kokosowe - 19941 przepisów (strona:716/1330)

PULPECIKI Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM, Z DOMOWYM MAKARONEM 154

niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego), ułożyć na talerzu i odstawić do lodówki.Sos pomidorowy:- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 1 łyżeczka suszonego oregano- 1 łyżka masła- 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy- 700g przecieru pomidorowego (passaty pomidorowej)- sól mi pieprz do smaku- 100ml pełnotłustego mleka- szczypta ksylitolu lub cukruW dużym rondlu rozgrzać masło z olejem kokosowym, wrzucić pokrojoną w kostkę

Smaczne Zdrowe
Korzenne amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 223

Takie ciacho aż przyjemnie przegryźć do kawy. Pewnie i dzieciom posmakuje. Korzenne amarantuski Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki110g mąki gryczanej70g mąki

CoolinarniePL
w kruszonce jabłuszka... 126

margaryna 1/2 kostki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, aromat cytrynowy 3 krople, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 2 łyżeczki, jabłko winne 8 sztuk, wiórki kokosowe 2 łyżki miękka palma, cukry, sól, jajko, proszek do pieczenia z mąką, gęstą śmietanę 18% w robocie wyrabiać na kruszonkę 3/4 kruszonki dać do tortownicy 24 cm wyłożnej na dnie(...)papierem do pieczenia i dłonią przyklepać do reszty kruszonki wsypać wiórki kokosowe i chwilę zamieszać do połączenia się z kruszonką na kruszonkę w blaszce nałożyć jabłka; 6 sztuk starte ze skórką na grubszych oczkach, 2 sztuki pokrojone w kawałeczki na jabłka rozsypać kruszonkę lekko ją przyklepać do jabłek piec w 200C około 45 minut i ciasto wyjąć z blaszki

W Mojej Kuchni Lubię
Makowa Panienka 341

sztywnej piany dodajemy porcjami cukier z cukrem waniliowym. Kiedy dodamy cały cukier, zmniejszamy obroty i dodajemy po jedynym żółtku, po każdym dokładnie miksując. Do masy dodajemy mak, wiórki kokosowe i mąkę migdałową bardzo delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , jeżeli mamy dwie to dzielimy ciasto, a jeżeli jedną to robimy z połowy i potem drugi raz! Pieczemy spody

Piekę, bo lubię
Piernikowy jagielnik 202

naturalnego1 łyżka cynamonu1 łyżka przyprawy do piernikaPrzygotowanie:W garnku gotujemy mleko i 60 g margaryny PALMA. Dodajemy wypłukaną kasze jaglaną i gotujemy do wchłonięcia płynów, a następnie podlewamy mleczkiem kokosowym i dalej chwile gotujemy. Pierniczki kruszymy i łączymy z resztą margaryny, jogurtem i 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej. Ostygniętą masę blenderujemy z cukrem, resztą mąki i przyprawami. Mieszamy

Czarnawisienka
Torcik piernikowy przekładany powidłami śliwkowymi w mlecznej polewie 207

minut.Wyjmujemy z formy i studzimy.Przekroić na trzy części i przełożyć powidłami.Polewa:Czekoladę i kremówkę topimy nad parą i delikatnie studzimy. Oblewamy naszego piernika.Następnie dekorujemy kokosowymi wiórkami.Pierniki najlepiej smakują po dwóch, trzech dniach.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Sernik z bananami 151

masła. Prosty i szybki w wykonaniu.Inspiracja od E. Wachowicz.Przepis jest na dużą blachę.- 1,5 kilo zmielonego twarogu- 600 g dojrzałych bananów- 1,5 szklanki miodu- 150 g wiórek kokosowych- opakowanie cukru wanilinowego- szczypta soli- bułka tarta i odrobinę tłuszczu do wysmarowania blachy.Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową.Twaróg zmiksuj lub zmiel razem z obranymi bananami. Oddziel żółtka od białek(...)ciągle miksując.Przelej masę do dużej miski.Ubij białka na sztywno ze szczyptą soli.Dodaj delikatnie mieszając do masy serowej.Przelej na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Całość posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 1 godzinę w 180° góra-dół.Następnie uchyl piekarnik i wystudź w nim ciasto.SMACZNEGO>CMOK

