Jeśli lubicie słodkie ciasta, to Maxi King jest idealne dla Was. Już jednym kawałkiem można się zasłodzić. Ja trochę je zmodyfikowałam i nie zrobiłam polewy. Bez niej i tak jest wystarczająco słodkie. Myślę, że usatysfakcjonuje wszystkich miłośników krówek i batonów. Nie wymaga pieczenia, więc jest szybkie w wykonaniu. Powinno się go dobrze schłodzić w lodówce. Na polewę można użyć
potrawyregionalnekuchni, bez specjalistycznych narzędzi i maszyn. Akcję organizuje na swoim blogu Zorra i dzisiejszymi bułkami do Jej akcji chciałabym dołączyć. inspiracja King Arthur Flour składniki - 15 szt 418 g pszennej mąki 2 łyżeczki drożdży instant 21 g mąki ziemniaczanej 21 g mleka w proszku 25 g cukru ( dałam
Stare GaryJest to sałatka rodem z Tajlandii a znalazłam ją na blogu u Kingi Paruzel. Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami. Dressing na bazie białego octu balsamicznego nadają sałatce charakteru. Dodam tylko że ocet ma być biały a nie ciemny, tu tkwi sekret. Zachęcam do spróbowania. Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWałkujemy na placek o grubości 1,5 cm, okrągłą foremką o średnicy 4 cm wykrawamy ciastka i układamy je na blaszce. Pieczemy około 15 minut. Scones upiekliśmy wspólnie z: Kinga z bloga Małe kulinaria Bożeną z bloga Moje domowe kucharzenie Alą z bloga Ala piecze i gotuje
Kulinarne przygody Gatitykuchnia Bożenka z Moje domowe kucharzenie Danusia z Moje Wypieki i nie tylko... Wiosenka z Eksplozja smaku Marta z Magiczne życie Marty Kinga z Małe kulinaria Kasia ze Słodka babeczka Urszula z Moja kuchnia Maja z Maja Skorupska Paulina z Buszująca w kuchni Agnieszka
Mia Cucina SofietaWyposażenie: grill z rożnem – polecamy grille Broil King wyposażone w zestaw rożna z osobnym tylnym palnikiem tacka ociekowa na tłuszcze i soki termometr do mięsa (zalecany ale nie jest on niezbędny) Składniki: kawałek mięsa wołowego (polędwica wołowa, zrazowa dolna – około 1 ½ kg-2 kg ) Sól morska lub kamienna Przygotowanie: Mięso kroimy na równe 3-4 kawałki w poprzek włókien
naRuszciestworzyć coś lepszego ;). Przepis (lekko zmieniony przeze mnie) pochodzi ze starej książki mojej mamy, z której kartki już wypadają, ale przepisy są świetne: "Domowe ciasta i ciasteczka" Ilona Dąbrowa,Kinga Ośmycka. Składniki: - 4,5 szklanki mąki pszennej (u mnie krupczatka)+do podsypywania - 10 łyżek cukru pudru + 1 łyżka cukru do drożdży - 100 g rozpuszczonego masła - 4 jajka - 1 szklanka
Corner With RecipesDziś przetestowałam formę do muffiinek firmy KING Hoff, którą możecie kupić w sklepie przyjemnegotowanie.pl Wymiary : 35 cm x 26 cm x 3 cm Możecie ją znaleźć TUTAJ Jest świetna! Już na pierwszy rzut oka widać, że forma jest wykonana bardzo solidnie i długo nam posłuży . Blaszka ma nieprzywierającą powłokę, co pozwala na łatwe
The Sweet DamselWspominałam Wam już o współpracy z przyjemnegotowanie.pl . Tym razem napiszę o spryskiwaczu do oleju KING Hoff, który możecie znaleźć Tutaj . Spryskiwacz wykonany jest ze stali nierdzewnej i ma bardzo ładny wygląd. Jego kształt pozwala nam wygodnie trzymać go w dłoni Przezroczyste okienka, pozwalają kontrolować ilość
The Sweet Damselutęsknieniem cały rok. Mówię tu o naszych polskich morelach, natomiast przez resztę roku raczę się tymi z Hiszpanii czy Włoch, też są pyszne. Przepis znalazłam u Kingi i bardzo mi podpasował. Ciasto wygląda zjawiskowo i tak też smakuje. Zapraszam do degustacji. Jogurtowe ciasto z morelami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieznów je poprawiałam. Dzięki cennym uwagom bardzie doświadczonych redakcyjnych koleżanek udało mi się wykonać kilka całkiem niezłych zdjęć. http://www.greenmorning.pl/kursy/ http://www.greenmorning.pl/konkurs-2/ Chciałabym, aby Pani Kinga Błaszczyk-Wójcicka nauczyła mnie wykonywania jasnych, czystych zdjęć, aby pokazała mi jak używać dodatków, dekoracji na zdjęciach, by dodawały zdjęciom smaku, a nie były przytłaczające. Chciałabym, by dała mi wskazówki
Mania Wypiekaniazimno i na ciepło żeby się wprawiać w projekt Od początku roku chodziło coś za mną cynamonowego więc padło na ciasteczka cynamonowe, na które przepis znalazłem na blogu Kingi Powiem Wam, że zapach unoszący się podczas pieczenia rewelacyjnie podrażnia nozdrza i powoduje ślinotok ale może zamiast opisywać Wam swoje doznania przedstawię przepis i tym samym zachęcę do zrobienia tych
Kuchenne Wariacjewczorajszego obiadu zostało pół woreczka ryżu ...Dodałam do niego starte jabłko i podgotowałam chwilę podlewając odrobiną mleka . Ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posypałam łyżką cukru cynamonowo-waniliowego od Kingi i zapiekałam w 180*C ok. 40 minut
breakfast of dreamsobserwowałem jak się szybko rozpuszcza i wnika w strukturę chleba. Mniaaam... Razem ze mną przy piekarniku stały: Monika z Niezapomnianych Smaków Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Kinga z Małe Kulinaria Iwona z Ivka w kuchni Dobrafka z Bona Apetita! Małgorzata ze Smaki Alzacji Dorota z Moje Małe Czarowanie Iza ze Smacznej Pyzy Paulina z Buszująca
Marder&Marder Manufacture