kolacja - 33757 przepisów (strona:392/2251)

Racuchy jogurtowe z truskawkami 109

kolejnym szaleństwie, wręcz zapomnieniu truskawkowym polecam śniadanie, lunch lub kolację – racuchy z truskawkami bez drożdży, jak kto woli placki jogurtowe posypane cukrem pudrem. No coś wspaniałego! Puszyste, delikatne, chrupiące brzegi – walka o ostatniego trwa w nieskończoność, uwierzcie mi! Dzieci je pokochają! bynajmniej moje kochane dziecko, po raz kolejny udowadnia mi, że próbuje, smakuje i chce więcej:-) Racuchy

Zasmakuj Kuchni
Fit sałata z krewetami 121

już przebieram nogami za wiosną. Szukam jej na spacerach i na talerzu. Na talerzu jest zdecydowanie łatwiej, bo to ja decyduje co na nim ląduje. Tym razem wyładowała szybka kolacja w postaci sałaty z krewetkami. Przepis oczywiście #Fit , bo na wiosnę chyba każdy chce dobrze wyglądać! Ja w tym roku mam zadanie utrudnione, bo jako świeżo upieczona mama dodatkowo

Cookery.pl
Sałatka z brokułem i rzodkiewką 107

Idealna sałatka na kolację świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju uroczystościach. 200/250 g brokuła 5 jajek M 150 g rzodkiewki kukurydza konserwowa pół puszki koperek 1 duży pęczek sos czosnkowy ok. 10 łyżek Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu 2 minuty, odcedzamy i wkładamy do zimnej wody ,wystudzony ponownie odcedzamy. Rzodkiewkę trzemy na tarce

Andzia Pichci
Racuchy drożdżowe jak u babci 120

Pyszne puszyste racuszki łatwe do zrobienia z dodatkiem ulubionych dżemów to smaczny deser, kolacja czy śniadanie 25 gram drożdży                         250 ml ciepłego ,ale nie gorącego mleka                                          łyżka

Andzia Pichci
Biała kiełbasa w sosie żurkowym 96

smaczna propozycja na obiad czy kolację.U nas obowiązkowo podawana jest w Wielkanoc z ziemniaczanym puree. Na sos 100 ml. zakwasu na żurek 500 ml. bulionu Majeranek 2 liście laurowe 3,4 ziela angielskie mały ząbek czosnku sól,pieprz Opcjonalnie 3 łyżki śmietanki słodkiej biała kiełbasa łyżka smalcu 1 mała cebula Kiełbasę nacinamy cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy

Andzia Pichci
Bruschetta z łososiem wędzonym i awokado 126

bułek które nam zostały i straciły już swoją świeżość.W tym poście polecam ciekawą opcję z serkiem śmietankowym łososiem,awokado z dodatkiem warzyw,jajka.Taka grzanka będzie fajnym śniadaniem czy kolacją ale też zachwyci waszych gości na różnego rodzaju przyjęciach. Ok.15 szt pół awokado 80 gram łososia wędzonego 1 mała czerwona cebula 2 ogórki kiszone średnie 2 jajka L ugotowane

Andzia Pichci
Pstrąg pieczony 124

Coś dla amatorów pysznych zdrowych ryb.Krótki czas przygotowania i pieczenia a efekt wspaniały.Do podania na obiad i na kolację. Dzięki wysokiej temperaturze pieczenia skórka jest chrupiąca ,a środek ryby aksamitny,delikatny rozpływający się w ustach. Proporcje na 1 dużego pstrąga Pstrąg (świeży wypatroszony) sok z cytryny 3 łyżki gruby plaster cytryny czosnek 1 duży ząbek 3 solidne łyżki

Andzia Pichci
Pieczone awokado z jajkiem 166

Przepisy na diecie Ketogenicznej Pyszne i pełnowartościowe pieczone awokado z jajkiem – w sam raz na śniadanie, przekąskę lub kolacje. #avocado #healtyfood #keto #keto-meto   Składniki: 1 awokado 2 jajka sól pieprz zioła prowansalskie 1 pomidor liść sałaty lodowej lub innej Jak zrobić: Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Awokado kroimy na pół, wydrążamy pestkę, małą łyżeczką wydrążamy środek

Keto - Meto Przepisy
Gotowane zielone szparagi z parmezanem 180

Gotowane zielone szparagi z parmezanem to chyba jedno z najprostszych dań z zielonych szparagów. Wystarczą dosłownie 3 składniki, aby mieć wspaniałą, smaczną kolację. >> Dania ze szparagami <<< Składniki pęczek szparagów oliwa parmezan sól Gotowane zielone szparagi z parmezanem – przepis Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek. Zielone szparagi gotujemy przez ok. 5 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Ułożone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Duszona młoda kapusta z koprem w śmietanie 104

grilla lub na parze i mamy niebiański wprost obiad Łatwe w wykonaniu danie , które z powodzeniem da się odgrzać bez strat na jakości , co sprawia że również na kolację jest dobrym wyborem . Jeśli jeszcze dodamy czosnkowe bagietki .. mniam , chyba już nie trzeba bardziej zachęcać Nie ma się co zastanawiać , trzeba korzystać z wiosennych smaków , bo one są tylko

Ogrodnik w podróży
De volaille z koperkiem , pyszny klasyk 211

pure lub frytki A co zostanie, ucieszy Was na kanapce , schłodzone , pocięte w plastry z sosem tatarski de volaille dostają drugą szansę , aby zaskoczyć swym smakiem w porze kolacji Smacznego !   Artykuł De volaille z koperkiem , pyszny klasyk pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania