nieco na oko , gdyż 1 szt, kapusta pekińska mała ,może być różnej wagi Podawać w dowolny sposób , jako przystawka do obiadu lub z grzankami czosnkowymi jako danie na kolację Artykuł ” Pekinka ” , prosta , pyszna surówka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżytruskawkami, listkami bazylii oraz skropione słodkim sosem balsamicznym. Główne składniki zazwyczaj mamy w domu- chleb i jajka, potem kilka chwil smażenia i mamy prostą i ciekawą propozycję na śniadanie, kolację, tudzież imprezę 🙂 Śmiało można wykorzystać czerstwe pieczywo, ja najczęściej wykorzystuję odkrawane piętki chleba, które zawsze mrożę, po to, aby potem zafundować sobie z nich owe tosty 😊 2 porcje: * chleb/bułka
Kraina Miodem Płynącadużo pisać, dziś zapraszam Was na sałatkę z roszponką i tuńczykiem. Pyszną, lekką i pożywną. Idealną na letnią kolację, przekąskę czy drugie śniadanie. Ostatnio bardzo lubimy i często robimy takie warzywne mixy z dodatkiem rybki, sera czy jajek, świetnie sprawdzają się w upalne dni, może i Wam zasmakują :) Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie roszponki (125 g) 10-12 pomidorków
Simply FoodDodatek przecieru pomidorowego nadaje daniu głębi i sprawia, że danie smakuje tak, jakby dusiło się wiele godzin. Szakszukę polecam nie tylko na śniadanie. My uwielbiamy ją na obiad lub kolację. The post Szakszuka appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPrzepis z Kwestia smaku. Jest świetny, gorąco polecam! Extra pomysł na kolację czy danie na imprezę. Składniki: 1 łyżeczka oliwy 1 nieduża papryka (lub po kawałku różnokolorowych) 180 g tartej mozzarelli (twardszej i żółtej, nie białej z zalewy) 40 g salami w plasterkach 4 łyżki sosu do pizzy 1/2 łyżeczki suszonego oregano świeża bazylia 2 łyżeczki masła 2 duże
Oka w rosole czyli KaFka gotujeniego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie przygotować szparagi. Pieczone szparagi w szynce to idealne danie na delikatną, lekką kolację. W tym wypadku smak szparagów podkreśli delikatnie słonawa szynka szwarcwaldzka oraz bardzo aromatyczny parmezan. Skusicie się? Składniki pęczek szparagów szynka szwarcwaldzka (na każde dwa szparagi trzy plasterki szynki) 50g parmezanu Pieczone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przesłodką suszoną żurawinką i dodatkiem masła orzechowego. Świetne połączenie słodkiego ze słonym. Oczywiście żurawinę możecie zastąpić innym owocem wedle uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idealne na śniadanie, deser i kolację. Dzieci z pewnością również w nich zasmakują :) Zapraszam również po inne moje przepisy na placki. LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcje: -50 g mąki orkiszowej -30 g odżywki
Zdrowie i pysznie na talerzuZobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną praktycznie codziennie na kanapce. Pewnie część z Was nie będzie pocieszona faktem, że do jej przygotowania użyjemy majonezu , ale jeśli chcecie to zastąpcie go gęstym, kremowym jogurtem naturalnym. Tylko pamiętajcie – musi być gęsty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosty do przygotowania makaron z pesto bazyliowym i szparagami to pyszny obiad lub kolacja na ciepłe wiosenne i letnie dni. Lekkie i bardzo sycące danie. Przygotowanie zajmuje tylko tyle czasu, ile potrzeba na ugotowanie makaronu. Pesto z bazylii jest bardzo łatwe do przygotowania. W połączeniu z makaronem tagliatelle i zielonymi szparagami rewelacyjnie smakuje, a sam wygląd zachęca do jedzenia
Kuchcik gotujeMakaron z krewetkami po włosku Przepis na makaron z krewetkami po włosku jest świetnym pomysłem na smaczny obiad lub kolację dla smakoszy śródziemnomorskich potraw. Można czasami ugotować sobie takie pyszne włoskie danie bez wychodzenia z domu i powspominać wakacje spędzone nad lazurowym wybrzeżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 400g makaronu spaghetti 200g obranych krewetek 200 g pomidorów koktajlowych 4 łyżki
zielonacukinkaOmlet kojarzy się wszystkim z daniem śniadaniowym, choć mi zdarza się robić go także na kolację. Wtedy mój podstawowy omlet przygotowuję z dodatkami, tak jak tym razem. Do usmażonego omletu dodałam warzywa oraz szynkę parmeńską. Możecie użyć mocno wędzonej szynki szwarcwaldzkiej, bardziej delikatnej szynki parmeńskiej lub zupełnie delikatnych i bardziej surowych szynek. Szukasz podobnych przepisów, zajrzyj też do: – szparagi
nietylkopasta.plWrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Niżej dodatkowo podałam Wam linki do domowych tortilli (*) oraz pasty z ciecierzycy (**). Polecam. 1 placek
Di gotujeminimalistycznych niż włoskie pasty – tylko kilka składników, zawsze sezonowych i doskonałej jakości, plus prostota i szybkość przygotowania. W sezonie na szparagi warto wykorzystać je do zrobienia obiadu albo gorącej kolacji z makaronem właśnie – prosto i szybko, dosłownie w 15 minut. Sprawdźcie to sami – minimalizm w kuchni naprawdę jest pyszny! W dużym garnku nastawiamy wodę do gotowania makaronu – makaron gotujemy
Karo in the Kitchenwspaniałe danie na lekki wiosenny lunch we dwoje , prostota przygotowania urzeka, smak fascynuje. Najważniejsza jest dla mnie przyjemność podniebienia. Ta przekąska doskonale spisze się na lunch lub lekką kolację czy podwieczorek. Czasem tak sobie myślę…. że nie jem, żeby żyć , ale żyję żeby jeść! Celebruję chwile z #MasterTuńczyk! Składniki: Dla dwóch osób/ 6 miseczek tacos
Wanilia i KardamonPlacki to fajny pomysł na śniadanie, przekąskę czy kolację. My z Gabrysią zrobiłyśmy sobie słodkie drugie śniadanie z placuszkami z dodatkiem jabłka. Kilka składników, które są praktycznie w każdej kuchni i gotowe, pycha! :) Składniki na ok. 10-12 placuszków: 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru (można ją zastąpić miodem) 2 szczypty soli 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 jabłko olej
Simply Food