Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami – sprawdzi się zarówno jako danie na wigilijny stół, tani świąteczny obiad, czy też jako zwykły obiad lub kolacja na ciepło. Idealnie pasuje do barszczu czerwonego. Podane składniki dotyczą formy o średnicy 24 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami – Składniki: Składniki na kruchy spód do tarty: 250 g mąki
Kulinarne Przebojeoknem na dobre rozgościł się szary grudzień. Jeśli ostatnio tak jak ja macie dziką ochotę na zostawanie w domu i rozpieszczanie się pysznym jedzeniem, to wypróbujcie ten pomysł na kolację w ananasie Baza to oczywiście ananas w wydaniu dość pikantnym, trochę łagodności wprowadza makaron sojowy, a cały urok potrawy skrywa się w mieszance aromatycznych przypraw i chrupiących orzeszkach piniowych
Eat me! Fit me!FRoSTY z obiadu? Dziś przedstawiam świetny pomysł na ich wykorzystanie. Pyszne i chrupiące bułki z sosem pomidorowym, paluszkami rybnymi zapieczone pod ciągnącą warstwą mozzarelli z pewnością sprawdzą się na kolację jak i na pożywne śniadanie. Dlaczego akurat paluszki rybne FRoSTY? Ano dlatego, że mają doskonały skład: 65% filetów z białych ryb, z certyfikowanych łowisk MSC, zamrażanych jeszcze na pokładzie kutra
karmelowystronie Mniam mniam. Śledzie po chłopsku tak mi zasmakowały, że na pewno przygotuję je także na Wigilię lub podam w święta Bożego Narodzenia jako jeden z posiłków na kolację. Jeśli też lubicie śledzie jak ja, to powinniście koniecznie zapisać sobie ten przepis :) Śledzie po chłopsku przypominają nieco sałatkę ziemniaczaną wzbogaconą właśnie o tę rybkę. Są znakomite, a do tego proste
Kulinarne PrzebojeFrittata ze szpinakiem i mozzarellą to smaczne i sycące danie, które sprawdzi się na lekkie śniadanie lub kolację. Samo przygotowanie jest bardzo proste i warto czasami zrobić przyjemność bliskiej osobie, serwując jej pyszny posiłek. Frittata to włoskie danie z jajek z dodatkiem mięsa, serów i warzyw, przypomina dużego i bardziej bogatego omleta. Powinno się ją smażyć cały czas na małej
Kuchcik gotujekarmelu – przepis na nie znajdziecie TUTAJ . Ja osobiście tak podany fenkuł całym serduchem (i wszystkimi kubkami smakowymi) uwielbiam – jestem w stanie zjeść sama całą tą dużą porcję, na kolację albo i na deser. Jeśli chcecie się tymi delicjami podzielić, wykorzystajcie surówkę z kopru włoskiego do białych mięs lub do ryby. SKŁADNIKI 4 średniej wielkości porcje do obiadu 1 duży
Karo in the KitchenGulasz z udek kurczaka ze szpinakiem idealny na obiad lub kolację. Koniecznie wypróbujcie ten przepis bo naprawdę warto! Palce lizać! Po prostu pycha! Wykonanie gulaszu krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI: 👌800 gr. filetów z udek kurczaka 👌1 cebula 👌10 gr. świeżego imbiru 👌2 ząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry
RITA food channelTakie muffinki to doskonały pomysł na szybką i smaczną przekąskę oraz też śniadanie lub kolację. Są bardzo aromatyczne i długo pozostają miękkie. Można je przygotować poprzedniego dnia, a jeśli chcemy cieplutkiego muffina - wystarczy podgrzać go w mikrofalówce. Polecam! (około 5 sztuk) 100g mąki żytniej typ 720 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli ziołowej 1/3 łyżeczki papryki
Di gotujePlacuszki są niezwykle proste i błyskawiczne w przygotowani, dlatego idealnie nadają się na szybkie śniadanie, kolację lub też zwykłą przekąskę, którą można również zapakować do lunch boxa. Składają się jedynie z 4 składników, ale możecie je urozmaicić zgodnie z własnymi upodobaniami. Dodam jeszcze, iż subtelna miodowa nuta doskonale komponuje się z delikatną konsystencją każdego placka. Polecam! (około 7 sztuk
Di gotujeSałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami, a całość podkreśla pyszny sos musztardowy a’la winegret. Do tej sałatki potrzebne są pieczone buraki, ale teraz kupimy wszystko i jeśli chcecie szybko przygotować tą sałatkę oszczędzając ok. 1,5 godziny potrzebnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasty kanapkowe są tak pyszne że sięgam po nie często kiedy nie mam pomysłu na kolację, oraz wtedy gdy w mojej lodówce zostają resztki ryby lub warzyw, które do past idealnie się nadają. Polecam Wam także kilka przepisów na pasty: – pasta jajeczna – pasta z dyni i koziego sera – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z awokado i jajka
nietylkopasta.plznam osoby która nie lubi pizzy, super pomysł na mało wymagający, tani i prosty obiad lub kolacje. Do tego super czyści lodówkę ze zbędnych produktów :). Składniki na ciasto: 25 gram świeżych drożdży w temperaturze pokojowej 250 gram mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju Przygotowanie rozczynu: drożdże
Studencka Michagruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – sałatka z kozim serem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z pieczoną dynią i serem feta PRZYGOTOWANIE: 40 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 200 g dyni piżmowej lub hokkaido – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka
nietylkopasta.pl