Planowałam upiec ciasto z masą jaglaną, jednak w trakcie przygotowywania zmieniłam zdanie i poprzestałam na etapie gotowania - zmiksowaną kasze w formie budyniu zjadłam na podwieczorek Czytaj
Kasia SarnaZnowu bataty, tym razem na słodko. Pomysł znalazłam na stronie veganmiam.com i od razu mnie zauroczył. Przepis jest tak prosty, że na pewno każdemu się uda
Kasia SarnaBardzo lubię jeść zupę na śniadanie - czuję się rozgrzana i nasycona. Przy okazji oszczędzam czas, bo zupy gotuję wieczorem z zapasem na 2-3 dni (choć
Kasia SarnaNiektórzy są negatywnie nastawieni do wege-zup, twierdząc, że są one zbyt wodniste i za lekkie. Ja też nie przepadam za zupami na samych warzywach, bo
Kasia SarnaOd dwóch tygodni mam przyjemność testować ekspres do napojów gazowanych SodaStream. Kilka lat temu całkowicie zrezygnowałam z wody butelkowanej. Od tamtej pory piłam wyłącznie kranówkę, co
Kasia SarnaMatcha to sproszkowana zielona herbata z odmiany zacienianej - plantacje zaciemnia się przed zbiorami , dzięki czemu w liściach wytwarza się więcej aminokwasów. W efekcie napój ma słodszy
Kasia SarnaDużo ostatnio mniszka na blogu, ale chcę zdążyć z publikacją tych przepisów, dopóki nie przekwitnie. Tym razem powstały ciastka. Takie solidne - dosyć twarde, z dużą ilością
Kasia SarnaKwiaty bzu uważam za rarytas, ponieważ okres, w którym możemy je pozyskać, jest bardzo krótki. Później pozostaje jedynie korzystanie z przetworów np. dżemu z truskawek i
Kasia SarnaLody sezonowe. Właśnie teraz mamy rabarbar oraz pyszne polskie truskawki, cieszmy się ich smakiem :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaOwsianka urozmaicona komosą ryżową. Do tego oczywiście truskawki, które obecnie jem od rana do wieczora. Sezon nie trwa długo, więc muszę się nasycić :) Czytaj więcej »
Kasia Sarna