wzbogacenia smaku i aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka 2-3 łyżki ziaren kminku wykonanie: Twaróg kruszę
babka w formiejest banalnie proste, ale nie każdy przygotowuje je w prawidłowy sposób, przez co jajko traci na walorach smakowych, bądź odżywczych. Jajka sadzone to szybki pomysł na obiad, śniadanie lub kolację. Mi najbardziej kojarzy się jednak z pomysłem na letni obiad w towarzystwie młodych ziemniaków z koperkiem i szklanką maślanki bądź zsiadłego mleka. Tak więc, jak zrobić idealne jajko sadzone ? Przepis
Kulinarne Przebojemomentu uzyskania odpowiedniego ciśnienia w naczyniu, gotujemy bób 1 minutę. Następnie wypuszczamy parę, otwieramy, odcedzamy i jemy! Oprócz bobu saute, możemy przygotować zielone tortille, które są wspaniałym rozwiązaniem na kolację dla całej rodziny. Potrzebujemy: 4 tortille 2 szklanki ugotowanego bobu 8 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 garści świeżego szpinaku serek caprese (typu włoskiego) 3 łyżki oliwy z oliwek
MamaOskarkaPomysł na zapiekane brokuły Zapiekane brokuły z pieczarkami i serem mozarella to idealny pomysł na zdrową kolację. Jest to danie, którego sporządzenie zajmie krótką chwilę. Potrzebne są tylko brokuły, pieczarki, ser mozarella i sól. Brokuły wraz z pieczarkami okrasza się serem i piecze około 30 minut. Składniki : - 1 duży brokuł - 500 g pieczarek - ser mozarella - sól Przygotowanie
Kuchenne innowacjepieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SAŁATKA z pieczonym BURAKIEM I KOZIM SEREM PRZYGOTOWANIE: 40 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 3-4 niewielkie buraki – 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy – 2 łyżki oliwy
nietylkopasta.plDomowe zapiekanki to świetny pomysł na ciepłą kolację. Składniki: bułki passata pomidorowa pieczarki mozarella starta cebula olej Przygotowanie: bułki przekrój na pół posmaruj je passatą pieczarki i cebulę zblenduj razem na patelni rozgrzej olej podsmaż na niej pieczarki wraz z cebulą tak przygotowany farsz nałóż na bułki i posyp mozarellą przełóż na blachę włóż do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
Oka w rosole czyli KaFka gotujedanie możesz traktować jako obiad lub sałatkę z dodatkiem grillowanych warzyw i kaszy. To lekki posiłek idealny na fit obiad lub przepyszną kolację. A do tego przygotowuje się je bardzo szybko, bezproblemowo i z dostępnych składników. Jestem pewna że wrócisz do tego łososia nie raz Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z kaszą bulgur
nietylkopasta.ploscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SAŁATKA CEZAR PRZYGOTOWANIE: 15 minut + ew czas grillowania/smażenia kurczaka SKŁADNIKI: – sałata rzymska lub lodowa – kilka listków na porcję – kilka-kilkanaście plasterków pieczonego lub grillowanego kurczaka – spora
nietylkopasta.plBardzo lubię orientalne smaki. Dlatego, gdy kiedyś szukałam pomysłu na kurczaka na słodko, zakochałam się bez pamięci w przepisie Kwestii Smaku . Do dziś kurczak słodko-kwaśny
Dieta bez mlekaDoskonała kolacja lub śniadanie, u nas akurat było to danie kolacyjne. Przepyszny makaron z dodatkami, które wcześniej należy podsmażyć, aby wydobyć z nich maximum smaku oraz jajka z płynnym żółtkiem. Czy można chcieć czegoś więcej? Potrzebujemy: 2 szklanki ugotowanego makaronu krajanka orkiszowa Makarony Babuni 1/4 czerwonej papryki 1 pętko kiełbasy 1/ czerwonej cebuli 1/2 szklanki utartego wędzonego sera
MamaOskarkanieco na oko , gdyż 1 szt, kapusta pekińska mała ,może być różnej wagi Podawać w dowolny sposób , jako przystawka do obiadu lub z grzankami czosnkowymi jako danie na kolację Artykuł ” Pekinka ” , prosta , pyszna surówka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżytruskawkami, listkami bazylii oraz skropione słodkim sosem balsamicznym. Główne składniki zazwyczaj mamy w domu- chleb i jajka, potem kilka chwil smażenia i mamy prostą i ciekawą propozycję na śniadanie, kolację, tudzież imprezę 🙂 Śmiało można wykorzystać czerstwe pieczywo, ja najczęściej wykorzystuję odkrawane piętki chleba, które zawsze mrożę, po to, aby potem zafundować sobie z nich owe tosty 😊 2 porcje: * chleb/bułka
Kraina Miodem Płynącadużo pisać, dziś zapraszam Was na sałatkę z roszponką i tuńczykiem. Pyszną, lekką i pożywną. Idealną na letnią kolację, przekąskę czy drugie śniadanie. Ostatnio bardzo lubimy i często robimy takie warzywne mixy z dodatkiem rybki, sera czy jajek, świetnie sprawdzają się w upalne dni, może i Wam zasmakują :) Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie roszponki (125 g) 10-12 pomidorków
Simply FoodDodatek przecieru pomidorowego nadaje daniu głębi i sprawia, że danie smakuje tak, jakby dusiło się wiele godzin. Szakszukę polecam nie tylko na śniadanie. My uwielbiamy ją na obiad lub kolację. The post Szakszuka appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPrzepis z Kwestia smaku. Jest świetny, gorąco polecam! Extra pomysł na kolację czy danie na imprezę. Składniki: 1 łyżeczka oliwy 1 nieduża papryka (lub po kawałku różnokolorowych) 180 g tartej mozzarelli (twardszej i żółtej, nie białej z zalewy) 40 g salami w plasterkach 4 łyżki sosu do pizzy 1/2 łyżeczki suszonego oregano świeża bazylia 2 łyżeczki masła 2 duże
Oka w rosole czyli KaFka gotuje