powraca jak bumerang w porze grillowania lub jesienią . Doskonała na chłody i do grilla . Ta wersja jest nieco bardziej treściwa , taka w sam raz na jesienny lunch lub jako kolacja Prosta w wykonaniu nie odstraszy nikogo od stołu , bo kto nie kocha ziemniaków i majonezu Wiadomo w nadmiarze szkodzą ale raz na jakiś czas są po prostu nie zastąpione . Polecam
Ogrodnik w podróżySmażony camembert na rumiany kolor, w delikatnej panierce podany wraz z szybko sałatką jest idealnym daniem na szybką i bardzo smaczna kolację. Sałatkę możecie przygotować z dowolnych składników jakie macie w domu. Moja wersja to sałata rzymska i pomidorki koktajlowe. Całość smaku pokreśli szybki dressing. Składniki na dressing łyżka musztardy łyżka miodu 3 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny sól
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem jest znany w każdym polskim domu. Nie ma nic lepszego niż taki twarożek z dodatkiem rzodkiewki, szczypiorku na pyszną kolację. Od razu uprzedzam najlepiej smaku ze śmietaną, ale jeśli koniecznie chcecie możecie zastąpić ją gęstym jogurtem naturalnym. Tym razem przygotujemy go na bazie sera białego – krajanki, którą udało mi się kupić w jednym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mój lunch, zajadałyśmy się z moją synową. Podawać razem z chlebkiem. Mule umyć szczoteczką pod bieżącą wodą. Gdyby któraś z muszelek była otwarta to w nią
Kuchnia PokoleńSałatka z buraczków i cukinii to pyszny dodatek do obiadu i nie tylko. Zdrowa i łatwa do zrobienia sałatka z pieczonych buraczków to świetna przekąska na śniadanie lub kolację. Uwielbiam buraczki i zazwyczaj robię je bez dodatków, ale tym razem wzbogaciłam je cukinią. Wizualnie cukinii w sałatce zbyt mocno nie widać, gdyż buraki mają dość intensywny kolor. Smak cukinii będzie
Kuchcik gotujewierzch się zrumieni , a masa na tarcie całkowicie się zetnie . Serwujemy lekko przestudzoną , wtedy łatwiej ją pokroić . Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło . Doskonała na obiad , kolację , a nawet do pracy zamiast kanapek Polecam ! Smacznego ! Artykuł Tarta z maślakami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymoże być pyszna kolacja. Rozgrzewająca micha żółtej soczewicy z pastą miso i szpinakiem, lub jarmużem. Jest to danie z kuchni ajurwedyjskiej, która coraz częściej gości u nas na stole. Potrzebujesz 30 minut 1 szklanka żółtej soczewicy łyżka białej pasty miso 2 szklanki wody 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, kurkumy szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki soli himalajskiej garść szpinaku lub jarmużu drobno
AZgotuj!jeszcze pyszniej - niestety koperku nie miałam. Ale z pietruszką też było ekstra! Obiad był przepyszny i, co najważniejsze, zrobiłam od razu dwie porcje, także zjadłam go jeszcze na kolację. Nikt nie marudził, nikt nie jęczał, że "obiad nie taki", ze bla bla bla... Cały makaron i mnóstwo łososia w śmietanie było tylko dla mnie! 😄😋 SKŁADNIKI (na 2 porcje
Słodko-Słony Świat IlonyGrzanki z pieczarkami i mozzarellą to kolejne proste danie, które sprawdzi się w roli śniadania lub kolacji. Jeśli lubicie pieczarki tak bardzo jak ja na pewno ten przepis przypadnie Wam do gustu. GRZANKI Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ: kilka pieczarek ( w zależności ile grzanek robicie ok. 2 szt. na jedną kromkę chleba) chleb pełnoziarnisty starty ser mozzarella zielona pietruszka sól
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiBruschetta z pomidorami i świeżą bazylią to błyskawiczna przekąska na każde przyjęcie. Tak przygotowane bruschetty mogą również zastąpić naszą kolację. Składniki i przepis są poniżej… Składniki 2 dojrzałe pomidory garść liści bazylii 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek sól pieprz świeża bagietka Bruschetta z pomidorami i świeżą bazylią – przepis Z pomidorów wydrążamy środek i kroimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Surówka do mięs z kapustą pekińską Pyszna surówka do mięs z kapustą pekińską . Doskonały wybór w porze obiadu lub kolacji , nie zastąpiona na grillu . Może stanowić dodatek także do innych dań ale moja rodzinka najbardziej lubi ją z mięsnym towarzystwem . Generalnie dość trudno namówić ich do jakichkolwiek świeżych warzyw więc przemyt takiej ich ilości i to na jednym talerzu jest
Ogrodnik w podróżySałatka kalafiorowa z indykiem jest zdrowa, smaczna i szybko się ją robi. Świetnie sprawdzi się na pożywne śniadanie lub lekką kolację, a także do zabrania na lunch do pracy. Kalafior w sklepie dostępny jest prawie przez cały rok, jednak teraz jest on najsmaczniejszy i najbardziej wartościowy. Papryka również smakuje teraz najlepiej, a nie wspomnę już o świeżym koperku, który zimą
Kuchcik gotujeszczypiorkiem. Zapiekaj babeczki przez około 20 minut, a po tym czasie odstaw na chwilę do wystygnięcia i wyciągnij z foremek. SMACZNEGO! Takie babeczki to fajny pomysł na śniadanie lub kolację. Szczerze polecamy, u nas sprawdzają się doskonale! Spróbujcie także pysznych, puchatych kluseczek z kaszy manny Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku
Natka Pietruszki