kiszenie kapusty - 4878 przepisów (strona:274/326)

Omlet z szynką, serem i pomidorami 171

Omlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne zrazy wołowe 216

wołowe Zwane też roladami śląskimi, tradycyjne faszerowane bitki wołowe, najczęściej podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dobre zrazy powinny być mięciutkie, kruche i aromatyczne, zanurzone w pysznym sosie pieczeniowym. Składniki: 8 plastrów wołowiny zrazowej 10 dkg wędzonego boczku 1- 2 ogórki kiszone 1-2 cebule skórka od chleba, najlepiej razowego 4-5 łyżek musztardy sól, pieprz około pół litra

Blog z Apetytem
Kiszonki i fermentacje 184

świeżych warzyw możemy mieć najwyżej szczypiorek wyhodowany na parapecie, napisano już wszystko. Co jednak poza kapustą i ogórkami można zalać posoloną wodą, by po kilku dniach lub tygodniach cieszyć oczy i podniebienia, brylować w towarzystwie i podkręcać własny metabolizm? Wszystko. Baron kisi botwinę, dynię, jarmuż, cukinię, czosnek, borkuły, rzodkiewki, buraki, gruszki i porzeczki. Do tego robi octy z jabłek

GRUBY WAŁEK
Tortilla, Naleśnik Meksykański 341

Potrzebne produkty; tortilla 16Sztuk (gotowe placki) kapusta pekińska 1Sztuka czerwona papryka 1Sztuka pomidory  2Sztuki pierś z kurczaka  2Sztuki przyprawa do gyrosa  łyżeczka pieprz  łyżeczka papryka słodka mielona łyżeczka olej 3łyżeczki(lub oliwa) ogórki kiszone  2Sztuki Sos czosnkowy: jogurt naturalny 200Mililitrów majonez  250Gramów czosnek4 1/2Ząbka (duże ząbki) sól szczypta pieprzWg szczypta natka pietruszki

pichciszto
Rolada śląska 112

tylko w niedzielę. Nie można powiedzieć że nie są pracochłonne (razem z kluskami i modrą kapustą) to w zamian otrzymamy syty i rewelacyjny w smaku obiad. Składniki : 0,9 kg mięsa wołowego 0,2 kg boczku 0,2 kg kiełbasy  2 większe ogórki kiszone 1 duża cebula 2 marchewki 1 korzeń pietruszki musztarda masło klarowane ziele angielskie liść laurowy

Mechanik w kuchni
Potrawy z białą kiełbasą. Jak ugotować białą surową kiełbasę? 178

Żurek staropolski  z białą kiełbaską, ma ciekawy smak dzięki dodatkowi kwasu z kiszonych ogórków.                                                                   - - - - - - - - - - - - - - - - - Pieczeń rzymska z białą kiełbasą , pyszna na zimno z chrzanem(...)Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą , bardzo udana i godna polecenia potrawa.  Smacznego

Codziennik Kuchenny
BIGOS 117

ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 100 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 20-25 Składniki: 2 kg kap usty kiszonej, 50 dag kiełbasy jałowcowej, 4 rodzaje mięsa (u mnie - 80 dag cielęciny, 70 dag wołowiny, 40 dag boczku surowego, 70 dag łopatki wieprzowej) - mięsa powinno być minimum tyle, co kapusty, 150 g suszonych grzybów - może być ich więcej, 15 śliwek suszonych, 250 ml wytrawnego wina

JejKuchnia
Dieta paleo 8 niezbędnych rzeczy w kuchni 134

jedzenie na cały dzień i żadne pokusy mi nie grożą. 8. Kiszonki Czy to kapusta, ogórki, kimichi czy marnowana rzodkiewka, to nie tylko mega dawka witamin, ale także spora ilość naturalnego probiotyku, bakterii kwasu mlekowego. Wystarczy usmażyć kawałek mięsa, do tego dorzucamy kilka ogórków kiszonych i paleo obiad gotowy Jestem ciekawy co Wy uważacie za niezbędne rzeczy w swojej diecie

PaleoLife
Gołąbki z kapusty pekińskiej z wieprzowiną 212

Dzisiaj danie, które powstało z potrzeby chwili. W niedzielę warsztatowaliśmy na warsztatach „Kisimy po azjatycku”. Było kimchi i jabłka w koreańskiej paście z orientalnymi

slodkokwasnapl
Niemiecka sałatka ziemniaczana na grilla 394

Jeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KAPUŚNIAK DOMOWY MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 175

Pachnąca jesienią smakowita zupa z kapusty , którą sama zakisiłam i zawekowałam.Nic nie ma smakowitszego niż pyrkający KAPUŚNIAK na kuchence i zapachu boczku wędzonego dla smaku.Tak zapamiętałam Zupę  z mojego dzieciństwa.Zapraszam. 2 kości schabowe 30 dag.kapusty kiszonej 50 dag.ziemniaków 2 litry wody 3 plastry boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżka podprażonej mąki pszennej na suchej patelni

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka z włoską kapustą 171

brzegów,na mięsie układamy warstwę z liści kapusty i marchewkę.Wykładamy pozostałe mięso i przykrywamy pozostałymi liśćmi.   Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 st. C na 45 minut.   Zapiekanka jest gotowa.   Wystarczy skropić sosem pomidorowym, do tego ogóreczki kiszone z cebulką i mniam, mniam !Smacznego

Maminek kulinarny
Surówka z białej kapusty 254

naszego surówkowego repertuaru.  W smaku przypomina trochę tę kiszoną, ale jest delikatniejsza.  Jej wielką zaletą jest to, że można ją przechowywać przez 3 dni (bez pasteryzacji).   Doskonała do obiadu, ale nadaje się też do kanapek.       Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 cebula 2 marchewki  Zalewa: 1 łyżka musztardy

Sto kolorów kuchni
Gulasz wieprzowy 93

również z dodatkiem świeżego pieczywa. Ja uwielbiam gulasz z dodatkiem domowych buraczków albo kiszonymi ogórkami. Są też osoby, które jedzą gulasz z dodatkiem kopytek, pyz bądź innych mącznych produktów. Można również podawać gulasz do placków ziemniaczanych jako placek po zbójnicku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem Gulasz wieprzowy 2020-05-06 Surówka z czerwonej kapusty

To Musisz Wiedzieć

Proponowane wyszukiwania