Kochani pieczemy tartę :) Jest naprawdę przepyszna i szybka w wykonaniu. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ( uniwersalnej) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki kakao 150 g masła drobno pokrojonego 2 duże żółtka Masa: 150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru 500 g kremowego
Niezły Młynekpełnoziarnistej 2 puszki pomidorów krojonych 4 średniej wielkości ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę szklanka wody garść umytych listków bazylii 250 ml mleka (dla urozmaicenia może być to mleko kokosowe) sól, pieprz, cukier podprażone kiełki - do podania Przygotowanie: 1. W garnku rozgrzałam oliwę, wrzuciła liść laurowy i przez kilka minut go smażyłam, aż uwolnił swój aromat. 2. Dodałam marchewkę
Kulinarny Pamiętnikdomowej roboty kokosanki , które smakują każdemu . :) *** Kokosanki*** ( około 20 sztuk ) 1 białko 1/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny skórka z ćwiartki cytryny 1,5 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1. Białko z solą i cukrem ubić na sztywną pianę 2. Dodać kokosy i cytrynę 3. Uformować łyżką kuleczki i piec przez 15 min w temp
ciemna strona patelnipostaci. Szybko się robi, a efekty kuszące. :) Składniki: 4 łyżki kaszki kukurydzianej 1,5 szklanki wody/mleka 1 jabłko 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka rodzynek 1 łyżeczka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: W garnku zagotowujemy 1,5 szklanki wody lub mleka. Wsypujemy 4 łyżki kaszki kukurydzianej. Gotujemy ok. 10-15 minut, kiedy kaszka wchłonie cały płyn (uważać, aby się
Truskawkowa Fiestaowoców z dodatkiem czekoladowej bitej śmietany który w upalne dni najlepiej smakuje po schłodzeniu. Składniki: 200 ml kremówki 30% 100 g białej czekolady 100 g herbatników owsianych musli kokosowe z crunchy czekoladowymi borówki amerykańskie maliny Przygotowanie: Kremówkę wlać do garnka, dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając do rozpuszczenia się czekolady. Nie zagotować
Ala piecze i gotujeziemniaczaną i to ugotować w mleku jak budyń.Pozostawić do ostudzenia.Na koniec utrzeć z 1 kostką masła na puszystą masę.Krem wyłożyć na galaretkę. Posypka: - 10 dkg wiórków kokosowych - 3 łyżki cukru - 10 dkg margaryny Wszystkie składniki zrumienić na patelni na złoty kolor, stale mieszając.Ostudzone wyłożyć na kremie.Przygotowane ciasto wstawić do lodówki w celu schłodzenia, najlepiej
Moje domowe kucharzeniesię udały ;)) Nie posmarowałam do pieczenia jajkiem, nie oprószyłam cukrem pudrem... i tak zaraz znikną ;) Na podstawie oryginału "Zatapiane rogaliki" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym
bastalenapepperkakehus, czyli domek z pierników. A co powiecie na to? ciasto na pierniki (gotowe) lukier z białek (szklanka cukru pudru i 1 białko) coś do posypania (cukier puder, wiórki kokosowe) Ciasto na pierniki rozwałkowałam na ok. 1 cm placek. Następnie powycinałam z niego gwiazdki w 3 różnych rozmiarach (małe, średnie i większe, tak aby były po 2 na każdą warstwę
bastalenamasę. Następnie włożyłam miskę na 30min. do lodówki. Rozgrzałam patelnię z odrobiną masła i smażyłam naleśniki. Moja propozycja na dziś- dżem truskawkowy, jogurt waniliowy, banany i wiórki kokosowe
bastalenamoja fantazyja ;) litr rosołu (z udek kurczaka) koncentrat pomidorowy (własnej roboty) 1 mała marchewka liść laurowy, ziele angielskie szczypta bazylii, oregano, pieprz 2 łyżki mleka kokosowego (do dekoracji) Rosół zagotowałam z pokrojoną w plastry marchewką, zielem angielski i liściem laurowym. Następnie dodałam pomidory, podsypałam bazylią i oregano. Pogotowałam 10min. Przyprawiłam do smaku. *** 2 łyżki mąki
bastalenachudego sera białego 3 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe ( brzoskwiniowe) 1/2 litra śmietany 30% lub 36% 1 " śnieżka" w proszku Wodzisław POSYPKA 1/3 kostki margaryny 10 dag wiórków kokosowych garść migdałów [ płatków migdałowych] 2 łyżki cukru PONADTO 1 słoik dżemu brzoskwiniowego [ dałam z cukinii-agrestowy ] Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać
Moje domowe kucharzeniesieci, zainspirował mnie konkretnie ten: http://www.wielkiezarcie.com/recipe2000.html . Nic prostszego i przyjemniejszego na leniwe popołudnie :) Składniki: 1 opakowanie kaszy manny 1 łyżeczka cynamonu 10dag wiórków kokosowych 0,5 kostki masła 1 szklankę mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki cukru Lukier: 0,5 szklanki cukru pudru, woda, cytryna Wszystkie składniki mieszamy
Emcia Pichcipolewę podgrzewamy w garnuszku i pozostawiamy chwilę do zgęstnienia. Następnie polewamy pralinki polewą (lub wsadzamy je do garnuszka, obtaczamy w polewie i wyciągamy) i posypujemy ulubionymi dodatkami np. wiórkami kokosowymi, migdałami w płatkach lub gotowymi posypkami. Gotowe pralinki zostawiamy w lodówce. Po zastygnięciu polewy na pralinkach - są gotowe! Pralinki mają niezwykle intensywny zapach i smak, gorąco polecam! A oto moje
Emcia Pichciszklanka cukru pudru Składniki mokre: 0,5 kostki margaryny roztopionej i ostudzonej 1 jogurt/1 szklanka mleka 1 jajko Nadzienie: pół puszki masy krówkowej (ja użyłam tej o smaku kokosowym <3) Składniki suche mieszamy ze sobą, mokre również, a następnie wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto (najlepiej łyżką). Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masy
Emcia PichciJakiś czas temu otrzymałam paczkę do testowania od Blue Dragon . Prezentowała się mniej więcej tak: W zestawie otrzymałam: Średnio-ostry sos tajskie czerwone curry Mleczko kokosowe Ostry sos tajskie zielone curry Sos bazyliowy z trawą cytrynową Słodki sos chilli Sos rybny (niestety uległ uszkodzeniu i nie zostanie wykorzystany) Dzisiaj postanowiłam wypróbować średnio-ostry sos tajskie czerwone curry . Wypróbowałam
Emcia Pichci