Owsianka jest tradycyjną potrawą śniadaniową przyrządzaną z płatków owsianych i mleka. Żywienie paleo oraz protokół autoimmunologiczny stosowany między innymi przy Hashimoto wykluczają zboża i nabiał. Całe
PaleoSMAKMoimi ulubionymi ciastami były serniki i ciasta czekoladowe. O ile z sernikami pożegnałem się bez żalu, to wciąż czasem mam ochotę na dobre czekoladowe ciasto. Kiedyś
PaleoSMAKBardzo lubie piec frytki z przeróżnych warzyw: selera, batatów, marchwi, pietruszki - ostatnio wyparły one klasyczną wersję z ziemniaka. Postanowiłam do ziemniaków powrócić, ale w nieco innym
Kasia SarnaSernik według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze
KuchniaWeDwoje.plOkres zimowy, a zwłaszcza świąteczny, wielu osobom kojarzy się z zapachem piernika. U mnie w kuchni już drugi miesiąc leżakuje piernik staropolski, ale w międzyczasie zrobiłam
Kasia SarnaJeżeli ktoś z Was na myśl o warzywnym budyniu, wyobraża sobie mdłą papkę, której brak słodyczy, jest w wielkim błędzie! Budyń z korzenia pietruszki jest słodki
Kasia SarnaKolejna propozycja dla tych, którzy chcą jeść zdrowo a pracują lub uczą się bądź studiują. Oto co możecie zabrać do pracy lub szkoły a czego nie
Ola la LCHFCiasto o zimowym aromacie :) Świetnie się sprawdzi w czasie nadchodzących świąt. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSezon na gruszki i persymony wciąż trwa, powoli zaczyna się na cytrusy. To nadal dobry moment na słodkie sałatki, pomimo, że owocowe bogactwo lata już dawno
Kasia SarnaNie od dziś wiadomo, że oleje wszelkiej maści świetnie się... Artykuł Oleje i oliwy pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECo powiecie na małżeństwo śląsko-tajlandzkie? Czy te dwie kuchnie tak odległe od siebie na co dzień da się połączyć w jedno zgodne danie? Oczywiście że
Bernika - moj kulinarny pamietnikBakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny
czarrna od kuchniSzpinak, indyk, masło orzechowe to wszystko w pysznym, pełnym smaków i aromatów curry. Właściwie potrzebne składniki zazwyczaj ma się w domu, więc nie powinniście mieć problemów
Bernika - moj kulinarny pamietnikChrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że
IMPRESJA SMAKUJesień, ponura, ponura, kapryśna, ostatnio deszczowa... dlatego niech przynajmniej w naszej kuchni zagości radość, słońce, smak, celebracja pysznych, zdrowych posiłków, podanych z czułością, dbałością. Takie właśnie
Bernika - moj kulinarny pamietnik