Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnimi czasy, rzadko wprowadzam nowe posty a to dlatego, że ograniczam pieczenie ciast ale dzisiejszy przepis mogę w 100% polecić tym którzy dbają o swoją wagę :) Ciasto jest bez mąki i zamiast cukru dodałam ksylitol. Ciasto jest pysznie czekoladowe, nie jest suche. Zatem wspaniale nadaje się jako "słodka" przekąska :) Inspiracja z książki "Domowe wypieki" Składniki(...)tartą i pianę. Leciutko mieszamy całość. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 190C ( piekłam na najniższej półce) ok. 50 minut. Na polewę rozpuszczamy tabliczkę gorzkiej czekolady i polewamy nią wystudzone ciasto. Na dekorację mogą nam posłużyć wiórki kokosowe. Smacznego
Różne smaki w kuchniDziś zapraszam Was na pyszny wege orzechowo-owocowo-kakaowy pucharek (w kilka chwil) . Takie połączenie smaków, to… po prostu niebo Do przygotowania deseru wykorzystałam
Słodkie okruszkiEnergetyczne trufle ze spiruliną… Dzisiaj odwiedziłam moje koleżanki w pracy. Wciąż jestem na zwolnieniu, stęskniłam się za roboczą atmosferą i naszymi wspólnymi chwilami przy kawie
codojedzeniamasła 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka mleka w proszku wykonanie: Przygotowujemy dwie miski. W jednej łączymy mąkę (przesiewamy) z mlekiem w proszku, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. W drugiej miksujemy masło w temperaturze pokojowej z cukrem pudrem. Masło potrafi się zważyć, więc róbmy to z wyczuciem. Kiedy masa będzie już gładka dodajemy kolejno po jednym jajku(...)cytryny. Łączymy zawartość obu misek i powstaje niesamowita, pulchna masa, którą wykładamy do silikonowych foremek na muffinki. Nie urosną zbytnio, więc śmiało można wypełnić je do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku, przez ok. 25-30 min. Sprawdzamy wykałaczką, czy patyczek jest suchy. Kiedy muffinki nieco ostygną możemy przystąpić do ich dekorowania. A oto, jak w prosty
Ania i Marcin gotująSkładniki: KRUSZONKOWY SPÓD: mąka krupczatka 15 dag, cukier 15 dag, masło lub margaryna 15 dag MASA SEROWA: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, masło lub margaryna
W Mojej Kuchni LubięŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Myli się ten, kto uważa, że do pysznego ciasta niezbędna jest mąka :) To mój pomysł na wyjątkowe ciasto na świątecznym
IzaGotujepomidorów 1 małej cebuli (u mnie cebula fioletowa, ale może być też zwykła) garści oliwek 20 dag ulubionego sera żółtego (ja wybrałam ser bez laktozy) 1 łyżki masła (może być również olej kokosowy) przypraw – u mnie są to: sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, papryka słodka, kurkuma oraz mieszanka bazylii, czosnku i suszonych pomidorów (można również użyć samej bazylii(...)piekarnik do 180-190 stopni. 6. Cukinie myjemy, obieramy ze skórki i przy pomocy łyżeczki wydrążamy z nich pestki. 7. Tak przygotowane cukinie, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy solą oraz mieszanką bazylii, czosnku i suszonych pomidorów lub samą bazylią i czosnkiem po czym wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez ok. 15 minut
Okiem Blondynki by McBlondizaburczy 😉Nie należą one do słodkich, więc bez obawy możemy je podać dzieciom. Wykonanie ich jest bardzo proste - wszystkie składniki mieszamy łyżką, masę wykładamy do blaszki i do piekarnika. Smacznego! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka komosy ryżowej kolorowej Radix-Bis 4 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki oleju kokosowego 1/2 szklanki soku z żurawiny Radix(...)wchłonięta przez komosę. Olej kokosowy roztapiany w rondelku i mieszamy z miodem oraz sokiem żurawinowym. Do miski wsypujemy ugotowaną komosę ryżową i mieszamy z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym oraz żurawiną. Następnie składniki mokre dodajemy do składników suchych, dodatkowo wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i mocno ubijamy. Pieczemy
Kuchnia MagdaLenyMoże nie wyglądają jak złociste paluszki "Lajkonik", ale dorównują chrupkością, są zdrowe i pyszne. Inne w smaku niż te z reklamy, bo domowe, bez drożdży, spulchniaczy i nianaturalnych dodatków. Powstały z orkiszu, gryki i ... nudów, bo pogoda nie zapraszała na spacer, a dzieci same się sobą zajmowały. Mama dwójki nie potrafi usiedzieć i cieszyć się takim stanem, musi wyszukać(...)kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy olej. Wyrabiamy ciasto. Posypujemy blat mąką. Wałkujemy ciasto na cieniutki prostokąt. Wycinamy prostokąty o wymiarach 2 cm × 7 cm. Formujemy/rolujemy z nich paluszki. Wykładamy na blachę i pieczemy
Jeść, by żyć w zdrowiuotrzymacie śniadanko bez laktozy i białka krowiego. Jak widać komponować możecie je na wiele sposobów 👌 💙 ciasteczka Składniki: Ciasteczka serduszka -100g mąki kukurydzianej + 80g mąki z ciecierzycy lub -90g mąki kukurydzianej + 70g mąki z ciecierzycy + 20g kakao -50g ksylitolu -40g słodu ryżowego (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko Dodatkowo(...)Ciasto wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować między dwoma foliami (np. reklamówka jednorazowa) i wycinać dowolne kształty. Przełożyć je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 170’C kilka minut w zależności od grubości i wielkości ciasteczek (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi już się lekko rumienią). Wymieszać z ulubioną mieszanką musli
Candy PandasTorcik czekoladowo-kawowy to bez wątpienia wypiek na szczególne okazje. Jednym z najważniejszych dni w ciągu roku, które warto świętować i celebrować jest bez wątpienia Dzień Matki. Gdy sama zostałam mamą, jeszcze bardziej doceniam ten dzień i staram się, aby moja mama czuła się wtedy wyjątkowo. Staram się coś przygotować, czy to drobny prezent, czy wypiek od serca(...)tego ciasta zainspirował mnie przepis mojej prababci, na kakaowe ciasto na metrowiec. Z czasem lekko je zmodyfikowałam, dodając mniej cukru, a także dodajac kawę zbożową. Z masą z mleczka kokosowego z gorzką, niemal wytrawną czekoladą całość komponuje się przepysznie. Do tego polewa z kawową nutą i kwiaty. Deser zajadamy obowiązkowo w towarzystwie kawy, tym razem ulubionej mojej mamy, czyli Inki
Mienta bloglaktozy i bez cukru! To prosty przepis na mazurka na spodzie z mąki kokosowej z kakaową masą z suszonych śliwek (czekośliwką), kokosową polewą, przypominającą w smaku białą czekoladę, migdałami i lawendą. Bardzo przyjemny i prosty przepis, który możecie dowolnie modyfikować, aby stworzyć swojego wymarzonego mazurka. ;) * SKŁADNIKI na mazurek o wymiarach 25x25 cm Spód: 5 łyżek mąki kokosowej 3 duże(...)łyżka ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki oleju kokosowego Czekośliwka: 200 g suszonych śliwek 1 łyżka kakao Biała czekolada z kokosa: 200 g bloku kokosowego 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 1 laska wanilii Dekoracja: obrane migdały suszona lawenda * PRZYGOTOWANIE Spód z mąki kokosowej W jednej misce połącz mąkę kokosową z ksylitolem, płynnym olejem kokosowym i jajkami. Masę wymieszaj najpierw za pomocą
Food Squarezimna ani przeciągów. Moje drożdżowe jest trochę inne, bo bez jajek i tłuszczu, a na mleczku kokosowym i z pomarańczowym aromatem. Oto przepis na zdrowe drożdżowe z pomarańczową nutą. Składniki 400 g mąki pszennej 100 g brązowego cukru lub innej substancji słodzącej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleczka kokosowego 1 pomarańcza 1 jajko szczypta soli Mąkę umieszczamy(...)misce i dodajemy do niej suche składniki - cukier i szczyptę soli. W mleczku kokosowym rozpuszczamy świeże drożdże i odstawiamy. W tym czasie pomarańczę parzymy i ścieramy z niej skórkę. Z pomarańczy wyciskamy sok. Razem z połową startej skórki dodajemy do kokosowego zaczynu drożdżowego. Zaczyn dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Jeżeli jest
My Chcemy Jeśćkokosem. Szybko, sprawnie i po swojemu. Bez mąki. Bez problemu. Bez bólu. Moje wydanie naszpikowane jest bakaliami i oblane białą czekoladą. SKŁADNIKI: - kostka masła, - 1 szklanka cukru (może być trzcinowy), - kleik ryżowy, - 3 jajka, - 3 łyżki śmietany, - kokos - wiórki - 200g, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy - proszek bezglutenowy), - cukier wanilinowy, a najlepiej laska wanilii, - tabliczka białej(...)białek i połączyć obie masy. Wymieszać ręką. Nakładać (na papier do pieczenia) kupki - wielkość zależy od nas. PIECZENIE: 15-20 minut (do zarumienienia) - temperatura 180 stopni, góra-dół termoobieg. /Jeśli za szybko zaczną się rumienić - zmniejszamy temperaturę! Ekspresowe, wilgotne, a zarazem chrupiące ciasteczka kokosowe to mój bezglutenowy odpowiednik sklepowych jeżyków. Powstały na bazie nieśmiertelnych kokosanek ( link
Wypisz Wymaluj