ogórkowa z koperkiem Zupa ogórkowa z koperkiem Jest to potrawa z niskim indeksem glikemicznym polecana dla cukrzyków. Składniki na 4 porcje: 2 marchewki pietruszka mały seler 4 duże ogórki kiszone por cebula 2 ziela angielskie 2 liście laurowe sól, pieprz 2 łyżki oliwy litr bulionu warzywnego pęczek koperku Wykonanie: Włoszczyznę oraz kalarepę pokroić w kostkę. Pora pokroić w pół(...)podsmażyć na oliwie przez 2 minuty. Posolić i posypać pieprzem. Dodać warzywa, chwilę podsmażyć, zalać bulionem , dodać przyprawy i gotować przez 20 minut. Następnie dodać starte ogórki wraz z powstałym sokiem i gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Artykuł Zupa ogórkowa z koperkiem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniasyta i spokojnie można się nią najeść. Co więcej, taka sałatka będzie też świetnie pasować do mięsa z grilla. Polecam! Składniki: 1 brokuł 5-6 młodych ziemniaków 3 ogórki kiszone kilka suszonych pomidorów 2-3 łyżki posiekanej zielonej cebulki 2 łyżki siekanego koperku Sos: jogurt naturalny + ząbek czosnku + odrobina cukru + sól + pieprz Sposób wykonania: 1. Ziemniaki wyszczotkować, ugotować(...)obrać, ale przy młodych ziemniakach nie jest to konieczne. Pokroić w dużą kostkę. 2. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku z odrobiną cukru. Ugotować al dente. 3. Ogórki pokroić w dużą kostkę, suszone pomidory w drobniejsze kawałki. 4. Wszystkie warzywa połączyć, dodać koperek i zieloną cebulkę, wlać przygotowany sos jogurtowy i wymieszać. Doprawić do smaku. Smacznego!!! Źródło
Kuchnia domowa Anidługo wyczekiwane wyniki konkursu z SemCo. Składniki: 2 spore garście żółtej fasolki szparagowej* kilka małych pomidorków 2-3 cm pora (biała część) 1 łyżka oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1 ogórek kiszony świeżo mielony pieprz i sól do smaku *w sezonie gotujemy świeżą, teraz można użyć mrożonej lub ze słoika (domowej) Przygotowanie: Jeśli używamy świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej należy(...)wodzie. Jeśli używamy fasolki ze słoika etap ten pomijamy. Ugotowaną fasolkę studzimy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na pół małe pomidorki, pokrojonego w kosteczkę ogórka i pokrojony por. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą oraz dodajemy łyżkę oleju lnianego. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Smacznego WYNIKI KONKURSU Z SEMCO Teraz jednak
Słodkie okruszkiSkładniki 250 g filetów sledzia w oleju 300 g ziemniaków 1 cebula 50 g drobnej fasoli 1 łyżeczka oleju 1 jabłko 1 łyżeczka soku z cytryny kilka ogórków kiszonych 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku sól pieprz Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem w mundurkach, ostudziłem, obrałem, pokroiłem. Fasolę namoczyłem w niewielkiej ilości wody na noc, ugotowałem(...)małym ogniu, dzięki czemu skórka nie popęka. Umyte jabłko obrałem, pokroiłem na drobne kawałki, skropiłem sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiało. Drobno pokrojoną cebule przelałem na sicie wrzątkiem, posoliłem. Ogórki obrałem ze skórki, drobno pokroiłem i odcisnąłem. Filety śledziowe pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki połączyłem, dodałem majonez, doprawiłem do smaku sola i pieprzem, wymieszałem i przełożyłem do salaterki. Przed
R'n'G Kitchenpomysł ze starych przepisów na inną ogórkową ;) Składniki 3 podudzia z kurczaka 200 g żołądków drobiowych 1,5 l zimnej wody 1 szklanka kwasu z ogórków 5 ogórków kiszonych 1 kalarepka 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięsiwo zalewamy zimną wodą, dodajemy(...)Podudzia wyjmujemy wcześniej, żołądki po godzinie. Cały wywar przecedzamy. Oddzielamy mięso od kości, dzielimy na mniejsze kawałki, żołądki kroimy w paski. Warzywa kroimy w słupki, wrzucamy do wywaru (bez ogórków), gotujemy 20-25 min, dodajemy kwas z ogórków (dzięki niemu warzywa będą chrupkie) i ogórki. Śmietanę harujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości razem z posiekanym
R'n'G Kitchenwody Kilka kości wieprzowych 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) Kawałek pora Kawałek selera (korzeń) 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Kucharek 3 ogórki kiszone 5 ziemniaków Sól Pieprz Liść lubczyku 3 łyżki śmietany 18% Pulpeciki: 250 g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Kości wieprzowe gotujemy(...)Dokładamy liście laurowe i ziele angielskie. Marchewkę, pietruszkę oraz seler ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy wraz z porem do mięsa. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Ogórki ścieramy na tarce o średnich oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Z wywaru wyjmujemy kości. Dokładamy ogórki i ziemniaki. Pulpeciki: Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Wyrabiamy
VioletoweKucharzeniekolację jak i na przyjęcie gości, łatwa, prosta, tania - to jej zaleta!, a co dopiero smak.... Składniki: 1 duży por 200 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 3 ogórki kiszone 2 parówki z szynki 1/2 papryki czerwonej sos 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczka musztardy 2 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Por oczyszczamy odcinamy białą część(...)miski i blanszujemy wrzącą wodą odcedzamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do przestygnięcia. Fasolę z puszki odcedzamy na sitku przepłukujemy pod bieżącą wodą. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę oraz parówkę. Wszystko przekładamy do miski. Podane składniki na sos łączymy ze sobą dokładnie mieszając i polewamy po sałatce. Delikatnie łączymy wszystko razem. Dekorujemy
kgwjanczewoSkładniki: • 50 dag karkówki • 2 garście suszonych grzybów • 7 łyżek kaczy jęczmiennej • 4 duże ziemniaki • 6 ogórków kiszonych • 2 łyżki śmietany • 2 liście laurowe firmy RAFEX • 3 ziela angielskie • sól, pieprz • tłuszcz do smażenia • natka pietruszki Sposób przygotowania: 3 litry wody zagotowujemy. Karkówkę kroimy w kostkę. Opruszamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni. Wkładamy do wody. Dokładamy grzyby, liście(...)ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut. Dodajemy dokładnie opłukaną kaszę. Po 10 minutach dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki kroimy w półplasterki. Dodajemy do zupy 10 minut po tym jak wrzuciliśmy ziemniaki. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Zabielamy śmietaną. Solimy i pieprzymy do smaku. Tuż przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Ilość porcji: 7 Koszt
Pobite gary Barbary. Pyszna! 2 szkl. kuskusu 2 szkl. bulionu 1 słoiczek tuńczyka w oleju lub 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki kiszone (lub konserwowe) 4-5 jajek 1 por 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Kuskus wsypujemy do miski. Zalewamy gorącym bulionem (powinien sięgać on około 0,5 cm powyżej kaszy(...)czasie „przeczesujemy” napęczniały kuskus widelcem. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie wrzącą wodą, odstawiamy do osączenia. Kukurydzę osączamy z zalewy. Tuńczyka osączamy z oleju, dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy
Smaki Na TalerzuRolady (zrazy) z karkówki Podrzucam pomysł na pyszny obiad. Soczyste i aromatyczne roladki z karkówki w pysznym sosie z grzybową nutą. Polecam! Składniki: 6 plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 10dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz 3-4 suszone grzybki 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia(...)łyżka mąki do zaciągnięcia sosu *** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i rozbijamy na kotlety. Oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na mięsie rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy. Ogórki, cebulę i boczek kroimy w kostkę. Na każdym kotlecie układamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem zwijamy w roladki i związujemy sznurkiem *** *** Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony na mocno
Blog z Apetytemmieszam wszystko razem i formuje mniejsze, zgrabne porcyjki, ale to już rzecz gustu, jak kto woli. Składniki: 300g chudego mięsa wołowego: polędwica wołowa lub ligawa 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 żółtka 1 łyżeczka przyprawy Maggi 1 łyżka oliwy sól, pieprz, opcjonalnie szczypta chilli *** Mięso dokładnie myjemy i osuszamy *** *** Następnie polędwice wołową lub ligawę mielimy w maszynce(...)surowymi żółtkami i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi, oliwą oraz opcjonalnie chili *** *** Z doprawionego mięsa formujemy kuleczki ( najlepiej robić to wilgotnymi dłońmi ) i układamy na talerzu. Cebulę oraz ogórki drobno kroimy i układamy obok mięsa. Tatar na zdjęciu poniżej wykonanałam z podwójnej porcji składników *** *** Tatar podajemy schłodzony, tego samego dnia, w którym został przygotowany *** *** SMACZNEGO *** Polecam także
Blog z Apetytemwersji z ziemniakami. Do tego obowiązkowo dużo koperku. Pożywny i bardzo smaczny obiad. Zupy nie trzeba zabielać ani zaprawiać mąką, bo gęstości dodaje jej ryż. 200g karkówki 500g ogórków kiszonych 200g suchego ryżu 2 łodygi selera naciowego 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 por 1 pęczek koperku 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, czosnek granulowany(...)przekrawamy jeszcze na pół, zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut. 2. Seler naciowy, koper i por drobno siekamy, ogórki, marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa poza ogórkami. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy ryż, gotujemy kolejne 15 minut
Szefowa kuchnimałosolne i zeżeram je w dużych ilościach. Postanowiłam zrobić z nich zupkę bo jeszcze jakoś do tej pory nie robiłam. Gotuję ją tak samo jak ogórkową tylko zamiast ogórków kiszonych daje małosolne. Zupka jest bardzo pyszna i delikatna w smaku. Dodam tylko, że moje małosolne to takie 4 dniowe ogóreczki, które całkowice zmieniły kolor i mają ten specyficzny smak(...)zupkę. Te jednodniowe jak jedzą niektórzy to nie dla mnie. składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 800 g obranych ziemniaków 1 duża marchewka 3 łyżki posiekanego koperku 5 średnich ogórków małosolnych 4-5 łyżek śmietany 12% Bulion wlać do garnka i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy bulion się zagotuje dodać ziemniaki
Monia miesza i gotujesmakują rewelacyjnie. Dzięki takiemu sposobowi na ich przygotowanie zyskują nieco innego smaku, który musicie poznać! :) Składniki na 3-4 porcje: - kilka plastrów wołowiny (ok. 500g) - kilka małych ogórków kiszonych - kilka suszonych pomidorów z oleju - kilka plastrów Serrano, czy szynki parmeńskiej - kilka łyżeczek musztardy sarepskiej - oregano - sól, pieprz *opcjonalnie: suszona cebula, liść laurowy i 2 ziela angielskie(...)przez folię spożywczą na bardzo cienkie filety. Doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą oraz posypujemy oregano wraz z suszoną cebulą. Każdy filet dzielimy na 2-4 mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy na słupki (ćwiartki), a szynkę rwiemy na mniejsze części. Przy krótszym brzegu kładziemy po kawałku szynki, słupku ogórka i pomidora. Zawijamy dokładnie w roladkę i spinamy
Be Fit Be StrongSkładniki: 2 piersi z kurczaka, 400g pieczarek, 1 cebula, 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 2-3 kawałki papryki czerwonej konserwowej, 1-2 ogórki kiszone, 1/4 szklanki majonezu, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Ser żółty i majonez wymieszać z roztrzepanymi jajkami. Przygotować blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wylać na nią masę, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni. Włożyć do piekarnika(...)200stopni C i piec ok.20min. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia, a następnie zdjąć papier. Piersi kurczaka przekroić wzdłuż na trzy części, rozbić, posolić i popieprzyć. Ogórki i paprykę pokroić w paseczki. Pieczarki pokroić w plastry, a cebulę pokroić w paseczki. Pieczarki i cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z odrobiną soli i pieprzu. Pozostawić do ostygnięcia
W kuchni u Monikiplastry schabu grubości około 1,5 cm 1/2 słoiczka pomidorów suszonych w oleju (około 8 dużych pomidorków) 4 plastry sera pleśniowego blue (wąskie, długie kawałki, patrz. foto) 2 ogórki kiszone 2 cebule szalotki (ewentualnie 1 cebula) 8 ząbków czosnku marynowanego 4 ząbki świeżego czosnku ½ małego słoiczka pesto (zielonego lub czerwonego) sól, pieprz olej do smażenia(...)pomidorowego 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1 listek laurowy, 1 ziele angielskie Plastry schabu rozbić tłuczkiem na cienkie, duże kotlety, posolić, oprószyć pieprzem i natrzeć posiekanym świeżym czosnkiem. Ogórki pokroić w paski. Suszone pomidory również pokroić w paski. Szalotki przekroić wzdłuż na 4 części. Każdy kotlet posmarować pesto. Na jednym końcu ułożyć ¼ wszystkich składników: plaster sera, ogórki
Trzeci talerzborowików szlachetnych (suszonych) 40 g grzybów mun Grzyby zalewamy 2 szklankami gorącej wody. Odstawiamy na kilka godzin. 1 duża marchewka 1 papryczka chilli 1 czerwona papryka 5 ogórków kiszonych pęczek natki pietruszki 3 liście laurowe 4 ziarenka owoców jałowca 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka gałki muszkatelowej świeżo mielony pieprz szczypta soli himalajskiej 1 litr wody PRZYGOTOWANIE(...)KEEP WARM i do misy dodajemy pozostałe składniki. Wodę, jak również tę z grzybów dzięki niej mamy dodatkowo wywar grzybowy. Marchewkę obieramy i kroimy na cienkie plastry, natkę siekamy, ogórki kroimy w kosteczkę, chilli siekamy i paprykę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do misy. Później przyprawy i grzyby. Całość lekko przemieszać. Zamknąć pokrywę i ustawić opcję STEW i czas
ClauditteMissCookingPrzepis na pulpety w sosie myśliwskim znalazłam na stronie Winiar. Od razu przypadł mi do gustu i postanowiłam wypróbować. Nie żałuję i powiem więcej : gorąco
Walijskie PichcenieWspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam! Składniki: ok 1,5 kg schabu bez kości 20 dkg boczku wędzonego 1 cebula 3 ogórki kiszone pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 2 łyżki musztardy Przyprawy: sól, pieprz, majeranek *** Schab przekrawamy w poprzek – nie rozcinamy do końca – tak aby po rozłożeniu powstał(...)solą, pieprzem i majerankiem oraz smarujemy musztardą *** *** Boczek kroimy w dużą kostkę i układamy w dwóch rzędach na schabie *** *** Cebulę kroimy w słupki i układamy obok boczku *** *** Paprykę oraz ogórki kroimy w paski i również układamy na schabie *** *** Następnie mięso ciasno zwijamy w roladę i obsypujemy delikatnie z wierzchu solą, pieprzem i majerankiem. Całość związujemy sznurkiem *** *** Roladę zawijamy
Blog z Apetytembloga, to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję. Składniki na 4 szt 400 g wołowiny (miałam udziec wołowy) 4 żółtka 4 małe ogórki kiszone 2 cebulki 4 łyżeczki musztardy sól pieprz Mięso posiekać drobno nożem lub skręcić przez maszynkę (sitko grubsze oczka). Mięso doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać, a następnie uformować okrągłe(...)robimy wgłębienie. Surowe jajka w skorupce sparzyć wrzątkiem, a następnie oddzielić białka od żółtek. Na każdą porcję mięsa wyłożyć żółtko. Posypać solą i pieprzem. Obok ułożyć pokrojone w kosteczkę ogórki i cebulkę., a także musztardę. tatar wołowy
O kuchni z uczuciembyło To. Do tej pory jest to jedna z moich ulubionych sałatek jesienno-zimowych. 1 kg cebuli (im mniejsze, tym lepiej) puszka groszku puszka kukurydzy 5 jajek kilka ogórków kiszonych średni słoiczek majonezu kieleckiego Zalewa: 2 szkl. wody 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. octu 2 liście laurowe 2-3 ziela angielskie Cebulę pokroić w tzw piórka. Składniki zalewy zagotować(...)minut. Po tym czasie odcedzić. Odłożyć do wystudzenia. Liście i ziela angielskie wyrzucić. Dodać odsączony groszek i kukurydzę, ugotowane i pokrojone w kostkę jajka oraz pokrojone w kostkę ogórki. Całość wymieszać z majonezem. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem
Smaki Na Talerzućwierć kurczaka (ze skrzydełkiem) 2-3 ziemniaki 3-4 ogórki kiszone 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy oregano majeranek bazylia ziele angielskie listek laurowy 300 ml śmietany 22% Mięso umyć włożyć do garnka zalać wodą , dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i przestudzić. Warzywa wrzucić do rosołu , doprawić ziołami(...)gotować do miękkości, w tym czasie mięso oddzielić od kości, rozdrobnić i dodać do zupy. Następnie ogórki zetrzeć na tarce, dodać do zupy i pogotować jeszcze ok 15 min. Zupę zabielić śmietaną mieszając ją najpierw z odrobiną zupy
Gotowanie jest łatwekolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek, oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz Lunchbox: 2 kromki chleba razowego Liść sałaty Rzodkiewka Kilka kawałków papryki(...)borówek 1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj musztardą i posyp przyprawami. Odstaw na godzinę. 2. Do środka (strona z przyprawami i musztardą) połóż pokrojone w cienkie słupki ogórki i marchewkę, na to kawałki pora. 2. Zwiń ściśle w roladki, następnie szczelnie zawiń w folię aluminiową. Warto zrobić to bardzo dokładnie, wtedy po upieczeniu mięso nie powinno się
Powiedz dietom nieostatnim z moich chłodników, ale wyszedł wyjątkowo dobry - zniknął w 15 minut - więc dla odróżnienia od pozostałych nadaję mu konkretną nazwę. Składniki: 1 pęczek botwiny (bez buraczków) 4 ogórki kiszone 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka szczypioru 4 jaja ugotowane na twardo 3 ząbki czosnku 440 g kefiru 330 g śmietany 18 proc. sól i pieprz do smaku Sposób(...)drobno posiekać, zalać wrzątkiem, dodać 2 łyżki białego octu winnego, doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 2-3 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i zostawić do przestygnięcia. Ogórki i ugotowane na twardo jaja pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę, szczypior i czosnek drobno posiekać. Ugotowaną, przestudzoną botwinę odcedzić na sicie lub wyjąć łyżką cedzakową i dodać do pozostałych
W SMAKsmak jest tego warty! Bułki hamburgerowe z sezamem (z TEGO przepisu) mielony antrykot (3x100 g na osobę) ser comté (po 3 plasterki na osobę) cienkie plastry surowego boczku ogórek kiszony sałata lodowa kilka kropli Tabasco keczup ( KLIK ) majonez ( KLIK ) sól, pieprz I teraz kilka prostych kroków, które musimy spełnić żeby za 15 minut cieszyć się pysznymi burgerami: Rozgrzewamy piekarnik(...)papierem do pieczenia układamy plastry boczku i pieczemy ok. 5 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, ale boczek trzymamy w środku, żeby był ciepły. Sałatę kroimy w cienie paski, ogórka i pomidora na plasterki. Ser też na cienkie plasterki. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki (po 100 g każdy). Tak w średnicy
Marder&Marder Manufactureprzygotowywać wspaniałe i pyszne dania. SKŁADNIKI: 800 g mięsa wołowego (udziec) 500 g pieczarek 1 opakowanie mrożonki (zupa grzybowa mroźna kraina) 2 duże czerwone cebule (posiekać) 8 ogórków kiszonych (słupki) 400 ml jogurtu naturalnego sól himalajska 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka owoców jałowca 7 ziarenek pieprzu świeżo mielony pieprz przyprawa: suszone pomidory z bazylia(...)wody PRZYGOTOWANIE: Mięso kroimy na plasterki i ubijamy na cienkie plasterki (duże plastry). Mięso posmarować musztarda, doprawić solą, pieprzem i przyprawą (pomidory z bazylia i czosnkiem). Wypełnić cebulą i ogórkami i zawinąć. Ja musiałam związać mięso żeby roladki się nie rozwinęły. W multicookerze ustawiłam opcję FRY i czas 10 minut. Obsmażyłam roladki z każdej strony. Do misy wlałam wodę
ClauditteMissCooking