Składniki Sałatkę można zjeść na śniadanie, jako część lunch lub lekką kolację. Jej składniki są łatwe do nabycia ,a w rzeczywistości, większość ma je w domu . 1 pół szklanki 225 g pomidorów cherry 1 dojrzałe awokado 2 łyżki stołowe. posiekanej czerwonej cebuli (20 g), 2 łyżki stołowe. posiekanej pietruszki (20 g), 230 g ,lub mniej sera białego ,u mnie
w mojej kuchnimnie do tego mobilizują, bo lubią kanapki zwłaszcza te na gorąco. Kanapki z pieczarkami i szpinakiem są właśnie na gorąco . U mnie w domu zawsze były popularne kanapki na kolację. Świeży chlebek, twarożek jakieś rzodkiewki…Kanapki nabierały smaku i koloru wraz z nastaniem latem. Teraz to zupełnie inne czasy. Świeże warzywa można kupić przez cały rok no i oczywiście
codojedzeniaOpis faszerowane papryki: Faszerowane papryki – pyszna propozycja na kolację. Faszerowane papryki według mnie są bardzo efektownym i ciekawym daniem, ich forma podania zachwyca wszystkich. Możemy je faszerować czym tylko chcemy, mięsem mielonym, ryżem i mięsem, możemy dodawać oliwki. Wszystko wedle naszego uznania. Przepis ten nie zajmuje nam dużo czasu ani dużo umiejętności. Składniki: 4 papryki (kolor dowolny) 350 g mielonego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnezrobienia pysznej zapiekanki z żurkiem i jajkiem lub zapiec po owinięciu boczkiem. W właśnie na tę drugą opcję będę Was dziś namawiać. Jest to także idealna propozycja na świąteczną kolację. Pod przepisem znajdziecie także wskazówki jak idealnie sparzyć białą kiełbasę. Składniki: 6 kawałków parzonej białej kiełbasy cienkie plastry boczku - mniej więcej po 2 na 1 kiełbasę 2 średnie cebule
Codzienna kuchnia niecodziennaTortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką to mój sposób na szybki lunch, brunch, lekki obiad czy kolację. Jest to również mój sposób na pozostałości upieczonego lub usmażonego dnia poprzedniego łososia, którego należy wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej (nie podgrzewamy go bowiem na drugi dzień). Podgrzane na odrobinie masła klarowanego tortille smarujemy rozgniecionym awokado, wymieszanym z sokiem
Moja DelicjaBułeczki jogurtowe pszenne – idealne na śniadanie, a nawet na kolację! Najlepiej smakowały mi jeszcze cieplutkie (z resztą chyba każdy tak ma, że ciepłe pieczywo smakuje mu najlepiej) z masłem, miodem lub dżemem – zwłaszcza jagodowym! :) Jednak równie dobrze smakują już ostudzone i podawane np. z wędliną, czy serem :) Z podanych niżej składników wyszło mi 11 średnich bułek jogurtowych . @media
Kulinarne PrzebojePrzepis na szybkie placuszki na kolację. Składniki: 1,5 szklanki mąki 20 dag twarogu półtłustego 3 jajka 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany 2 dag drożdży 4 dag masła 4 łyżki cukru sól do smaku olej do smażenia Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w letnim mleku, dodać 0,5 łyżeczki cukru, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut w ciepłym
Tradycyjna KuchniaWyjątkowo mięciutkie, puszyste paluchy drożdżowe wzbogacone keczupem będą idealną przekąską na podwieczorek, jak również świetnym dodatkiem na śniadanie lub kolację. Z powodzeniem możemy je zabrać na wycieczkę, piknik, czy do pracy. Będą w sam raz zarówno na ten mały, czy też większy głód. Polecam! Składniki na paluchy keczupowe: 450 g mąki tortowej 50 ml ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru
Rozpustne gotowaniedodatkiem parmezanu, a wszystko w obłędnym sosie ze skarmelizowanego octu balsamicznego. Lepszej fuzji smaków na kolację sobie nie można wyobrazić Wykonanie Jarmuż, jeśli masz umyty, porwij na mniejsze części – odrzuć najbardziej twarde części. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju sezamowego, wrzuć jarmuż i smaż około 3-4 minuty. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na odrobinie oleju kokosowego
Eat me! Fit me!Proste w przygotowaniu “ Grzanki z awokado i Halloumi, posypane prażonym słonecznikiem” ozdobione miętą. Do zjedzenia na śniadanie, lunch lub kolację. Do zabrania również do pracy lub szkoły. Miąższ z dojrzałego awokado rozgnieciony na podpieczonym pieczywie, do tego zarumienione kostki sera Halloumi i prażony słonecznik. Wszystko oprószone płatkami chilli, nadającymi bardzo delikatnej pikantności. The post Grzanki z awokado
Moja DelicjaDziś zapraszam Was na pyszne bezmleczne puszyste placuszki (na bazie napoju owocowego) . Proste w przygotowaniu, idealne na śniadanie czy kolację, a nawet słodszy deser. Wszystko to kwestia upodobań i… dodatków Spróbujcie, polecam. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki napoju pomarańcza z mango Hortex 1 jajko klasy M 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego
Słodkie okruszkibardziej smaczne , u nas zawsze największe wzięcie , mają te z majonezem . Bałkańska sałatka , jest chrupiąca , dzięki korniszonom , aromatyczna od pora i smakowita za sprawą śledzia . Idealna na imprezę lub kolację . Wielkanoc , to także dobre miejsce dla sałatki śledziowej , na świątecznym stole Składniki : 6 matiasów w zalewie olejowej 6-7 ogórków korniszonów 1 średni por , tylko biała część 6 jajek ugotowanych
Ogrodnik w podróżyGrzanki z bundzem i pomidorami, to szybka w przygotowaniu przekąska. Może być również ciepłym śniadaniem lub kolacją. Do grzanek użyłam polskiego bundzu, można go zastąpić mozarellą lub żółtym serem. Bundz, to serek górski w smaku podobny do mozzarelli. Grzanki można podać klasycznie z ketchupem, jednak ich smak dobrze podkreśla pesto i sos balsamiczny. Przepisy na pesto bazyliowe (tutaj), pesto pietruszkowe
Codziennik KuchennySałatka jajeczna ze smażoną wieprzowiną Prosta sałatka jajeczna z dodatkiem smażonej wieprzowiny . Doskonała kolacja lub szybki lekki obiad . Dodatek mięsa , sprawia ,że sałatka jest syta i świetnie zabija głód Moje dzieciaki , nie kochają zbytnio sałatek , przy tej stwierdzili ,że nawet smakuje trochę jak kebab z dużą ilością zieleniny , ” nawet zjadliwe ” Sałatka , chyba , nigdy nie otrzyma zaszczytnego ” pyszne
Ogrodnik w podróżyJajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale także jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Wiosennym akcentem w przepisie na jajka faszerowane pastą z makreli jest zielony szczypiorek. Jego lekko ostry smak doskonale podkreśla smak wędzonej ryby, delikatnych żółtek i aksamitnego majonezu. Polecam nie tylko na Wielkanoc :-) składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała wędzona makrela gruby szczypior sól
babka w formie