Pasje Jolki
kasza manna ^^ 145

którym wcześniej mama mieliła kminek. Dopiero gdy spróbowałam gotowej kaszy, zorientowałam się, że coś jest nie tak. Na szczęście wszystkie smaki fajnie się połączyły i stworzyły nową dobrą kompozycję :)~ Kokosowa kasza manna z dynią, serkiem naturalnym, przyprawą do piernika, cynamonem, siemieniem lnianym i posmakiem kminku ~Składniki:250ml mleka kokosowego30g orkiszowej kaszy mannyłyżka serka naturalnego/śmietanyprzyprawa do piernikasłodzidło5g świeżo zmielonego siemienia

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 141

mąki pszennej1 szklanka cukru10 jajekpółtorej łyżeczki proszku do pieczeniaMasa budyniowa:700 ml soku marchwiowego2 opakowania budyniu śmietankowegoMasa śmietankowa:250 g śmietany 36 %1 op. galaretki pomarańczowejDodatkowo:2 paczki delicjiwiórki kokosowe do dekoracji.  Wykonanie:Ciasto:jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni C przez około

Bon Appetit Małgorzaty
TORCIK - SERCE (Walentynki) 151

serka mascarpone4 łyżki łyżki cukru pudru8 łyżek mleka1 cukier waniliowy25 dag śmietany kremówki3 łyżki czerwonego dżemu / marmoladyPonadto:1 słoiczek dżemu u mnie wiśniowycukierki do ozdobyperełki do ozdobywiórki kokosowe - różowe50 ml rumu50 ml ciepłej wodyBiszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą i zaczekać aż pojawi się piana(...)nałożyć dżem / marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu jak i po bokach. Całość obsypać różowymi wiórkami kokosowymi i ozdobić cukierkami wg uznania. biszkopt smarujemy dżememtorcik -serce

Bon Appetit Małgorzaty
Walentynkowy deser z mascarpone 208

kremówki3 łyżki czerwonego dżemu / marmoladyPonadto:słoiczek dżemu u mnie wiśniowysłoiczek ulubionego dżemu (u mnie wiśniowy)opakowanie biszkopcikówkilka kostek czekoladycukierki cukiernicze do dekoracjimozna dodac żelki oraz ciasteczkawiórki kokosowe do dekoracji100 ml esencji z kawy6 łyżek likieru czekoladowego albo kawowegoKrem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej(...)dżemem. Na dnie pucharków układamy po parę biszkopcików i nasączamy je kawą oraz likierem. Na nasączone biszkopciki układamy krem. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi (czekoladę trzemy na tarce), cukiereczkami, wiórkami kokosowymi oraz dżemem.deser z mascarpone

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto wiewiórka 3448

stopniach C przez 40-50 minut (do suchego patyczka). Polewa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietanki. Polewamy nią wystudzone ciasto, następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Bounty 2954

bardzo mi smakowało.Składniki: (Ciasto robiłam w blaszce 24x36 cm)Biszkopt:6 jajek1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa kokosowa: 450 ml mleka220 g wiórków kokosowych200 g masła2 łyżeczki cukru waniliowego100 g białej czekolady4 łyżki cukru (lub do smaku)Polewa:100 g czekolady mlecznej50 g czekolady deserowej3 łyżki mleka1

Kuchnia domowa Ani
Pierniczki dla alergika (bez glutenu, mleka i jaj) 245

kropliUżyłam mąki gryczanej z niepalonej gryki i białej mąki ryżowej, drobno zmielonych. W przypadku alergii na orzechy zamiast nich dodać trochę więcej mąki. Zamiast margaryny można użyć oleju kokosowego. Pierniczki dekorowałyśmy lukrem ucieranym na zimno z cukru pudru i wody, aby był jeszcze bielszy dodałyśmy mleka kokosowego. Przygotowanie:Margarynę ogrzać aby lekko zmiękła. Migdały lub orzechy zmielić

głodny alergik
Makowa panienka 344

mleka200 ml soku z cytryny80 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego4 żółtka200 g miękkiego masładodatkowo:150 g białej czekolady30 g płatków migdałowychMak wymieszać z wiórkami kokosowymi i migdałami.Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami wsypując cukier. Po jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Partiami wsypywać suche składniki, delikatnie mieszając łyżką.Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze