Tartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i zimno. Posypane cheddarem lub/i fetą, wytrawne, udekorowane świeżą natką lub rukolą – idealne do czerwonego wina! Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią SKŁADNIKI na 12 sztuk: ciasto francuskie 275 g kilka łyżek farszu mięsnego
Zasmakuj KuchniSzybka kolacja Składniki: 250 g tortellini z serem 100 g pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fondue Przygotowanie: Pierożki gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Pomidorki kroimy na pół. W tym czasie rozpuszczamy fondue w kąpieli wodnej. Dodajemy pierożki. Podajemy od razu po przygotowaniu razem z pomidorkami
R'n'G Kitchenolej i obsmażyć żeberka na złoty kolor. Następnie obtoczyć je w marynacie. Jeśli Wam trochę zostanie to możecie ją zostawić na sos do pizzy. Ja właśnie tak zrobiłam. Na kolacje była pizza. Polecam patrz tu http://kuchniapokolen.pl/prawdziwa-pizza-jak-we-wloszech/ Pieczenie – grillowanie rozgrzać piekarnik do 200 C. Raszki włożyć do blaszki, na dno wlać wodę. Tyle żeby dno było przykryte
Kuchnia Pokoleńmówić że uwielbiam takie śniadania. Kto tu wchodzi częściej szybko to zauważy, jak często się pojawiają słodkie śniadania. Takie placuszki to nie tylko śniadania, mogą być na obiad lub kolację. Z tej porcji wychodzi 14 placuszków. Wykonanie – do kubka wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę mąki i połowę letniego mleka. Wymieszać i odstawić aż drożdże zaczną pracować
Kuchnia Pokoleńterrina ze śledzi z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i cebulą w pysznym sosie na bazie śmietany z dodatkami, podana z kiełkami słonecznika. Potrawę można podać jako przekąskę lub na kolację jako samodzielną potrawę. Terrinę można pokroić na malutkie kwadraty lub, tak jak u mnie, na większe kawałki. Zamiast octem winnym, można ją skropić cytryną. Samą dekorację również możecie zmienić. Równie
Passions hobbies lifesmaczne . W końcu farsz zawiera wszystko co tylko można sobie wymarzyć , pieczarki , pyszną kiełbachę i dodatek papryki . Po prostu niebo w gębie . Taki krokiet jest świetną propozycją obiadową lub kolacją . Doskonałe solo lub jako dodatek do zupy pomidorowej , czy jakiekolwiek innej Tani , szybki i smaczny posiłek , który nie przepędzi dzieci od stołu , a wręcz je przy nim przytrzyma Nawet mój
Ogrodnik w podróżyzdaniem to surówka petarda. Poszatkowana kapusta, miękkie awokado i chrupiący boczek, który dodaje tego czegoś. Do tego sok z cytryny i musztarda. Pycha! Wypróbujcie jako dodatek do obiadu lub kolacja z kromką chleba. Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: kapusta czerwona – 300g awokado – ½ sztuki cebula czerwona – ¼ sztuki boczek wędzony – 100g musztarda
wiecejwarzyw.pldużej patelni (najlepiej głębokiej), tylko ryż w międzyczasie należy osobno ugotować, a potem dodać do mięsa i warzyw i smażyć już razem. Ale zmywania po takim obiedzie lub kolacji dużo na pewno nie będzie! Cała potrawa świetnie smakuje odgrzana również następnego dnia, dlatego idealnie sprawdzi się jako lunch w pracy. No i powiedzcie sami, czyż nie wygląda apetycznie
Słodko-Słony Świat Ilonyboczku na soczewicy to jedno z tych dań, które wygląda na pracochłonne, jednak tak naprawdę możemy je przyrządzić w mniej niż pół godziny. Sprawdzi się zarówno na romantyczną kolację, jak i codzienny obiad. Połączenie ryby i mięsa nie jest popularne, jednak wyrazisty, chrupiący boczek i delikatna, biała ryba stanowią zgrany duet. Pomysł na to danie pochodzi od Jamiego Olivera, choć
Poezja smakuognistą fasolkę szparagową w absolutnie fantastycznym słodko-kwaśnym sosie , doprawionym pastą curry, octem ryżowym, sosem sojowym oraz miodem. Wyśmienita nie tylko jako samodzielne i lekkie danie na obiad albo kolację. Fasolka świetnie wypada podana z makaronem ryżowym oraz wołowiną albo kurczakiem marynowanym w sosie sojowym, z jajkami sadzonymi lub mleczkiem kokosowym. Zobaczcie wypróbowany przepis, składniki, przyprawy
Moja Książka Kucharskakolejny pomysł na brukselkę. Tym razem z dodatkiem aromatycznych dodatków. Może być sałatką do kawałka mięsa, albo samodzielną kolacją. Nie rezygnujcie z filecików anchois, bo dodają super smaku. Ilość porcji: 3-4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: brukselka – 500g papryczka chilli – 2 sztuki anchois – 4 fileciki musztarda – 2 łyżki oliwki czarne – około
wiecejwarzyw.plcynamonem lub cukrem, masłem i bułką tartą. Ja natomiast postanowiłam przygotować je na bogato... z prażonymi na miodzie czereśniami, dodatkiem orzechów włoskich i odrobiną kardamonu. Wspaniała propozycja na kolację lub deser, a także obiad dla osób, które lubią obiady na słodko 😉 Składniki: Pierogi leniwe: ok. 700 g twarogu półtłustego 3 jajka 1 op. cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka mąki
Kuchnia MagdaLenyżółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera żółtego 1 żółtko
Kuchnia MagdaLenyGofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące. Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna
Kuchnia MagdaLenysmaku rewelacyjna! Wystarczy zaledwie 10 minut czasu, aby ją przygotować. Dla mnie połączenie wędzonego łososia z owocami i serem jest znakomite. Poza tym jest to lekka sałatka idealna na kolację lub na wynos do lunchboxa 🍱 Składniki: 1 op. mieszanki sałat 100 g łososia wędzonego 2 świeże figi 100 g sera mozzarella 1/2 granatu Sos: 3 łyżki oliwy
Kuchnia MagdaLeny