kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:234/334)

Karmel z whisky na cukrze kokosowym, czyli kolejny pomysł na jadalny prezent. 199

P rzedstawiałam już Wam czekoladowe trufle, a teraz kolej na Karmel! Nigdy nie był on moim ulubieńcem. Głównie dlatego, że idzie w boczki i ciężko zrobić

Fill The Bowl
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 270

    Babka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo

Smaczne Zdrowe
Trzy kolory, włoskie ciasto 208

polecam! Jeśli zechcecie go upiec, to przygotujecie sobie od razu 2 foremki, każda o rozmiarach 11x35. Wysmarowane i posypane czymkolwiek. Może być to bułka tarta, płatki migdałów czy wiórki kokosowe. Ja wybrałam dwie foremki jedną o rozmiarach 11x35, drugą zdecydowanie mniejszą, półokrągłą. Ciasta było po brzegi, dlatego proponuję Wam 2 foremki większe, aby ciasto nie musiało z nich wychodzić:). Dekoracyjne(...)spokojnie i bez większego pośpiechu. Jedna warstwa ciasta podzielona na dwie części i rozlana do foremek, spokojnie poczeka na przyjęcie warstwy drugiej, a druga na warstwę trzecią, czyli ostatnią. Do przygotowania ciasta użyłam ręcznego miksera. Przy dodawaniu mąki zmniejszałam obroty na minimalne. Nie dodawajcie żadnych sztucznych aromatów. Ostatecznie wystarczy tylko cytryna do jednej warstwy i do lukru. Piekłam w temperaturze

Leśny Zakątek
Ciasteczka warszawskie 165

Ciasteczka warszawskie, znane również pod nazwami aspirynki lub słoneczka - to dwa niezwykle kruche ciasteczka, przełożone masą budyniową, obtoczone mielonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi i zwieńczone cieniutką warstwą bezy z obu stron. Ciasteczka są wyjątkowo mało słodkie i niestety dosyć pracochłonne. Z podanych składników wychodzi około 50 sztuk. Ale przyznać trzeba jedno - po zrobieniu naprawdę robią wrażenie :). Wg mnie najlepiej smakują(...)budyniowa: 250 ml mleka 2 łyżki cukru 15 g skrobi lub mąki ziemniaczanej  15 g mąki pszennej 125 g masła Dodatkowo do obtoczenia: zmielone orzechy, migdały lub wiórki kokosowe Przygotować kruche ciasto. Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę (ręcznie lub robotem). Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować

Świat Ciasta
Sernik bez masła na biszkoptowym spodzie. 199

łyżki mleka szklanka wiórków kokosowych Oraz: 2 łyżki kakao tortownica 25 cm łyżka mąki łyżeczka masła mąka do formy 5 - 8 okrągłych biszkoptów Od kiedy wysłuchałam audycji ( już kiedyś wspominałam) gdzie bohaterem był starszy Pan, Mistrz Cukiernictwa. Mający na koncie masę nagród i to z całego świata. Ów mistrz powiedział, że..napowietrzanie sernika jest bez sensu. Jest(...)wysypujemy mąką lub wiórkami. Wylewamy 60% masy, a do reszty dodajemy kakao i kleksami układamy  na białej masie.  Wierzch posypujemy połamanymi biszkoptami i lekko dociskamy dłonią. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.  Po wyłączeniu piekarnika, nie uchylamy przez 10 minut, następnie  robimy małą szczelinę i pozostawiamy tak na godzinę. Teraz wyjmujemy z formy, kładąc stroną

Dieta moja pasja
Krem pomidorowy z frytkami z cukini i szynki złocistej, podawany z kaszą gryczaną ,selerem naciowym i olejem z ostropestu 153

szałwii. Wymieszaj. Blaszkę pokryj papierem do pieczenia. Wyłóż frytki, upiecz na złoto. Wróć do wywaru z warzyw, dodaj pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dosmacz curry premium. Gotuj na małym ogniu około 10 minut. Za pomocą blendera zmiksuj zupę na gładki krem.  Gdy krem zawrze, dodaj łyżkę mleka kokosowego. Dosmacz olejem z ostropestu. Gotowe frytki z szynki(...)wyłóż na talerze, dodaj frytki. Kaszę gryczaną podawaj osobno razem z selerem naciowym pokrojonym w słupki. Moja siedmioletnia córka zjadła pół wiechy selera naciowego w ten sposób. Ja nie bez powodu zajadam selery, tak korzeń jak naciowe! Bez selera nie obejdzie się żadna dieta odchudzająca ani oczyszczająca. Kochają go gwiazdy Hollywood. Korzeń selera dodaje smaku zupie i może

