Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem
Kuchnia MagdaLenyJabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym to kolejna pyszna odmiana ciasta z jabłkami . Warto wypróbować ten przepis ponieważ ciasto jest
KorniszonkiPrzepis na pieczone uda z kaczki z żurawiną, rozmarynu i sokiem pomarańczowym Pieczone udka z kaczki to świetna propozycja na niedzielny obiad. Są proste i szybkie
KorniszonkiPieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą
Kuchnia MagdaLenyTagliatelle z szynką szwarcwaldzką oraz pomidorami suszonymi i pomidorkami koktajlowymi to kolejne, szybkie danie makaronowe, które zalicza się do moich ulubionych. Składa się z kilku składników
Kuchnia MagdaLenyJabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś
KorniszonkiModro kapusta - przepis babci Rysi Modra kapusta , modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze
KorniszonkiCiasteczka z mleczną czekoladą Wszyscy kochamy ciasteczka, szczególnie te z kawałkami czekolady rozpływającej się w ustach. Ten przepis na ciasteczka z mleczną czekoladą to kolejna wariacja
KorniszonkiPasta kanapkowa z tuńczykiem Pasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Połączenia delikatnego mięsa z
KorniszonkiKoktajl z puree z dyni z dodatkiem miąższu z pomarańczy oraz świeżego imbiru, na wodzie mineralnej, słodzony miodem. Pyszny i odżywczy koktajl na jesień, który wzmocni
Kuchnia MagdaLenyAndrut kajmakowy Andrut kajmakowy to ulubiona słodka przekąska nie tylko naszych dzieci. Ten pyszny deser można przygotować dosłownie w 15 minut - wykorzystując gotową masę kajmakową. Można
KorniszonkiBiałkowiec z kokosem Białkowiec , ciasto białkowe , biszkopt z białek to super ciasto, dzięki któremu można wykorzystać nadmiar białek. Ciasto białkowe może być bazą do tortu - jako
KorniszonkiUwielbiam wszelkiego rodzaju dania z makaronem, a to jest jedno z moich ulubionych! Makaron tagliatelle z łososiem wędzonym na gorąco, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżymi liśćmi szpinaku
Kuchnia MagdaLenyCzerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
KorniszonkiFilety z kurczaka w niezwykle aromatycznym sosie z pieczonych pomidorów i czosnku, z dodatkiem serka mascarpone. To właśnie dzięki pieczeniu pomidory wraz z czosnkiem zyskują całkiem
Kuchnia MagdaLeny