybką sałatkę, lekka, smaczna, a do tego prosta w przygotowaniu. Można ją zjeść na drugie śniadanie, czy bez większych wyrzutów sumienia na późną kolację, lub zabrać ze sobą do pracy. Od jakiegoś czasu jest to moje ulubione drugie śniadanie. Wariacji na jej temat jest mnóstwo. Ja dzisiaj dodałam resztki łososia upieczonego do obiadu, ale świetnie będzie pasował
To co lubię - gotuję i polecamtego jeszcze świetnie smakuje. Ja zrobiłam z domowym makaronem , ale każdy ulubiony Wasz będzie tu świetnie pasował, do tego dobry gatunkowo ser i mamy pyszny obiad lub kolację. A Wy jakie macie swoje ulubione, ekspresowe dania? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron z serem Składniki 300 g makaronu 150 g białego sera (półtłustego lub śmietankowego) 1 łyżka śmietanki (ja użyłam gęstej
To co lubię - gotuję i polecamwersji domowej. Ja robiłam go wczoraj i smakuje jak oryginalny, a nawet jest lepszy ;). Ci, którzy go nie znają niech koniecznie spróbują jest naprawdę dobry, idealny na śniadanie czy kolację z ulubionym pieczywem. Znacie? Lubicie? Jeśli tak to łapka w górę. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paprykarz Składniki 100 g ryżu 1 średnia cebula 2 średnie marchewki 1 mały seler
To co lubię - gotuję i polecamCzęsto pytacie przepis na sałatkę, którą przygotowuje się szybko i nie jest skomplikowana. Ta sałatka nadaje się na imprezę, kolację. Można ją zabrać do pracy na drugie śniadanie. Jest prosta, smaczna i szybka do zrobienia. Robiąc ją nie spodziewałam się, że tak bardzo będzie wszystkim smakowała. Dawno też nie było na moim blogu sałatek dlatego już dzisiaj zapraszam na sałatkę
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj na pyszną, bezmięsną tartę z cukinii. Idealna na obiad lub lekką kolację, świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta z cukinii Składniki 500 g (waga cukinii bez pestek) 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 100 g sera żółtego (dowolny) 1 średnia cebula 2 łyżki posiekanej natki
To co lubię - gotuję i polecamSzybkie, smaczne i sycące danie, idealne na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku
To co lubię - gotuję i polecamszpinakowa to świetna propozycja dla tych, którzy lubią szpinak, a także dla tych, którzy chcą go polubić. Roladę przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Idealna na imprezę czy lekką kolację, a także jako przystawka na Wielkanocny stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Składniki 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego – ( 450 g szpinaku mrożonego) 2 czubate łyżki
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na zapiekankę warzywną, kolorową, pełną witamin. Idealna na obiad lub lekką kolację. To także świetny sposób na zachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki
To co lubię - gotuję i polecamnajlepiej chłodzić go przez całą noc. Jednak zapewniam Was, że warto. Jeśli chcecie sprawić bliskiej osobie słodką niespodziankę to będzie strzał w 10. To także świetny pomysł na zakończenie kolacji Walentynkowej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Creme brulle Porcje 5 Składniki 500 ml śmietanki 30% lub 36% 5 żółtek 1 laska wanilii 6 czubatych łyżeczek białego cukru 5 łyżek brązowego cukru
To co lubię - gotuję i polecamTarta warzywna to świetny pomysł na posiłek dla całej rodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To także doskonały sposób na to, żeby przemycić trochę warzyw, a w moim przypadku jajek do codziennej diety naszych maluchów. Ciasto można przygotować dzień wcześniej, zajmie Wam to dosłownie chwilę. Należy
To co lubię - gotuję i polecam