fixami. Dodać serek i dosłodzić cukrem pudrem do smaku. Każdy nasączony blat posmarować kremem i posypać startą czekoladą. Wierzch posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami. Ja swój tort ozdobiłam wiórkami kokosowymi , rozetkami z pozostałego kremu oraz rozpuściłam czekoladę mleczną i na folię wylewałam ją tak by powstały opłatki czekoladowe. insertCookd("41a09f4491e10136e9cd37999498e17f
Magiczne Życie Martytego coś tak pysznego. Dobrze doprawiony kurczak to jest coś co lubię! Polecam! Składniki : * woreczek białego bądź brązowego ryżu * pierś z kurczaka * szklanka zielonej fasolki szparagowej * łyżka oleju kokosowego * przyprawa do kurczaka * łyżeczka papryki wędzonej * łyżeczka przyprawy curry * szafran * sezam * sól Przygotowanie : Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Kurczaka przyprawić , przesmażyć. Dodać fasolkę szparagową i poddusić
Magiczne Życie Martyprawie 55% pełnego ziarna owsa i ta wersja powinna być mniej kaloryczna ale ma 439 kcal w 100g. W składzie znajdziemy syrop glukozowo- fruktozowy, olej roślinny i płatki kokosowe. I w tym przypadku polecam crunchy z tym, że sama nie jadam ich za często. Zapraszam na stronę sklepu Sante 0raz na FB Sante
Magiczne Życie MartyWafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują? Składniki : * paczka wafli * masa krówkowa o smaku kokosowym Helio * masa krówkowa o smaku advocata Helio * polewa i dekoracja mleczna Helio Przygotowanie : Wafle przekładamy masą. U mnie dwa smaki. Przykrywamy szczelnie folią spożywczą, dociskamy deseczkami i odstawiamy na noc. Wafle polewamy
Magiczne Życie Martymoje imieniny, ależ mam prezent! Kto może, niech ogląda! Jeśli coś się zmieni w godzinie nadawania, napiszę. Będzie mi niezmiernie miło. A tu jest ten szczęśliwy przepis ------ CIASTO BRZOSKWINIOWO-KOKOSOWE Miałam przyjemność poznania Pani Wachowicz osobiście. Jestem pod wrażeniem jej osoby. Emanuje od niej tyle pozytywnej energii i ciepła! Wspaniała, wesoła kobieta, która także potrafi utrzeć nosa ekipie, kiedy
W kuchni Karmel-itkipomarańczą oraz ryby z kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu. Jak i malinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie przyjazna i luźna, każdy żartował
W kuchni Karmel-itkimasę serową. masa serowa: wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej! 1 kg twarogu 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 3/4 szklanki wiórków kokosowych Masło utarłam z cukrem, dodałam jajka. Następnie połączyłam z białym serem (u mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe. Sernik wstawiłam do piekarnika
W kuchni Karmel-itkiNormalnie nie jadam potraw indyjskich. Odważne połączenia owoców i mięsa, kokosowe dania na wytrawnie, silne aromaty, ostrość i wielobarwność tych dań nie specjalnie przypadają do gustu mojej familii. Ale... Dziś post przecież indyjski! Jako gotująca z grupy organizatorów imprezy, gdzie jest również konkurs na potrawy z kraju, jaki inne teamy reprezentują, zostałam przydzielona do tegoż zadania. Prócz "indyjskiego placka
W kuchni Karmel-itkimasy krówkowej (kajmak) 1,5 opakowania (ok.400g) kremu czekoladowo-orzechowego (jak Nutella, ale u mnie podróbka z Tesco) opakowanie suszonych moreli tabliczka świątecznej czekolady z zajączkami garść wiórków kokosowych na środku: jajko czekoladowe z masą mleczną (lub inna czekoladka w kształcie połowy pisanki) Pierwszego wafla układam na kawałku folii aluminiowej, na sztywnej desce do krojenia. Smaruję czekoladą, przykrywam drugim
W kuchni Karmel-itkipierogi, czyli orientalne. Do ciasta pierogowego blogerzy dodali kurkumy, co dało piękny, żółty kolorek. Na nadzienie składały się następujące składniki: ugotowane krewetki, kolendra, chili, kasza quinoa ugotowana w mleku kokosowym, sok z limonki i pasta orientalna. Aby nadać tym pierogom orientalnego charakteru, blogerzy lepili urocze sakiewki. Trzecia wersja powstała z pozostałego ciasta podstawowego i inwencji własnej. Wielu robiło na słodko
W kuchni Karmel-itkiczaiła się od bardzo dawna. A inspiracji dostarczyła jej inna blogerka, od której podpatrzyła co nieco... W oryginale, który znaleźć można na blogu Delimamma, dodane zostało mleko kokosowe oraz papryczka chili. W oryginale było zupełnie inaczej, chociaż podobnie. Wyszła totalnie inna wersja. Ale pyszna. Kremowa, świeża, a smakowała, aż się uszy trzęsły! KREM MARCHEWKOWY Z POMARAŃCZĄ. /inspiracja: Delimamma
W kuchni Karmel-itkiplacek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć. W tym czasie roztopić pół kostki margaryny
Blondynka Gotujejest mój pierwszy przepis na muffiny. Wielokrotnie przez mnie modyfikowany, dodawałam drobno startą czekoladę, wiórka kokosowe i wiele innych - zawsze wychodzą! Jedyny minus jak dla mnie jest taki,że najlepsze są tylko w dniu upieczenia, na drugi dzień też są dobre,ale to już nie to! Jednak przepis warty do przetestowania! Czarne, mocno czekoladowe i w środku kawałki
Blondynka Gotujerządzi zasada: " Wiesz co jesz !" :) Dodatkowo zrobiłam mus malinowy i ganache czekoladowe. Składniki: 1 puszka ananasa 1 banan 1 puszka mleka kokosowego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w malakserze. Przelać do małych kubeczków i włożyć do zamrażarki. Po kilku godzinach lody są gotowe do spożycia;) SMACZNEGO
Blondynka Gotuje