Z Kuchni Do Kuchni
Wegepasztet jaglany z cukinią, porem, fasolką adzuki i suszonym pomidorem 147

pasztet zagości na stale w Waszej lodówce, zróbcie go szybciutko, nawet na Święta, a nie pożałujecie ! Jest wspaniały, pyszny i bardzo aromatyczny. Jako genialna przekąska na dużego głoda! Bez chleba! Składniki na małą keksówkę, około 6 porcji dwie trzecie ugotowanej fasolki Adzuki  SKWORCU pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 duża cukinia 7 suszonych(...)ząbki czosnku- drobno posiekane 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska bądz himalajska Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Cukinie zetrzyj na dużych oczkach, odstaw.Pomidory suszone i pora pokrój w drobną kostkę. Pomidory z zalewy pokrój w kostkę, jeśli są krojone- odstaw na bok. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wrzucaj kolejno warzywa, mieszaj. Dodaj przyprawy, drobno siekany

Z Kuchni Do Kuchni
Ptysie orkiszowe (bez masła) z musem śliwkowym 179

użyłam oleju rafinowanego, który jest bezsmakowy, można oczywiście użyć nierafinowanego, ale wtedy ptysie będą miały lekko kokosowy posmak ** typ 650, u mnie Melvit z Lidla z napisem "do wypieku chleba" - nie ma na niej napisanego wyraźnie typu :) Ptysie: 1. Wodę zagotować z olejem kokosowym w garnku o grubym dnie. Zminiejszyć ogień, wsypać mąkę i pewnym ruchem ciągle mieszając gotować(...)masa przestygnie dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Ciasto przełożyć do szprycy (polecam jednorazowe rękawy foliowe) z grubą tylką (szeroka gwiazdka) i na dużą piekarnikową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać porcje ciasta na kształt kółek o wielkości ok 2-3 cm, w sporych odległościach od siebie (u mnie kółeczka były ciut większe

Kto ugości moich gości?
Blok czekoladowo bakaliowy 304

waniliowy - aromat rumowy - 250g mleka w proszku - 110g herbatników Petit Beurre - 100g białej czekolady - 125g wiśni suszonych - 80g płatków migdałowych - 160g mieszanki bakaliowej ( owoce kandyzowane, orzechy, suszone banany, płatki kokosowe) Do rondelka przekładamy masło, cukier, wodę, kakao i aromaty. Podgrzewając rozpuszczamy, aż powstanie gładka masa. Odstawiamy do przestudzenia. Do większej miski dodajemy pozostałe składniki – mleko w proszku, pokruszone herbatniki(...)mieszamy do połączenia składników. Masę przekładamy do silikonowej formy i wstawiamy na noc do lodówki (jeżeli używamy innej formy niż silikonowa trzeba ją wyłożyć folią lub papierem do pieczenia – łatwiej będzie potem wyjąć gotowy blok). Kroimy na drugi dzień po całkowitym zastygnięciu. Blok czekoladowo bakaliowy, to łakoć rodem z PRL-u. Jego ogromną zaletą jest fakt, że robi się

mojewypiekiinietylko
Quinoa z różą i rabarbarem pod bezglutenową kruszonką 138

Jak ja lubię te deserki z quinoą i kruszonką, wystarczy zmieniać owoce na sezonowe, zimą można dać nawet takie z kompotu i zawsze wychodzi pysznie. Tym

Quinoa Raz!
Bezglutenowe ciasteczka z amarantusem 130

Bezglutenowe ciasteczka z amarantusem Bardzo prosty i błyskawiczny przepis na przepyszne ciasteczka z mąk ą amarantusow ą z nadzieniem jagodowym . Składniki: - 1 szklanka mąki amarantusowej; - 1

