kiszenie kapusty - 4878 przepisów (strona:271/326)

Kotlety drobiowe (mielone) 101

kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi).     Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę ze świeżej kapusty „Colesław” * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie           A na deser coś słodkiego… – Trufle kokosowe

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 102

kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi).     Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę ze świeżej kapusty „Colesław” * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie           A na deser coś słodkiego… – Trufle kokosowe

Kulinarne S.O.S.
Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami 285

Wszyscy lubimy, nie ma marudzenia. Dzisiaj w kolejnej odsłonie z winegretem. Składniki: 1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 3-4 łyżki kukurydzy z puszki, odcedzonej pół pomarańczowej papryki (lub w innym kolorze) posiekany szczypiorek (pół pęczka) 2 korniszony lub ogórki kiszone Sos: 1/2 szklanki zimnej wody 4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego 4 łyżki oleju (dałam

Czerwień i błękit
Sałatka z buraków kiszonych i pieczonych 105

Sałatka z buraków kiszonych i pieczonych – podwójnie buraczkowa, zaskakująco smaczna, zdrowa i tania. Buraków ostatnio jemy całkiem sporo, bo na czas izolacji domowej tej pandemii kupiłam worek buraków, marchewki, kapusty, cebuli i ziemniaków. Podstawowe warzywa, tanie, sezonowe i co ważne takie, które mogą długo poleżeć w lodówce / spiżarni . Bardzo uniwersalne, wiele pysznych dań można z nich przygotować. Część buraków

Dorota Smakuje
Rolada z wołowiny 100

wołowego. Roladę wołową najlepiej więc przygotować dzień wcześniej, a potem tylko podgrzać i podać ją w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty . Składniki na roladę wołową 800 g wołowiny 250 g boczku wędzonego 1 duża cebula 2 ogórki kiszone 3 łyżki ostrej musztardy 750 ml wody lub bulionu wołowego 2 łyżki mąki pszennej pieprz i sól do smaku olej

niecodziennikpary
Najlepsze domowe burgery 107

świeżych warzyw m. in. pomidorów, ogórków kiszonych, czerwonej cebuli, sałaty bądź innych ulubionych warzyw, ulubionych sosów oraz świeżej bułki posypanej sezamem. Domowe burgery – Składniki Składniki na kotlety 800 gram mielonej wołowiny 1 cebula płaska łyżeczka pieprzu i soli 1 łyżeczka ostrej musztardy Pozostałe składniki 4 bułki do burgerów czerwona cebula 3 ogórki kiszone sałata lodowa bądź mieszanka sałat ketchup(...)ulubiony sos np. czosnkowy, BBQ, musztardę. Na dolną część bułki nakładaj kolejno sałatę, usmażonego kotleta, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka kiszonego, czerwoną cebulę. Domowe burgery najlepiej smakują z dodatkiem domowych frytek z ziemniaków i świeżej surówki z kapusty. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2019-12-29 Domowy

To Musisz Wiedzieć
Młoda kapusta 128

moim rodzinnym domu, ale tak jak mama nie gotowała często kapusty, także rzadko sięgała po bigos. Polubiłam ją dopiero jakiś czas temu, doceniając za prostotę i szybkość przygotowania. No i oczywiście pyszny lekko słodki smak i delikatność. Zapraszam do innych przepisów na dodatki do obiadu: – ogórki kiszone – pikantny sos pomidorowy – domowa musztarda – ziemniaki nakrajane – podstawowy

nietylkopasta.pl
Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem 201

spód delikatnie się przyrumieni. Na dolną część bułki kładziemy sałatę, na nią burgera, dalej idzie plaster sera, pomidor, ogórek kiszony i krążki cebuli. Kompozycja to zresztą absolutny free style. Buregra podajemy z pieczonymi frytkami i surówką np. kapusty pekińskiej.   Artykuł Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Krupnik jaglany z kapustą czerwoną 110

Krupnik jaglany z kapustą czerwoną – prosta do przygotowania, z łatwo dostępnych składników. Idealne danie kuchni kryzysowej . Zupa smaczna, sycąca, rozgrzewająca, bezglutenowa, tania. Kapusta czerwona, mam wrażenie że niedoceniana w zupach i daniach – poza mnóstwem wartości odżywczych, nadaje daniom a w szczególności zupom ciekawy kolor, przez co jest atrakcyjna dla dzieci Kapusta jest warzywem tanim, zdrowym i co najważniejsze, można(...)spokojnie jeszcze by sobie poleżała. Znalazłam jednak na nią pomysł. Połowa poszła do kiszenia na zakwaś i chrupiącą kiszonkę (przepis wkrótce) z drugiej połowy powstał duży prawie 5 litrowy gar zupy, który rodzina pięcioosobowa jadła przez dwa kolejne dni na lunch. PRZEPIS NA KRUPNIK JAGLANY Z KAPUSTĄ CZERWONĄ Składniki na krupnik: 1 cebula 1/2 małego pora 3 łyżki oliwy

Dorota Smakuje
Przepis na zrazy wołowe zawijane 8781

Mięso na zrazy najczęściej tnie się w cienkie plastry, dokładnie rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. u nas tradycyjny farsz do zrazów zawijanych to boczek lub słonina, słupki kiszonego ogórka, ósemki cebuli, musztarda sarepska, czasami czerstwe pieczywo, również grzyby leśne. Rolady mięsne następnie się podsmaża i dusi z cebulą, można je zabielić śmietaną, lub dusić w naturalnym sosie. Naturalny(...)rolady z indyka. Polecam również przepis na zrazy bite, czyli tradycyjne bitki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Składniki na 8 zrazów: 8 plastrów wołowiny 8 łyżeczek musztardy sarepskiej Kamis sól morska i pieprz czarny Kamis 2 x ogórek kiszony z chili plaster boczku 3 cebule 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia wykałaczki Plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SAŁATKA WARZYWNA MARYNOWANA 159

minut. Obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Wkładamy do miski 1. Ogórki kiszone kroimy w talarki i wkładamy do miski 2. Paprykę umytą i oczyszczoną z nasion kroimy w paski i wkładamy do miski 3. Cebulę kroimy w piórka wkładamy do miski 4. Kapustę szatkujemy i wkładamy do miski 5. Do słoika (0,9 litra) wkładamy: 1/2 łyżeczki czarnego

Przepisy kulinarne babci Antoniny
7 odsłon mazowieckiego ziemniaka w Młynie Gąsiorowo 126

podróż po mazowieckich smakach. Wiodącym produktem był bardzo popularny na tych terenach ziemniak.  Rozpoczęliśmy sałatką ziemniaczaną z ogórkiem kiszonym. Następnie otrzymaliśmy ziemniaka w aromatycznym rosole z plastrem gęsi i szczypiorkiem Placki ziemniaczane z sosem kurkowym. Cepeliny z kapustą i grzybami polane cebulką na maśle. Babka ziemniaczana (rejbak kurpiowski) pieczona w piecu chlebowym Słynne przecieraki ze skwarkami i wiejskim twarogiem

królestwo garów
Sycący zimowy obiad III, Snapple (Seinfeld) 189

zdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit)  - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej  (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii:  I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry

Qlinarnie i Qlinarnie
Zrazy z karkówki 239

przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach.  SKŁADNIKI: 700g karkówki bez kości, 100g boczku surowego, 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki mąki, woda, oliwa, sól, pieprz, sałatka Nadwiślicka z czerwonej kapusty z jabłkiem ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w grubsze plastry i rozbijam cienko tłuczkiem. Na każdy płat mięsa kładę kawałek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 222

tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu  sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki(...)mała garść suszonych grzybów litr bulionu warzywnego bądź mięsnego dodatki: ziemniaki gotowane,kluski śląskie, kapusta czerwona.. Wykonanie: roladki: 1. Każdy plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony pokrojony w słupki i pokrojony chleb 3. Zwiń w roladkę mięso, zepnij wykałaczkami 4. Rozgrzej

U Fiolki
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 184

tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu  sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki(...)mała garść suszonych grzybów litr bulionu warzywnego bądź mięsnego dodatki: ziemniaki gotowane,kluski śląskie, kapusta czerwona.. Wykonanie: roladki: 1. Każdy plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony pokrojony w słupki i pokrojony chleb 3. Zwiń w roladkę mięso, zepnij wykałaczkami 4. Rozgrzej

Fiolka w kuchni

Proponowane wyszukiwania