Agnieszka z bloga Kuchnia Maryny Karina z bloga Jak pączek w maśle Marzena z bloga Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie Joanna z bloga Różowa Kuchnia Kinga z bloga Małe Kulinaria Magda z bloga Kulinarna Piniata Dorota z bloga Moje Małe Czarowanie Łucja z bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji Jagoda z bloga Magia w kuchni Małgorzata
mojewypiekiinietylkoformalnie stowarzyszeniem, przygotowała przepyszne potrawy bazując na sezonowych produktach, jakie daje nam jesień. Były także liczne konkursy z ciekawymi nagrodami oraz interesujące warsztaty. Gościem Specjalnym była przecudowna, śliczna, utalentowana Kinga Paruzel!!! :) Która okazała się bardzo ludzka i sympatyczna. Przyszło wiele fantastycznych ludzi, którzy tylko utwierdzają nas w przekonaniu, że to co robimy ma sens! Ten dzień był
Bon Appetit Małgorzatyrodzynek. Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Posmarować jajkiem z mlekiem. Piec ok. 12 minut w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku. Razem ze mną piekły:[ dziękuję] Iza Wiosenka Agata Kinga Łucja Aga Magdalena Kamila Marzena Joasia
Moje domowe kucharzenieDeser Bezowy Przepis inspirowany na podstawie przepisu Kingi Paruzel z Masterchef Składniki : (na 2 porcje) Beza: - 6 białek - 300g cukru pudru - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Krem: - 1 budyń śmietankowy - pół kostki masła Środek: - kisiel owocowy (najlepiej z kawałkami owoców) - owoce ( według uznania np. winogrona i kiwi) Dekoracja : - Owoce ( takie jakie w środku bezy
Gotuj Z Muzykąpolędwica wołowa aromatyzowana dymem z drzewa Mesquite i podawana z sosem musztardowym jest jednym z ulubionych mięs przygotowywanych na grillu węglowym Broil King KEG . Składniki: 1 cała polędwica wołowa, nacięta tak jak widać na zdjęciu 1 ½ łyżeczki mielonej kolendry 1 ½ łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka soli koszernej ¼ łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków świeżo zmielony czarny
naRuszcieskomplikowane. W praktyce palenie kawy polega na doprowadzeniu surowego ziarna do temperatury około 200-230 stopni Celsjusza, w czasie kilkunastu minut. Do palenia kawy wykorzystaliśmy grilla węglowego Broil King KEG i wok żeliwny, ale z powodzeniem każdy grill może posłużyć nam do tego procesu. Grilla należy rozgrzać do około 275 stopni C i pozostawić na chwilę aby temperatura się
naRuszcielepiej się wchłaniają co skutkuje jego wyjątkową soczystością i miękkością. Najlepsze mięsa do grillowania na rożnie (z kośćmi lub bez) powinny być mocno związane. Niektóre modele grilli firmy Broil King są wyposażone w tylni palnik rożna. Jest to najwydajniejsza metoda grillowania pieczeni i drobiu na rożnie. Jako, że ogień umieszczony jest za mięsem nie ma zagrożenia zapaleniami. Włoski kurczak
naRuszcieAldous Huxley " Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód." Martin Luther King " Mogę zaakceptować porażkę, ale nie mogę zaakceptować braku próby." Michael Jordan " Jeśli kiedykolwiek zamierzasz cieszyć się życiem – teraz jest na to czas – nie jutro, nie za rok.. Dzisiaj
Chocolate Stop Temptingczymś zajmuję jego uwagę. Tiaaa! A matka orgazmu dostawała, słysząc Kleksa. Mało sama go nie puściła! Ale zwieracze na szczęście jeszcze trzymają. Wymiękam za każdym razem, gdy leci "King Bruce Lee karate mistrz". No, mistrzu z Pana Panie Fronczewski. A piosenkę śpiewałam. I pichciłam. Wieloryba. Bo był i wieloryb stary. Co nosił okulary. A następnym razem będę
bastalenawylany , bo nie wiedziałam jaką konsystencję i zapach powinien posiadać . Tak było do czasu , kiedy na grupie na fb " Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta Kinga podała przepis na ten mój dzisiejszy chlebek. Nie trzeba dodawać zakwasu , wystarczą świeże drożdże i różna ziarna i można się cieszyć pysznym i swoim domowym chlebkiem :) Z okazji Światowego
Słodkości i nie tylkokoledzy będą z niego śmiali. Kochanie!! Jak czytasz te słowa, to obiad w lodówce, a ja tęsknie muehehe. Ale jak historia naucza, każda cierpliwość ma swoje granice. Taka np. Kinga została świętą, bo Bolesław był wstydliwy, ileż można czekać. Zainteresowanych odsyłam do historii. Wracając do mojej ulubionej „puli genów”, mojego krytyka kulinarnego i mojej męskiej opoki gardzącej rurkami
ladykitchencooking looking Paweł z Marder & Marder manufacture Justyna z Gotowanie i pieczenie Dobrawka z Bona apetita Małgosia ze Smaków Alzacji Kinga z Małych kulinariów Marzena z Zacisza kuchennego Niebieska pistacja Dorota z Mojego małego czarowania Anna z Na stole Wiosenka z Eksplozja smaku Monika z Matka wariatka
Kulinarne przygody GatityRazem ze mną piekli: Justyna z Gotowanie i pieczenie Paweł z Marder & Marder manufacture Dorota z Mojego małego czarowania Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małych kulinariów Iza ze Smacznej pyzy Marzena z Zacisza kuchennego Monika z Niezapomnianych smaków Paulina z Buszującej w kuchni Małgosia ze Smaków
Kulinarne przygody Gatitymiseczkę z wodą. Jeśli posiadamy kamień do pieczenia nagrzewamy go w piekarniku. Chleb pieczemy około 60 minut. Studzimy na kratce. Zajrzyjcie również do: Kingi z Małych kulinariów Aliny z Ala piecze i gotuje Doroty z Mojego małego czarowania Lidii z FB Małgosi z Smaków Alzacji Pawła
Kulinarne przygody Gatityupieczeniu skrapiamy dodatkową oliwą i kroimy w kwadraty. Chlebek piekłyśmy wspólnie: Dobrawka z Bona apetita Paweł z Marder&Marder Factory Iza ze Smacznej pyzy Kinga z Małych kulinariów Marghe z Po prostu Marghe Marzena Zacisza kuchennego Paulina z Buszującej w kuchni Edyta z Przy kuchennym stole Karina
Kulinarne przygody Gatity