MintTaste
Tort Wielkanocny Zajączek 323

cukru pudru łyżka czerwonej galaretki łyżka mąki ziemniaczanej łyżka wody Dodatkowo: zielona galaretka wiórki kokosowe opakowanie delicji szklanka herbaty+ sok z jednej cytryny 4 łyżki marmolady wieloowocowej Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Ciasto I: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier(...)Jeśli z wierzchu za mocno się przyrumienia to na czas dopiekania można je przykryć folią lub papierem do pieczenia. Ciasto II    Z ciastem II postępujemy analogicznie jak z ciastem I, jednak można je już upiec w normalnej foremce. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Z wystudzonego ciasta wycinamy nóżki zajączka. Resztę ciasta kruszymy- z tego powstanie ogonek

Czerwona Porzeczka
CZEKOLADOWO - OWSIANE, BEZCUKROWE, ŚNIADANIOWE BABECZKI Z MUSEM Z JOGURTU GRECKIEGO I MASŁA ORZECHOWEGO 115

osłodzone miodem... a ten nieznaczny dodatek czekolady (wszak to odrobina, bo to przecież tylko jedna tabliczka) no naprawdę... bez przesady, przecież w czekoladzie jest - tak bardzo potrzebne nam do życia - kakao. I ten mus...  jogurt grecki, masło orzechowe, olej kokosowy i miód. Wracając do słodkiego śniadania, oto czekoladowe babeczki które są pyszne, zdrowe i bardzo pożywne. Spróbuj też(...)esencję waniliową, blenduję do połączenia składników dosypuję mączkę owsianą, mąkę, sodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender dodaję posiekaną czekoladę i rodzynki, mieszam łyżką nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM JOGURTOWO - ORZECHOWY: jogurt grecki 400g. ( wykładam na sito wyłożone ręcznikiem papierowym i zostawiam na parę godzin - najlepiej na noc - w lodówce

Upiecz sobie babeczkę
Cytrynowe babeczki z makiem i białą czekoladą 109

białej czekolady dodaje im słodyczy, gdyż same w sobie nie są zbyt przesłodzone. Zachowują świeżość przez kilka dni więc z powodzeniem możecie przygotować je z wyprzedzeniem. W wersji bez polewy możecie śmiało je zamrozić i udekorować tuż przed Świętami. No chyba nie można wymarzyć sobie bardziej przyjaznego przepisu Składniki na ok 12-14 babeczek 200 gramów masła, w temperaturze(...)wmieszać ją do masy łyżką. Dodać mak i skórkę z cytryny i wymieszać wszystko dokładnie. Silikonowe foremki na babeczki wysmarować odrobiną oleju kokosowego. Napełnić je masą prawie do pełna. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 35- 40 minut (lub do suchego patyczka). Wystudzić na kratce. Połamaną na kawałeczki czekoladę oraz 1 łyżeczkę oleju kokosowego umieścić w misce i rozpuścić

olalacooking
FIT Święta - Przepis #101 Czekoladowo-pomarańczowe ciasto (bez glutenu) 122

Witajcie, zapach i smak pomarańczy oraz kakao to idealne połączenie na świąteczny czas. Postanowiłam te dwa smaki połączyć ze sobą. Tak powstało to aromatyczne ciasto. Bez białej mąki oraz cukru a także masła i mleka. Idealne na świąteczną ucztę:) Ah.. gdybym mogła przesłać Wam jego zapach...😍 dlatego musicie koniecznie je zrobić:)  Wartości odżywcze(...)ziemniaczanej - 2 jajka - jedna zblendowana pomarańcz - skórka z 1/2 pomarańczy - 2 łyżki kakao - 25 g oleju kokosowego - 1 łyżeczka sody oczyszczonej *opcjonalnie słodzik lub cukier choć ja go nie dodałam Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 40 g gorzkiej czekolady - kilka migdałów Wykonanie Olej kokosowy roztapiamy w rondelku z kakao. Pomarańcz obieramy ze skórki  i dzielimy na mniejsze cząstki

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania