Krokiety z farszem ziemniaczanym i wędzonym boczkiem to pyszne i treściwe danie obiadowe lub kolacja. Są proste w przygotowaniu i z podstawowych składników które często posiadamy w swojej kuchni. Jestem miłośniczką takiej prostej kuchni i tego typu przepisy cenię sobie najbardziej. Krokiety możemy podać z ulubioną domową surówką lub po prostu z ketchupem lub sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Blog kulinarny S9.PLJajka ugotowane na twardo są pysznym składnikiem wielu potraw. Także same w sobie podane z majonezem są prostym i szybkim pomysłem na domowe śniadanie lub kolację. Jak dobrze ugotować jajka na twardo, z czym je podawać, do czego dodać, co z nich przygotować. Dziś kilka porad na temat gotowania jajek na twardo oraz sposobu podania. SKŁADNIKI: jajka Zanim zaczniesz gotować
Zasmakuj Kuchniplacuszki są chrupiące i bardzo smaczne. Polecam także najmłodszych, bo mój 10-miesięczny Antoś chętnie się nimi zajadał. Placuszki mogą stanowić fajny dodatek do obiadu albo samodzielny posiłek, np. kolację. Dobrze smakują z domowym sosem czosnkowym. Polecam i zapraszam do prostego przepisu Przy okazji przypominam, że na końcu czekają na Was wartości odżywcze publikowanych dań oraz ich ładunek glikemiczny
Natka Pietruszkitrzepaczką i ciasto gotowe do smażenia. Bez miksera, bez wyrabiania i wyrastania ciasta. Takie placuszki z jabłkami są pyszne - wychodzą mięciutkie i puszyste. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Racuchy to przysmak mojego dzieciństwa. Uwielbiałam, gdy mama robiła je na obiad, bo smakują jak deser...a jakie dziecko
Kuchnia MagdaLenySałatka z grzankami i kurczakiem sprawdzi się w każdej sytuacji. Będzie super przekąską podczas rodzinnej imprezy lub drugim śniadaniem do pracy. Możemy ją również przygotować na obiad lub kolację. Chrupiąca sałata lodowa, kawałki kurczaka w sezamowej panierce i kolorowe warzywa, a całość posypana chrupiącymi grzankami zrobionymi z pieczywa i polana sosem, czyli coś smacznego. Sałatka z grzankami i kurczakiem najlepiej
Danka Pichcibędą zachwyceni. Jeśli w tygodniu nie macie czasu na przygotowanie takiego śniadanka, to może zarezerwujecie sobie ten pomysł na Wielkanocne śniadanie? Inną równie fajną opcją, będzie przygotowanie ich na kolację Na mojej desce, jako dodatek do bułeczek, znalazły się warzywa takie jak sałata, ogórek zielony, kolorowe papryki, czerwona cebula, rzodkiewki oraz pomidor przekładany mozzarellą. Był tez serek pleśniowy, wędzony twaróg
Smaki Na Talerzuwiększości polskich stołów gości tylko na święta, ten przepis na FILET Z KARPIA Z KREMEM SELEROWO-CYTRYNOWYM robi furorę przez cały rok. Danie to sprawdzi się na obiad czy kolację w każdej kuchni. Artykuł FILET Z KARPIA Z KREMEM SELEROWO-CYTRYNOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEskrobia oraz przyprawy. Przepis na krewetki w tempurze , którym poniżej chcę się z Wami podzielić, przygotowałam na bazie ciasta z dodatkiem jajek. Krewetki w tempurze najczęściej robię na lunch, kolację oraz kiedy odwiedzają mnie goście. Krewetki podaję ze słodkim sosem chili, gdyż mi takie połączenie smakuje najbardziej. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Krewetki Składniki
MeCookspucharku. Mleko owsiane zastąpić można mlekiem krowim, migdałowym, kokosowym lub ryżowym. Quinoa w takiej formie najlepiej lubię podawać na śniadanie. Sprawdzi się również jako deser, podane na przekąskę oraz kolację. Szukasz przepisów na dania z quinoa? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Kotlety z batatów i komosy ryżowej. The post Czekoladowe quinoa w pucharku appeared first on MeCooks Blog
MeCookszrobić tosty francuskie na słodko? Tosty francuskie (pain pedru) z bułki to prosty przepis na pyszne śniadanie, kolację lub słodką przekąskę. Do ich przygotowania warto użyć lekko czerstwego pieczywa. Pozostałe składniki tego słodkiego deseru, to mleko, jajka, cynamon oraz cukier z wanilią. Tosty francuskie z cynamonem usmażysz na oleju lub maśle klarowanym, które naszym zdaniem zdecydowanie lepiej się
Kuchnia Na Wypasiesłonecznikiem i niewielką ilością sezamu przygotowane na bazie przepisu z bloga pysznie czy przepysznie . Bardzo nam smakowały. Warto uruchomić domową piekarnię i przygotować takie domowe bułeczki na śniadanie czy kolację. U mnie co prawda bułeczki nie mają mocno wrzecionowatego kształtu, ani słonecznik nie jest mocno widoczny, ale i tak smakowo wyszły super. W końcu nie ma to jak domowe pieczywo
Smaki Na Talerzupucharku. Mleko owsiane zastąpić można mlekiem krowim, migdałowym, kokosowym lub ryżowym. Quinoa w takiej formie najlepiej lubię podawać na śniadanie. Sprawdzi się również jako deser, podane na przekąskę oraz kolację. Szukasz przepisów na dania z quinoa? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Kotlety z batatów i komosy ryżowej. The post Czekoladowe quinoa w pucharku appeared first on MeCooks Blog
MeCooksBardzo proste w przygotowaniu placki z kaszy jaglanej z jabłkiem. Placki jaglane to doskonały pomysł na pyszne i pożywne śniadanie, podwieczorek lub kolację. Placuszki jaglane z jabłkiem są rewelacyjne. A z dodatkiem cukru z prawdziwą wanilią super aromatyczne. To bez wątpienia wyjątkowo skuteczny sposób na wykorzystanie ugotowanej już kaszy jaglanej, która została z poprzedniego dnia. W tym wpisie znajdziesz dokładny
Kuchnia Na WypasiePrzepisów na sałatki z dodatkiem brokułu jest bardzo dużo. Nic dziwnego, w końcu jest to bardzo wdzięczne warzywo, jeśli chcemy przygotować sobie drugie śniadanie czy lekką kolację. Ja uwielbiam połączenie brokułu i sosu czosnkowego - dlatego najczęściej ten właśnie sos przygotowuję do sałatki brokułowej. Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 2 brokuły, 100g
Z notatnika dietetykaNaleśniki zapiekane z białym serem i sosem budyniowym to doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub słodką kolację. Ja często podaję je również jako pożywny deser . Smakują inaczej niż tradycyjne naleśniki z serem i mimo, że są bardziej pracochłonne to często goszczą na moim stole, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Naleśniki wychodzą bardzo mięciutkie i delikatne, a sos budyniowy po prostu
Di gotuje