cytuje za autorka.....http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka....... .Sernik pod kokosową pierzynką ... Składniki na spód: 1,5 szklanki mąki pszennej pół kostki masła (125 g) 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto(...)temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut, aż pianka się zezłoci. Smacznego
w mojej kuchniJesli jestescie fanami oryginalnego Bounty, ten batonik domowej roboty jest dla Was. Mieciutki, intensywnie kokosowy, oblany duza iloscia mlecznej czekolady ..! Przepis z blogu Dagmary 'A cat in the kitchen' . Skladniki na okolo 25 kulek: * 200 g wiórków kokosowych * 100 ml smietany kremówki * 70 g cukru pudru * 70 g masla * opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego * 200 g mlecznej czekolady
w mojej kuchnimąki pszennej 100 g - mąki ziemniaczanej 2 łyżki - wody 2 łyżka - oleju na ciasto makowe SKŁADNIKI 6 białek 1/2 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych(...)się przypalić).Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po łyżce wystudzoną masę. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem,następnie położyć ciasto makowe krem. Całość polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi
w mojej kuchniCIASTO SKŁADNIKI 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka(...)dodając cukier. W momencie kiedy białka będą sztywne i błyszczące ,dodajemy stopniowo cukier .Miksujemy do rozpuszczenia cukru ,dodając kolejno żółtka. Następnie wsypujemy migdały,mak i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 170 C około
w mojej kuchnipokrojony w jak najmniejsze kawałki 1 cukinia pokrojona w kostkę 1 bakłażan pokrojony w kostkę szklanka bulionu warzywnego 2 czerwone papryki pokrojone w diamenty 400 ml mleczka kokosowego sok z 1 limonki pieprz czarny i sól do przyprawienia łyżeczka przyprawy curry w celu doprawienia Na samym początku podsmażamy ziarna kolendry w celu uwolnienia aromatu i studzimy . Wsypujemy(...)mocy (dusimy pod przykryciem około 15 minut). W tym momencie zdejmij pokrywkę z woka i gotuj jeszcze przez 3 minuty w celu odparowania płynu. Wmieszaj do potrawy mleko kokosowe (wcześniej zahartowane) oraz sok z limonki . Dopraw solą i pieprzem. Usmaż na suchej patelni grzanki i dodaj je do Curry jako dodatek . Smacznego
Wspólne smakipewno chetnie Ci pomogą. Polecam wszystkim łasuchom! Składniki na 15 trufelków: 15 daktyli 3 łyżki pasty tahini szczypta mielonego kardamonu do obtoczenia: 2 łyżeczki orzechów nerkowca 2 łyżki wiórków kokosowych nasiona sezamu-opcjonalnie Wykonanie: z daktyli usunąć pestki.Daktyle,tahini i kardamon zmiksować do uzyskania jednolitej pasty,choć nie jest to konieczne.Umieścić pastę w lodówce na 10 minut,by składniki(...)miedzyczasie zmiksować w blederze orzechy nerkowca lub innych dowolnych.Jeśli użyjesz sezamu upraż go na patelni przez1 minutę z daktylowej pasty uformować 15 kulek.Obtoczyć je w orzechach,wiórkach kokosowych lub nasionach sezamu ułożyć dekoracyjnie na paterze i podawać nie wymagają przechowywania w lodówce.Nie wiem też jak długo można je przechowywać,u mnie znikneły w jedno popołudnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pokrywa całodzienne zapotrzebowanie człowieka na białko :)) Dzieciom podajemy pół szklanki. SMACZNEGO! P.s. 2 Tak samo robimy mleczka z wszelkich innych orzechów - przepyszne jest z laskowych, włoskich, migdałów :) Poza tym - kokosowe z wiórków kokosowych, słonecznikowe z pestek słonecznika, sezamowe z ziaren sezamu. Można zrobić też mleko owsiane z płatków owsianych jednak wymaga dosolenia do smaku i dodania jakiegoś oleju. Interesujące
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEciasto jest na pewno wszystkim znane, z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem. Stąd nazwa "pijak" . Ciasto pięknie się prezentuje, a jeszcze bardziej smakuje. Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe Powyższe składniki gotujemy
Salonik smakówSkładniki: (na 16 sztuk) -200 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów -1 opak. serka homogenizowanego o smaku waniliowym -100 g roztopionej białej czekolady -1 opak. wiórków kokosowych -2 batony Lion w białej czekoladzie do dekoracji -papilotki na babeczki Wykonanie: Pokruszone ciasteczka łączymy z serkiem waniliowym i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Można dodać trochę wiórek do masy, pralinki będą bardziej(...)kokosowe. Zamiast wiórek można wsypać też rozdrobnione orzechy. Ja dodałam troszkę wiśniowego wina, aby przełamać słodycz. Całość dokładnie mieszamy, formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach. Każdą kulkę wkładamy do papilotki. Batony kroimy w plastry, a następnie w ćwiartki. W ten sposób powstanie trójkącik który można wbić w pralinkę. Bardzo efektownie to wygląda. I gotowe! Najlepiej smakują gdy umieści się
KasiekGotujełyżki wody - ok. 200-300g płatków kukurydzianych bez cukru - kilka łyżek złocistego siemienia lnianego - mąka kukurydziana - sól i świeżo mielony pieprz - czosnek mielony (dałam kilka pokręteł młynka) - olej kokosowy bezzapachowy lub inny tłuszcz do smażenia Piersi umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym, pokroić na średnie (niezbyt grube) kawałki. Grubsze kawałki przecinam na połowy. Mięso włożyć do miski, obsypać solą, świeżo mielonym(...)miski pierwszej z mąką kukurydzianą, następnie zanurzamy w jajku i na samym końcu w rozdrobnionych płatkach, dociskając je dokładnie, tak by nie odpadały. Przygotowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym (lub innym tłuszczu), po kilka minut z każdej strony tak, by wewnątrz mięso nie było surowe, ale nie może też być zbyt długo, by nie były suche. Wewnątrz ma być
Smaczne Zdrowesize:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} Składniki (na 11 sztuk): 2 szklanki poppingu z amarantusa 2 jajka 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 szklanki ulubionych suszonych owoców (u mnie wiśnia, truskawka, papaja, kiwi, brzoskwinia) 1 łyżka miodu płynnego miodu W misce roztrzepać jajka. Dodać amarantus, wiórki kokosowe, miód oraz pokrojone na mniejszej
Delicious Titbitsłyżki kakao 8 łyżek wody lub mleka 3-4 jajka 1,5 szkl. mąki 1,5 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia posiekane orzechy wiórki kokosowe Margarynę, cukier, wodę lub mleko, kakao wkładamy do garnka i od momentu zagotowania gotujemy 2 minuty. Masę zdejmujemy z ognia, studzimy i odlewamy 3/4 szklanki masy. Do pozostałej (chłodnej) masy dodajemy żółtka(...)mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Dodajemy również posiekane orzechy i wiórki kokosowe. Wlewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 minut. Po upieczeniu ciasto smarujemy wcześniej odlaną masą. Smacznego
Salonik smakówkamienia winnego, u mnie łyżeczka octu winnego szczypta soli 130 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (pominęłam) 60 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych cukier puder i woda by sporządzić lukier wiórki kokosowe do posypania Białka umieszczamy w misie miksera z kamieniem winnym. Ubijamy na wysokich obrotach na niezbyt sztywną pianę. Stopniowo
Dzieje kuchennej Wiewióryprzecież można je dodać także o innych potraw - owsianek, jogurtów, omletów, placuszków, ciast, muffinek itd. Składniki: 300 ml mleka 45 g kaszy jaglanej słodkiej 3/4 banana 1 łyżka wiórków kokosowych Dodatki: 1/4 banana 1 łyżka jagód goji 1/2 batona Lewy Sierpowy Przygotowanie: Zagotuj mleko. Wsyp kaszę i wiórki kokosowe. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie
Zdrowie na języku :Pduże podwójne piersi drobiowe - 2-3 jajka (+ 1 łyżka zimnej wody) - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - papryka wędzona w proszku - skórka starta z 1 cytryny - płatki owsiane - olej kokosowy do smażenia Mięso oczyszczamy z tłuszczu, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Jeżeli filety są duże (jak u mnie), rozkrajamy je wzdłuż na dwie połowy (najpierw odcinamy(...)płatki owsiane. Kotlety panierujemy najpierw w jajku, następnie w płatkach owsianych. Odkładamy na 15 minut, aby panierka podeschła (nie będzie odchodziła od mięsa). Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym na rumiano z obu stron (ok. 3 min. z jednej i 2 min. z drugiej). Z powyższych składników wychodzi 8 dużych kotletów + 4 małe („z polędwiczek”). Kotlety drobiowe
mojewypiekiinietylko