Hej! Wczoraj robiłam knedle. Pyszne klusie ze śliwkami w środku zawsze mają swoich amatorów. Mają też zaletę. Znakomicie smakują na gorąco świeżo ugotowane, a także
Tylko pysznieStragany , targi , place i ogrody już pełne przepysznych , słodkich , soczystych śliwek!Robię z nich ciasta ( ucierane i drożdżowe ) … Pleśniaka ze śliwkami … knedle …
Ostra na SłodkoKnedle to klasyk wakacyjnej kuchni, w tym roku pojawiły się u mnie wyjątkowo wcześnie, bo już w połowie lipca kupowałam pierwsze węgierki. To śliwki, których
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Śliwki śliwki śliwki – wreszcie zawitały do ogrodów i na targi.Ja jak co roku zrobię z nich czekośliwkę – czyli powidła śliwkowe z czekoladą … knedle
Ostra na SłodkoGdzie się nie obejrzę wszędzie widzę śliwki . Staram się wykorzystać ten okres jak najlepiej potrafię. Na moim stole gościły już knedle ze śliwkami , przyszedł więc
Pobite gary BarbaryWrzesień- bez dwóch zdań- smakuje świeżymi, dojrzałymi, soczystymi i słodkimi śliwkami (oczywiście nie tylko), a skoro trwa sezon na śliwki, to również i na knedle
Kraina Miodem PłynącaSezon na śliwki cały czas trwa … a ja cały czas zajadam je z ogromną przyjemnością!Jak wiecie robiłam już CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIKAMI …. przepyszne
Ostra na SłodkoZa oknem zimno, resztki kolorowych liści na drzewach rozwiewa wiatr. Na targu możemy dostać jeszcze jesienne owoce w tym śliwki. Świetnie nadają się nie tylko do
Basia w kuchniPrzetwory typu Powidła śliwkowe dżemy, konfitury, czy frużelina są przygotowywane u nas każdego roku. Ale ostatnim moim odkryciem były czerwone mirabelki, z których zrobiłam powidła śliwkowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszne knedelki z ciasta serowego i bułki tartej. Do tego tradycyjnie bułka zarumieniona na masełku to jest coś couwielbiam ;) Do bułki tartej możecie dodać garść posiekanych
Smakołyki AsiStała sobie na stole i kusiła ich czerwienią – miska ze śliwkami. Dorodne, dojrzałe uświadomiły mi, że na blogu jeszcze nie gościł placek na maślance ze śliwkami
mojewypiekiinietylkoŚliwki idealnie komponują się z potrawami mięsnymi, ciastami, wędlinami i sałatkami. Węgierka jest soczysta,pachnąca, o ciemno fioletowej skórce, zwartym, żółtozielonym miąższu
potrawyregionalneJesienią u mnie w kuchni zdecydowanie królują śliwki. To właśnie wtedy śliwki są najlepsze- najsłodsze i najsmaczniejsze. Można z nimi zrobić dosłownie wszystko. Najczęściej oczywiście robię
Pobite gary BarbaryKochani, sezon na śliwki w pełni, teraz są najsłodsze i najpyszniejsze! Na dniach zabieram się z mamą za robienie konfitur śliwkowych i czeko-śliwki, na które
Przepysznik - BLW i nie tylkoOd kilku dni jestem już w domu. Wakacyjny wyjazd jest już tylko wspomnieniem. Niemalże tropikalne upały zamieniłam na nieco jesienną aurę, co spowodowało, że wszyscy
Przysmaki KarolkiSprawdź inne wyszukiwania: