Leśny tort z kremem jagodowym Dodatkowo wszystkie zwycięskie przepisy osobiście wypróbuję i opublikuję na Nastoletnich ;) A drobny upominek za najlepsze życzenia wędruje do Pani Kingi Latosińskiej . Od razu skradły one moje serducho :) Oto zwycięskie życzenia: Nastolatka pewnego ranka sobie wymy ś li ł a Ż e od dzisiaj
Nastoletnie Wypiekanieblogu, w zakładce „ Naleśniki i Placuszki ” znajdziecie ich już sporo, ale takich jeszcze nie było ; ) Białkowe, zdrowe naleśniki z mąki owsianej z dodatkiem waniliowego białka. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel „Fit Słodkości". Ja swoje zajadałam z jogurtem naturalnym i naszymi polskimi truskawkami. Musicie wypróbować! : ) Składniki: (na 6-8 sztuk) 2 białka 1 szkl mleka migdałowego 2/3 szkl
Nastoletnie Wypiekaniewstępie napiszę, że erytrol użyty do tych kokosanek to zdrowy słodzik. Można go zastąpić innym cukrem, np. trzcinowym lub ksylitolem. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Fit Słodkości". Autorka przepisu pisze, że z podanej porcji wyjdzie ok. 12 kokosanek. Mnie wyszło więcej :) Te kokosanki są zdrowszą wersją klasycznych . Marchewka i migdały nadają ciasteczkom innego, ciekawego smaku. Gorąco polecam
Nastoletnie Wypiekanieburgery będą ładne i równe. Prasa przyda się także w codziennym gotowaniu, zwłaszcza fanom burgerów. Cena: 11,90 zł Gdzie kupić: www.garneczki.pl Ruszt do grillowania ryb BROIL KING Obowiązkowy przyrząd grillowy dla jaroszy. Pra36 proc. Polaków lubi grillowane ryby. Pięciopozycyjna, odczepiana rączka zapewni komfort w czasie przygotowania ryb. Rusz można swobodnie obracać, a dzięki zaciskowi jedzenie nie wypadnie
My Chcemy Jeśćpozostałymi płatkami prażonej pszenicy oraz czekoladowymi kulkami. Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc przed podaniem. Zachęcam do wypróbowania innych moich słodkości np: Ciasto Bounty , Czarny las , King , Knoppers , Snickers , torcik Ferrero Rocher , tort Raffaelo . Smacznego
paapilotkaaCiasto bez pieczenia, które przypomina popularny batonik Maxi King. Z pysznym mleczno - karmelowym nadzieniem i polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka waniliowego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDobór tła, naczyń i akcesoriów Gdy już wiem, jak mniej więcej chcę sfotografować daną potrawę, zabieram się za wybór pasujących do mojej koncepcji naczyń i dodatków. Od kursu u Kingi stosuję zasadę 3-4 kolorów na zdjęciu. Dzień przed sesją przeglądam zawartość moich szafek z propsami (a są one rozsiane po całym mieszkaniu!) i wyciągam wszystko co może się
Chilli Czosnek i Oliwapiwie i miodzie Szaszłyki z królika i szparagów Ponieważ ostatnio wybrane zachodnie lektury mocno mnie rozczarowały, sięgnęłam po polską literaturę. Wybór padł na zekranizowane niedawno "Moje córki krowy" Kingi Dębskiej . I było warto! Choć nie jest to łatwa lektura. Książka przedstawia dwa punkty widzenia (podobnie jak w "Irenie" Kalicińskiej i Grabowskiej) na te same wydarzenia widziane oczami i odbierane
Weekendy w domu i ogrodziest.C przez ok. 20-25 minut, aż babeczki wyrosną i ładnie się zarumienią. Upieczone wyjąć i przenieść na kratkę do studzenia. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Fit Słodkości
Nastoletnie Wypiekaniemożna zamienić na zwykłą pszenną. Można również poeksperymentować z bakaliami i nadziać ciastka tym, co lubicie najbardziej: orzechy, suszone owoce, ziarna czy czekoladę... Rzeczywiście, autorka tego przepisu- Kinga Paruzel miała rację, że są to najlepsze ciasteczka owsiane jakie jadła! A jak je upieczecie, to grono fanów tych ciastek na pewno się powiększy :))) około 36 sztuk: * płatki
Kraina Miodem Płynącaprzepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Nie...Zwykła kuchnia". Potrzebowałam tej receptury jak powietrza. Coś mnie chyba "bierze" i czuję się rozbita, boli mnie gardło i mam lekki katar. Postanowiłam zadziałać i to szybko! Składniki 2 cm świeżego imbiru 500 ml wrzątku cytryna ksylitol czyli cukier brzozowy Skworcu Imbir i cytrynę sparzyć wrzątkiem. Umyć. Zetrzeć wraz ze skórką
Z Kuchni Do Kuchnihimself: Is he really obsessed with the throne—or is he obsessed with Nikki? And can she really give him a new beginning as the Everneath's king . . . or will she instead bring about his tragic end? Tytuł oryginalny: Neverfall Seria/cykl wydawniczy: Trylogia Podwieczność tom 1.5 Autor: Brodi Ashton Wydawnictwo: Balzer + Bray Ilość stron: 96 Data premiery: 26 grudnia
Tetiisherizadaniem jest pozostanie sobą… Czas ucieka. W dniu swoich piętnastych urodzin znikniesz... Pierwsza część sześciotomowego cyklu dla młodzieży, inteligentny, trzymający w napięciu thriller rekomendowany przez króla powieści grozy, Stephena Kinga. W niewielkim amerykańskim miasteczku, Perdido Beach, w jednej chwili znikają wszyscy, którzy ukończyli piętnaście lat – nauczyciele, rodzice, sprzedawcy, kierowcy znajdujących się w ruchu samochodów. Wszyscy. Świat bez dorosłych
Tetiisheriżyciu Stephanie – łatwo nie będzie. Jej trop prowadzi do grupy zabójców – słowo „łowczyni” nabiera nowego znaczenia. Szczególnie w Vegas, w otoczeniu tysiąca sobowtórów Elvisa, Toma Jonesa i stringów King Konga! "Pierwszym facetem, które obejrzałam sobie dokładnie na gruncie osobistym, był Joe Morelli. Morelli pozbawił mnie statusu dziewicy i pokazał ciało, będące kwintesencją męskości. Smukłe, umięśnione i podniecające. Wtedy Morelli
Tetiisheriprzełożyć do ostudzenia na metalową kratkę. Zimne oprószyć cukrem pudrem. Przepis na rogaliki z MniamMniam Razem ze mną piekły: Magdalena - Czary - gary w kuchni Ewa - Ewa w kuchni Kinga - Małe kulinaria Marzena - Kulinarna Maniusia Magda - Apetyt na smaka Małgosia - Marcepanowy kącik Alina - Ala piecze i gotuje Iwona - Gotowanie jest proste
Ala piecze i gotujetrójkąt nakładamy odrobinę nadzienia i zawijamy rogalik. Pieczemy w 180 stop. prze około 20 min. Smacznego ! Wspólnie ze mną piekły: Magdalena - Czary - gary w kuchni Ewa - Ewa w kuchni Kinga - Małe kulinaria Marzena - Kulinarna Maniusia Magda - Apetyt na smaka Małgosia - Marcepanowy kącik Alina - Ala piecze i gotuje
Gotowanie...to proste !łyżką ciasteczka w odstępach 3 cm. Piec w piekarniku nastawionym na temperaturę 180°C z funkcja grzania góra-dół około 15 minut aż będą złote. Wystudzić. Przepis z blogu Kinga Paruzel http://kingaparuzel.pl
Anioły w kuchnisłabość ostatnio nie tylko do słodyczy, ale i do przepisów Kingi Paruzel - kolejne cudo od niej. ¾ szklanki cukru brązowego ⅔ szklanki oleju rzepakowego ¼ szklanki mleka (u mnie sojowe) 1 łyżka mąki z tapioki 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1½ szklanki mąki gryczanej ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli ½ szklanki orzechów pekan (można zastąpić dowolnymi) Olej, cukier, mleko
Humanistka w kuchnijuż kilka razy musiałam spisać przepis zanim oficjalnie pokazał się na blogu. Jestem więcej niż pewna, że przypadnie Wam do gustu. To jest propozycja, którą postawiłabym obok białego maxi kinga na tej samej półce, powiedziałabym, że to ten sam zniewalający smakiem gatunek ciasta bez pieczenia (które zresztą zawsze się udaje). Składniki (tradycyjna prostokątna blaszka): dobre jakościowo słodkie herbatniki
Poezja Smaków - blog kulinarnykawałek przylepki spróbować. Hamelman pisze: To wspaniały chleb na co dzień. Odmiany tego podstawowego rodzaju chleba na zakwasie są powszechnie dostępne w USA. Jest też codziennie przygotowywany w piekarni King Artur Flour. Stosowanie zakwasu jest w stanie Vermont nagminne, a mikroorganizmy, które nadają temu pieczywu specyficzny aromat i smak, poznałem właśnie tam. Stąd też i nazwa tego pieczywa
Marder&Marder Manufacturejednych to ciasto przypomina Maxi kinga dla innych Snickersa;) Pyszne, słodkie połączenie czekolady z orzeszkami;) SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka 0,5 szklanki cukru kryształu 1-2 cukier wanilinowy mleko w proszku ja użyłam mlekowity oby nie był to granulat musi być pyłek 1,5 kostki masła śmietankowego ( margaryna ciężka i nie komponuje się zbytnio z masą) DODATKOWO: masa kajmakowa
Moje Słodkie Piekiełkozłotych, natomiast zestaw przyłączeniowy kosztuje nieznacznie więcej. Butla do grilla gazowego stawiana jest w budowanych szafkach grilla jako kompaktu, które znakomicie spełniają funkcje maskującą. Topowe marki grillowe jak Broil King mają w swoim wyposażeniu przystosowane rozmiarem szafki na butle 11-kilogramowe. Nie wszystkie jednak marki grilli albo ich modele spełniają taki wymóg , gdyż projektowane są zwykle na wymogi obowiązujące
codojedzeniaksiążce mówią wszyscy. Machina reklamowa pędzi niczym Pendolino. Splendoru dodaje rekomendacja mistrza tego gatunku literackiego, mianowicie sam Stephena Kinga. Bardzo rzadko ulegam takim hitom, ale nadarzyła się okazja pożyczyć tę książkę, więc z samej ciekawości ją przeczytałam. Szczerze, to nie wiem czy bym ją przeczytała do końca, gdyby nie fakt, że wszędzie grzmiano o zaskakującym zakończeniu. Czytając cały czas
greenscarfChoć od pierwszej edycji Masterchef Polska minęło już ponad 3 lata, dobrze pamiętam z niej Janka Paszkowskiego, któremu obok Kingi Paruzel najbardziej kibicowałem. Był najmłodszym uczestnikiem, imponowała mi jego wiedza i umiejętności. Emisja pierwszej edycji zbiegła się z początkiem mojej przygody z gotowaniem, dlatego obok ostatniej, śledziłem ją najbardziej. Raw Food wydana przez Wydawnictwo Olesiejuk to druga książka autora
Parowar Facetauwielbiam te na zimno. Nie da się takiego zepsuć a i w przygotowaniu są zazwyczaj błyskawiczne. Największą popularnością na blogu w tej kategorii niezmiennie cieszą się: biały maxi king i szarlotka bez pieczenia z mascarpone jednak zajrzyjcie do całej zakładki tutaj A już w Nowym Roku, po północy możecie podać sałatki, wybierzcie np. 2 i zróbcie każdy przepis
Poezja Smaków - blog kulinarnyułatwi to formowanie) lekko spłaszczyć dłonią i wyłożyć na blachę do pieczenia 5. Ciasteczka piec przez 8 minut. źródło ; Kinga Paruzel
Anioły w kuchniprzygotowania poniższe dania zainspirował mnie przepis Kingi Paruzel z Masterchefa . Postanowiłam go lekko zmodyfikować (jakoś nigdy w życiu nie spotkałam się z solirodem) i podać na piątkowy obiad. Smażony morszczuk jest bardzo smaczny. Mięso z tej ryby jest delikatne i białe. Smażonego morszczuka możecie podać ze świeżym szpinakiem i pomarańczą lub z pieczonymi ziemniakami . Składniki na porcję
UgotowaćDeser ze specjalną dedykacją dla Kingi ;). W sam raz na malinowy sezon :). Słodki, z kwaskową nutą malin i gorzkawą kawą - deser idealny. Malinowy deser z mascarpone 6 porcji Składniki 250 g malin 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g sera mascarpone Duża śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru Paczka okrągłych biszkoptów Mocny napar kawy Przyygotowanie
Kuchnia w szuwarachmąki gryczanej, z dodatkiem orzechów włoskich. Zdrowa przekąska, szczególnie dla dzieci, mój synek się nimi zajadał, szczególnie upodobał sobie wyjadanie orzechów z ciasteczek. Przepis pochodzi z blogu pani Kingi Paruzel , troszkę go zmodyfikowałam. 1/4 szklanki cukru drobnego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki mleka migdałowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki gryczanej 1/4 łyżeczki
moj przepis naprzy konkursach bywa wyboru zwycięzcy trzeba dokonać. Dziś 29.11 także czas na podanie wyników. Oto one: Pierścionek czekolada dostaje Kinga Latosińska za komentarz: "Pierścionek czekolada Pięknie na palec się wkłada Zdobi, pysznie wygląda Każdy na niego sekretnie spogląda Mnie kusi kolorem słodyczy Aj gdyby tak go ugryźć tyci Czekolada to moc, wigor i pełnia słodyczy Dlatego mój paluszek sobie
Mania WypiekaniaPRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI: 6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do wypieków (ja użyłam trzcinowego- zmiksowałam go na cukier puder) łyżeczka białego octu winnego (ja miałam tylko jabłkowy) 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej (ja użyłam ziemniaczanej) opcjonalnie dodatkowo 1 łyżeczka kakao PRZYGOTOWANIE: Piekarnik
ClauditteMissCookingwierzch wyłożyć pozostałe jabłka. Piec 35 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przepis z bloga Kinga Paruzel
Anioły w kuchniustach masa serowa, delikatne mięciutkie, zachwycą dorosłych i dzieci, choć są czasochłonne warto je przygotować kiedy ma się czas, podałam je z filiżanką aromatycznej czarnej, aromatycznej herbaty King of Ceylon Sir William's Stworzyło to duet doskonały. Składniki: Ciasto drożdżowo-francuskie: 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka suchych drożdży u mnie
Wanilia i KardamonPrzepisy Teo Vafidisa, jak i inne dania z kuchni greckiej znajdziecie w Kuchni Lidla . O kampanii Lidla "Dorota, Karol i Goście" przeczytacie tutaj :) Zdjęcia autorstwa Lidl Polska i Kingi, którym bardzo dziękuję :) Pozdrawiam wszystkich uczestników jak i czytelników :) Adam
Parowar Facetajest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło mi 12 sztuk king-size/ów (mam 2 formy na 6 muffinek) i muszę powiedzieć, że wyjątkowo nie umiałam zjeść więcej, niż 2 na raz, są bardzo sycące. No więc mam nadzieję
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEnią muffinki. Udekorować wg uznania. (*) Kolor ciasta zależy od gatunku herbaty. Niektóre rodzaje mogą spowodować zbrązowienie ciasta. Ja użyłam matcha japan style od Skworcu . (**) Do wypieków polecam formę KING Hooff , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie
Di gotujepiłam lepszej. Herbaty kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem a ich wybór jest niezwykle szeroki. Każdy szybko znajdzie coś dla siebie. Osobiście przetestowałam na sobie, rodzinie i znajomych: herbaty czarne: King of Ceylon, Royal Earl Grey herbaty zielone: Green Kingdom, Mint Prince, Lord Cherries herbatę białą: Lady White kompozycje owocowe: Quenn of Raspberries, Cinnamon Princess Wszystkie były znakomite
Di gotujeczekoladowym można się zasłodzić... ale o to chodzi prawda? ;) Herbatniki i bakalie chrupią a masa słodzi nasze podniebienia...pychotka! Jeśli lubicie słodkie ciasta- bez pieczenia, to polecam CIASTO MAXI KING
potrawyregionalneJeśli lubicie słodkie ciasta, to Maxi King jest idealne dla Was. Już jednym kawałkiem można się zasłodzić. Ja trochę je zmodyfikowałam i nie zrobiłam polewy. Bez niej i tak jest wystarczająco słodkie. Myślę, że usatysfakcjonuje wszystkich miłośników krówek i batonów. Nie wymaga pieczenia, więc jest szybkie w wykonaniu. Powinno się go dobrze schłodzić w lodówce. Na polewę można użyć
potrawyregionalnekuchni, bez specjalistycznych narzędzi i maszyn. Akcję organizuje na swoim blogu Zorra i dzisiejszymi bułkami do Jej akcji chciałabym dołączyć. inspiracja King Arthur Flour składniki - 15 szt 418 g pszennej mąki 2 łyżeczki drożdży instant 21 g mąki ziemniaczanej 21 g mleka w proszku 25 g cukru ( dałam
Stare GaryJest to sałatka rodem z Tajlandii a znalazłam ją na blogu u Kingi Paruzel. Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami. Dressing na bazie białego octu balsamicznego nadają sałatce charakteru. Dodam tylko że ocet ma być biały a nie ciemny, tu tkwi sekret. Zachęcam do spróbowania. Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWałkujemy na placek o grubości 1,5 cm, okrągłą foremką o średnicy 4 cm wykrawamy ciastka i układamy je na blaszce. Pieczemy około 15 minut. Scones upiekliśmy wspólnie z: Kinga z bloga Małe kulinaria Bożeną z bloga Moje domowe kucharzenie Alą z bloga Ala piecze i gotuje
Kulinarne przygody Gatitykuchnia Bożenka z Moje domowe kucharzenie Danusia z Moje Wypieki i nie tylko... Wiosenka z Eksplozja smaku Marta z Magiczne życie Marty Kinga z Małe kulinaria Kasia ze Słodka babeczka Urszula z Moja kuchnia Maja z Maja Skorupska Paulina z Buszująca w kuchni Agnieszka
Mia Cucina SofietaWyposażenie: grill z rożnem – polecamy grille Broil King wyposażone w zestaw rożna z osobnym tylnym palnikiem tacka ociekowa na tłuszcze i soki termometr do mięsa (zalecany ale nie jest on niezbędny) Składniki: kawałek mięsa wołowego (polędwica wołowa, zrazowa dolna – około 1 ½ kg-2 kg ) Sól morska lub kamienna Przygotowanie: Mięso kroimy na równe 3-4 kawałki w poprzek włókien
naRuszciestworzyć coś lepszego ;). Przepis (lekko zmieniony przeze mnie) pochodzi ze starej książki mojej mamy, z której kartki już wypadają, ale przepisy są świetne: "Domowe ciasta i ciasteczka" Ilona Dąbrowa,Kinga Ośmycka. Składniki: - 4,5 szklanki mąki pszennej (u mnie krupczatka)+do podsypywania - 10 łyżek cukru pudru + 1 łyżka cukru do drożdży - 100 g rozpuszczonego masła - 4 jajka - 1 szklanka
Corner With RecipesDziś przetestowałam formę do muffiinek firmy KING Hoff, którą możecie kupić w sklepie przyjemnegotowanie.pl Wymiary : 35 cm x 26 cm x 3 cm Możecie ją znaleźć TUTAJ Jest świetna! Już na pierwszy rzut oka widać, że forma jest wykonana bardzo solidnie i długo nam posłuży . Blaszka ma nieprzywierającą powłokę, co pozwala na łatwe
The Sweet DamselWspominałam Wam już o współpracy z przyjemnegotowanie.pl . Tym razem napiszę o spryskiwaczu do oleju KING Hoff, który możecie znaleźć Tutaj . Spryskiwacz wykonany jest ze stali nierdzewnej i ma bardzo ładny wygląd. Jego kształt pozwala nam wygodnie trzymać go w dłoni Przezroczyste okienka, pozwalają kontrolować ilość
The Sweet Damselutęsknieniem cały rok. Mówię tu o naszych polskich morelach, natomiast przez resztę roku raczę się tymi z Hiszpanii czy Włoch, też są pyszne. Przepis znalazłam u Kingi i bardzo mi podpasował. Ciasto wygląda zjawiskowo i tak też smakuje. Zapraszam do degustacji. Jogurtowe ciasto z morelami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieznów je poprawiałam. Dzięki cennym uwagom bardzie doświadczonych redakcyjnych koleżanek udało mi się wykonać kilka całkiem niezłych zdjęć. http://www.greenmorning.pl/kursy/ http://www.greenmorning.pl/konkurs-2/ Chciałabym, aby Pani Kinga Błaszczyk-Wójcicka nauczyła mnie wykonywania jasnych, czystych zdjęć, aby pokazała mi jak używać dodatków, dekoracji na zdjęciach, by dodawały zdjęciom smaku, a nie były przytłaczające. Chciałabym, by dała mi wskazówki
Mania Wypiekaniazimno i na ciepło żeby się wprawiać w projekt Od początku roku chodziło coś za mną cynamonowego więc padło na ciasteczka cynamonowe, na które przepis znalazłem na blogu Kingi Powiem Wam, że zapach unoszący się podczas pieczenia rewelacyjnie podrażnia nozdrza i powoduje ślinotok ale może zamiast opisywać Wam swoje doznania przedstawię przepis i tym samym zachęcę do zrobienia tych
Kuchenne Wariacjewczorajszego obiadu zostało pół woreczka ryżu ...Dodałam do niego starte jabłko i podgotowałam chwilę podlewając odrobiną mleka . Ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posypałam łyżką cukru cynamonowo-waniliowego od Kingi i zapiekałam w 180*C ok. 40 minut
breakfast of dreamsobserwowałem jak się szybko rozpuszcza i wnika w strukturę chleba. Mniaaam... Razem ze mną przy piekarniku stały: Monika z Niezapomnianych Smaków Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Kinga z Małe Kulinaria Iwona z Ivka w kuchni Dobrafka z Bona Apetita! Małgorzata ze Smaki Alzacji Dorota z Moje Małe Czarowanie Iza ze Smacznej Pyzy Paulina z Buszująca
Marder&Marder Manufactureprostu nasze swojskie polskie kursanty :) Razem ze mną i Madzią croissanty wypiekały: Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Dobrafka z Bona Apetita! Małgosia ze Smaki Alzacji Kinga z Małe Kulinaria Marzena z Zacisze Kuchenne Niebieska Pistacja z Niebieska Pistacja Dorota z Moje Małe Czarowanie Anna z Na Stole Wiosenka z Eksplozja Smaku Monika z matkaWariatka Lidia
Marder&Marder ManufactureSmacznego! Razem ze mną w akcji Wypiekanie na śniadanie udział wzięli: Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Dorota z Moje Małe Czarowanie Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małe Kulinaria Marzena z Zacisze Kuchenne Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Małgosia ze Smaki Alzacji
Marder&Marder Manufactureminut. Od razu po wyjęciu chleba spryskujemy go kilka razy wodą ze spryskiwaczki do kwiatów. Studzimy na kratce. Smacznego! Razem ze mną w Wypiekaniu na śniadanie udział wzięli: Kinga z Małe Kulinaria Alina z Ala piecze i gotuje Dorota z Moje Małe Czarowanie Lidia z Facebooka Małgosia ze Smaki Alzacji Agata z Kulinarne Przygody Gatity Iza ze Smaczna Pyza
Marder&Marder ManufactureJustyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Dobrafka z Bona Apetita! Sara z Pieczarka Mysia Magda z Z miłości do słodkości Małgosia ze Smaki Alzacji Lidia z Facebooka Kinga z Małe Kulinaria Piotr z Każdy może gotować Małgorzata z Po prostu Marghe Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres
Marder&Marder Manufacturestopniach, aż się ładnie przyrumieni. Wyjmujemy z piekarnika i dodatkowo (koniecznie) kropimy oliwą. Przekładamy na deskę i kroimy w kwadraty. Smacznego! W tej edycji Wypiekania na śniadanie udział wzięli: Kinga z Małe Kulinaria Małgorzata z Po prostu Marghe Dobrafka z Bona Apetita! Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Marzena z Zacisze Kuchenne Paulina z Buszująca
Marder&Marder Manufacturebrali: Ola z Przepisy Aleksandry Agnieszka z Kuchnia Maryny Karina z Jak pączek w maśle Marzena z Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z Moje domowe kucharzenie Joanna z Różowa Kuchnia Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Dorota z Moje Małe Czarowanie Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Jagoda z Magia w kuchni Małgorzata z Po prostu Marghe Jola
Marder&Marder Manufacturekładziemy jabłka. Mus nabijamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy na jabłka. Przykrywamy szpinakiem i górą ptysia. Podajemy od razu. Smacznego! W tym Wypiekaniu na śniadanie udział brali: Kinga z Małe kulinaria Ewelina ze Stylowa kuchnia Małgosia ze Smaki Alzacji Marzena z Zacisze kuchenne Fanpage Wypiekanie na śniadanie: KLIK Strona wydarzenia na Facebooku: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto
Marder&Marder ManufactureSmaki Alzacji Kamila z Życie ze smakiem Dorota z Moje małe czarowanie Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Monika z Matka Wariatka Ewelina ze Stylowa kuchnia Kinga z Małe kulinaria Kasia z Mia cucina Alina z Ala piecze i gotuje --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko
Marder&Marder Manufacturethen run, if you can't run, tehn walk, if you can't walk, then crawl, but whatever you do, you have to keep moving forward" Martin Luther King Jr. Pieczone jabłka. Fajny i smaczny pomysł na ciepły, jak i zarówno zimny podwieczorek. Polskie, pyszne owoce, zdrowa kasza oraz jeszcze zdrowsze bakalie. Słodzone miodem i doprawione cynamonem. Czyż znajdzie
My simple kitchendzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko
paapilotkaablogu. Niestety dla wszystkich nie wystarczy mi książek :( co jest dla mnie przykre, ale takie są zasady. Wygranymi w konkursie i jednocześnie nowymi właścicielkami książek zostały: Kinga W - za przepis na klopsiki jaglano - jarmużowe z olejem kokosowym Martyna S - za przepis na bezsernik z ziarnem kakowca Sandra W - za przepis na lody jaglane z kokosem Jeszcze
Co na wege obiad?Uwielbiam pierniczki. Postanowiłam, że każdego roku będę odkrywała dla was nowy przepis. Tym razem wzorowałam się na pierniczkach Kingi z bloga dzieci jedzą , dodałam troszkę więcej mąki i muszę przyznać, że są cudownie miodowe. Pierniczki te powinny leżakować ( o ile im się uda). Składniki: 1 kg 50g mąki pszennej (plus odrobina do podsypywania) 600 g miodu (płynnego
Wielki apetytciasto kusiło mnie od dawna - nie tylko dlatego, że bardzo lubię batoniki Maxi King:) Ładnie się prezentuje, jest proste i szybko się robi. A to połączenie mlecznej masy, karmelu i czekolady z orzeszkami - mniam! Ale ostrzegam, jest na prawdę słodkie! SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa mleczna : 1/2 szkl mleka 2/3 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku (pełnego
Kto ugości moich gości?głębszy i pełniejszy smak. Dodatek zimnego awokado skropionego sokiem z limonki dodaje lekko słodkiemu kremowi z batatów zaskakujące, orzeźwiające wrażenia smakowe. Pomysł na takie wykorzystanie awokado znalazłam na blogu Kingi Paruzel i gorąco polecam! Składniki: 2 bataty 1 czerwona papryka 2 małe cebule 1 główka czosnku 1,5 litra bulionu sól, pieprz 1 awokado 1 limonka świeża kolendra
Smakowity Blog Kulinarnypokazała, że czasami wśród win poruszamy się jak we mgle... . W spotkaniu uczestniczyli: Organizator - Michał Misior ( Wine Trip Into Your Soul ) Dorota Janik (American Dream Coaching & Translation Services) Kinga Mazurkiewicz (Cantine Rasore) Jan Bester (Winkolekcja) Robert Komosa (Mondovino) Andrzej Strzelczyk (Le Regina) Tomasz Kolecki-Majewicz (Wineconsultant) Olaf Kuziemka (Powinowaci) Piotr Zieliński (Vino Trio) Patryk Sochacki (Kotłownia) oraz przelotnie
królestwo garówspełnił moje oczekiwania. Z czystym sumieniem polecam ten wałek. Jeśli macie zawsze problem z oszacowaniem grubości ciasta podczas wałkowania, ten wałek jest stworzony dla Was. * przepis pochodzi z bloga 'King Arthur Flour
CookYourselfułożyć ulubione dodatki. Piec w piekarniku nagrzanym (na kamieniu do pizzy) do 200C (z teromoobiegiem) przez ok.20 minut (do zarumienienia się brzegów ciasta). Smacznego! * przepis znaleziony na stronie 'Kingi Paruzel
CookYourselfformy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C, przez ok 30-40 minut. Wystudzić. Przed podaniem porządnie schłodzić w lodówce. Smacznego!!! * inspiracja przepisem na pasztet ze strony internetowej Kingi Paruzel ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfSmaki Alzacji Kamila z Życie ze smakiem Dorota z Moje małe czarowanie Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Monika z Matka Wariatka Ewelina ze Stylowa kuchnia Kinga z Małe kulinaria Paweł z Chleby.info Kasia z Mia cucina
Ala piecze i gotujetylko wszystkie składniki wymieszać ze sobą i upiec. Świetne jako zdrowa przekąska nie tylko dla dorosłych, ale także dzieci. Ciasteczka idealne dla osób na diecie. Polecam! (Na podstawie przepisu Kingi Paruzel). Ze względu na to, iż ciasteczka są bez mąki i tłuszczu, to z biegiem czasu będą robić się miękkie. Jeśli szukacie przepisu na „ Chrupiące i kruche ciasteczka
Moja Delicjapojawią się na moich zdjęciach wkrótce. Po powrocie zjedliśmy błyskawiczne hamburgery (muszę się kiedyś podzielić KonQbkowym przepisem na kotlety bo jest magiczny), zagraliśmy partyjkę Acquire (pierwszy raz wygrałam!), poczytałam Kinga na leżaczku, następnie zdrzemnęłam się na leżaczku, teraz smażę posta. Takie niedziele są piękne. Dopiero teraz dopadają mnie wyrzuty sumienia, że nie pracuję- ale do tej pory mój pracoholizm
les mirabellesfrying pan, fry plums, add cooked millet and fry for a few more minutes, constantly stirring. Serve hot. You can sweeten it with honey. Delicious! The king of France dies and the young Marie becomes the queen of the country. She's completely unprepared for her new role. Tired of reality, she resorts to entertainment and shopping
Qlinarnie i QlinarnieJeśli macie ochotę na coś słodkiego a potem nie możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana batonikami Maxi King po spróbowaniu tego ciasta juz wiem,że zagości w moim domu na stałe Składniki: masa: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1/2 szkl cukru pól kg mleka w proszku
Z Majeczką w kuchnizależało, nie wystrzeliły w górę. Bardzo polecam! A tutaj ( klik ) nieco inne hamburgerowe bułeczki - też pyszne Na podstawie przepisu ze strony którą niedawno odkryłam King Arthur Flour składniki ( 8 dużych bułek) 170 do 227 g letniej wody * 28 g masła 1 duże jajko 418 g mąki pszennej 50 g cukru 1 1/4 łyżeczki soli
Stare Garykupnych nie smakują tak samo. Tamte były jakieś wyjątkowe, może dlatego, że dzieciństwo jest czymś wyjątkowym. Robiłam wiele razy kruche ciasteczka tradycyjnym sposobem, aż w końcu natrafiłam na przepis Kingi z Greenmorning , opis tych ciasteczek był taki, że czułam, że to właśnie może być to, w prawdzie całkiem inna opowieść, całkiem inne miejsce, całkiem inni ludzie, ale po upieczeniu
dom-agi.plWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowy, pełnoziarnisty chleb nadziany dużą ilością ziaren. Smakuje rewelacyjnie! Przepis znalazłam w książce Kingi Paruzel, którą dostałam jakiś czas temu od mojego męża Znajdziecie w niej mnóstwo pysznych inspiracji kulinarnych. Już niedługo recenzja książki na moim blogu. Post Zdrowy chleb z ziarnami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujekąpieli na miękką skórę. Jego zapach koi i uspokaja nerwy. Rzadko występujący, trudny do kupienia. (można go kupić na targach ekologicznych) Przepis na syrop znalazłam we wspaniałej książce Kingi Paruzel: Nie... zwykła kuchnia. Bo każdy jest inny Jednakże postanowiłam wykonać ten przepis na swój sposób, który widać w wyżej zamieszczonym przepisie. Nie lubię kopiować czyichś pomysłów, zawsze dodaje
ClauditteMissCookingprzez około 20-30 minut polewając połową sosu i obracając żeberka od czasu do czasu. Żeberka podawać z pozostałą połową sosu. Do grillowania idealnych żeberek polecamy specjalny stojak Broil King Premium Stojak podzielony jest na 5 części. Rama wykonana w technologii Ultra Durable z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wielofunkcyjny kształt pomieści także duże kawałki mięsa. Duże uchwyty wspierają całą
naRuszciezniknęło ze stołu;) Aa zapomniałabym, pewnie zastanawiacie się, co jest tą niespodzianką, a no już mówię, to dodatek cukinii:) Tak cukinii, nie pomyliłam się;) Przepis pochodzi ze strony King Arthur flour , znaleziony na Moje Wypieki . U mnie z lekkimi zmianami. Serdecznie polecam;) Składniki: 115 gram miękkiego masła pół szklanki oleju 300 gram drobnego cukru
Krakowskie smaki Aniwziąć? Ano zrobić - z kaszy gryczanej niepalonej - zmielić. Albo po prostu kupić, jak kto woli, nie ma z tym problemu. Więc tak - przepis na podwójną porcję, 12 muffinek "king size" (lub odpowiednio 24 zwykłe): - 500 g mąki gryczanej - lub innej - mieszamy z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia, 3 łyżeczkami cynamonu i pół łyżeczki soli; - dolewamy 400 ml mleka roślinnego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEoknem słonko, w domu błogie lenistwo wszak do pracy dzisiaj iść nie trzeba. Popołudnie spędzone na czytaniu książki, jednego z moich ulubionych autorów Stephena Kinga. No bo chyba pamiętacie, że dzisiaj Światowy dzień książki :) A żeby było jeszcze milej w przerwach między posiłkami Mleczna Kanapka . Uwielbiam takie dni, szkoda tylko, że tak rzadko mogę sobie na takie lenistwo pozwolić
Kuchnia w opałachważną rolę w organizacji imprezy. Kochani dziękuję. Czy po przeczytaniu tego posta w dalszym ciągu twierdzicie, że w niedzielę będziecie się nudzić? To przedstawię Wam jeszcze naszego gościa specjalnego. Kinga Paruzel Nie siedźcie w domu, bądźcie z nami :) SPONSORZY
Kuchnia w opałachktóre pozwoliło, każdemu z przybyłych gości znaleźć coś dla siebie. O to ,żeby było smacznie zadbali opolscy blogerzy Warsztaty i inne atrakcje Takie tam No i nasz gość specjalny Kinga Paruzel Bardzo się cieszę, że mogłam ją poznać :) Niestety nie wszyscy załapali się na fotkę, ale Wszyscy zasługują na mega podziękowania. Wielki szacun moi drodzy. Koffam Was wszystkich
Kuchnia w opałachróżyczki kalafiora z oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane różyczki wykładamy równomiernie na ruszcie, my polecamy jednak grillować je na specjalnej nadstawce do grillowania (Broil King Premium). Kalafior pieczemy przez około 20 minut aż będzie miał złoty kolor. Grillowany kalafior podajemy z sosem Panna, możemy również tego sosu użyć w trakcie grillowania kalafiora
naRuszciepiany. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25 minut. Gotowe :) A dziś zaglądam do starszych kawałków i udostępniam utwór świetnego, mało znanego zespołu. Wolf Gang The King And All Of His Men Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli :) Michał
Gotuj Z Muzykącała Polska, a która kilka dni temu odwiedziła opolską grupę blogerów i siedziała z nami przy kawie i świątecznych przysmakach, jakby to robiła od lat. To właśnie z blogu Kingi pochodzi przepis na te babeczki :) A na wspomnienie tego wyjątkowego wieczoru jeszcze przyjdzie pora. Po drugie - formę z Ikei na muffinki zdecydowałam się kupić akurat wtedy, gdy Szanowna Ikea
bistro mamadzisiejszych zdjęć), choć zimowe mrozy nie sprzyjały malowaniu. Kupiłam też profesjonalny program do obróbki zdjęć - Adobe Lightroom 4 i uczyłam się jego obsługi. Świat "dark photography", którego uczyła mnie Kinga powoli się przede mną otwiera :)W najbliższym czasie będę pisać nieco rzadziej niż 3 razy w tygodniu, do których Was przyzwyczaiłam. Chcę włożyć więcej pracy w doskonalenie się poza
Chilli Czosnek i Oliwadlatego dodałam likier amaretto do masy mlecznej. Całość wyszła bardzo smaczna. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ciasta 3 bit, snikersa i bloku czekoladowego. Ciasto Maxi King Blacha:25x35 cm |Czas przygotowania:~45 min |Ciasto bez pieczenia, inspiracja: blog Moje pasjeMasa mleczna 200 g masła1/4 szkl. cukru pudru3 szkl. mleka w proszku (zwykłego, nie granulowanego
coolinarnastrefa.blogspot.comAgnieszka z bloga Kuchnia Maryny Karina z bloga Jak pączek w maśle Marzena z bloga Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie Joanna z bloga Różowa Kuchnia Kinga z bloga Małe Kulinaria Magda z bloga Kulinarna Piniata Dorota z bloga Moje Małe Czarowanie Łucja z bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji Jagoda z bloga Magia w kuchni Małgorzata
mojewypiekiinietylkoformalnie stowarzyszeniem, przygotowała przepyszne potrawy bazując na sezonowych produktach, jakie daje nam jesień. Były także liczne konkursy z ciekawymi nagrodami oraz interesujące warsztaty. Gościem Specjalnym była przecudowna, śliczna, utalentowana Kinga Paruzel!!! :) Która okazała się bardzo ludzka i sympatyczna. Przyszło wiele fantastycznych ludzi, którzy tylko utwierdzają nas w przekonaniu, że to co robimy ma sens! Ten dzień był
Bon Appetit Małgorzatyrodzynek. Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Posmarować jajkiem z mlekiem. Piec ok. 12 minut w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku. Razem ze mną piekły:[ dziękuję] Iza Wiosenka Agata Kinga Łucja Aga Magdalena Kamila Marzena Joasia
Moje domowe kucharzenieDeser Bezowy Przepis inspirowany na podstawie przepisu Kingi Paruzel z Masterchef Składniki : (na 2 porcje) Beza: - 6 białek - 300g cukru pudru - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Krem: - 1 budyń śmietankowy - pół kostki masła Środek: - kisiel owocowy (najlepiej z kawałkami owoców) - owoce ( według uznania np. winogrona i kiwi) Dekoracja : - Owoce ( takie jakie w środku bezy
Gotuj Z Muzykąpolędwica wołowa aromatyzowana dymem z drzewa Mesquite i podawana z sosem musztardowym jest jednym z ulubionych mięs przygotowywanych na grillu węglowym Broil King KEG . Składniki: 1 cała polędwica wołowa, nacięta tak jak widać na zdjęciu 1 ½ łyżeczki mielonej kolendry 1 ½ łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka soli koszernej ¼ łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków świeżo zmielony czarny
naRuszcieskomplikowane. W praktyce palenie kawy polega na doprowadzeniu surowego ziarna do temperatury około 200-230 stopni Celsjusza, w czasie kilkunastu minut. Do palenia kawy wykorzystaliśmy grilla węglowego Broil King KEG i wok żeliwny, ale z powodzeniem każdy grill może posłużyć nam do tego procesu. Grilla należy rozgrzać do około 275 stopni C i pozostawić na chwilę aby temperatura się
naRuszcielepiej się wchłaniają co skutkuje jego wyjątkową soczystością i miękkością. Najlepsze mięsa do grillowania na rożnie (z kośćmi lub bez) powinny być mocno związane. Niektóre modele grilli firmy Broil King są wyposażone w tylni palnik rożna. Jest to najwydajniejsza metoda grillowania pieczeni i drobiu na rożnie. Jako, że ogień umieszczony jest za mięsem nie ma zagrożenia zapaleniami. Włoski kurczak
naRuszcieAldous Huxley " Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód." Martin Luther King " Mogę zaakceptować porażkę, ale nie mogę zaakceptować braku próby." Michael Jordan " Jeśli kiedykolwiek zamierzasz cieszyć się życiem – teraz jest na to czas – nie jutro, nie za rok.. Dzisiaj
Chocolate Stop Temptingczymś zajmuję jego uwagę. Tiaaa! A matka orgazmu dostawała, słysząc Kleksa. Mało sama go nie puściła! Ale zwieracze na szczęście jeszcze trzymają. Wymiękam za każdym razem, gdy leci "King Bruce Lee karate mistrz". No, mistrzu z Pana Panie Fronczewski. A piosenkę śpiewałam. I pichciłam. Wieloryba. Bo był i wieloryb stary. Co nosił okulary. A następnym razem będę
bastalenawylany , bo nie wiedziałam jaką konsystencję i zapach powinien posiadać . Tak było do czasu , kiedy na grupie na fb " Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta Kinga podała przepis na ten mój dzisiejszy chlebek. Nie trzeba dodawać zakwasu , wystarczą świeże drożdże i różna ziarna i można się cieszyć pysznym i swoim domowym chlebkiem :) Z okazji Światowego
Słodkości i nie tylkokoledzy będą z niego śmiali. Kochanie!! Jak czytasz te słowa, to obiad w lodówce, a ja tęsknie muehehe. Ale jak historia naucza, każda cierpliwość ma swoje granice. Taka np. Kinga została świętą, bo Bolesław był wstydliwy, ileż można czekać. Zainteresowanych odsyłam do historii. Wracając do mojej ulubionej „puli genów”, mojego krytyka kulinarnego i mojej męskiej opoki gardzącej rurkami
ladykitchencooking looking Paweł z Marder & Marder manufacture Justyna z Gotowanie i pieczenie Dobrawka z Bona apetita Małgosia ze Smaków Alzacji Kinga z Małych kulinariów Marzena z Zacisza kuchennego Niebieska pistacja Dorota z Mojego małego czarowania Anna z Na stole Wiosenka z Eksplozja smaku Monika z Matka wariatka
Kulinarne przygody GatityRazem ze mną piekli: Justyna z Gotowanie i pieczenie Paweł z Marder & Marder manufacture Dorota z Mojego małego czarowania Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małych kulinariów Iza ze Smacznej pyzy Marzena z Zacisza kuchennego Monika z Niezapomnianych smaków Paulina z Buszującej w kuchni Małgosia ze Smaków
Kulinarne przygody Gatitymiseczkę z wodą. Jeśli posiadamy kamień do pieczenia nagrzewamy go w piekarniku. Chleb pieczemy około 60 minut. Studzimy na kratce. Zajrzyjcie również do: Kingi z Małych kulinariów Aliny z Ala piecze i gotuje Doroty z Mojego małego czarowania Lidii z FB Małgosi z Smaków Alzacji Pawła
Kulinarne przygody Gatityupieczeniu skrapiamy dodatkową oliwą i kroimy w kwadraty. Chlebek piekłyśmy wspólnie: Dobrawka z Bona apetita Paweł z Marder&Marder Factory Iza ze Smacznej pyzy Kinga z Małych kulinariów Marghe z Po prostu Marghe Marzena Zacisza kuchennego Paulina z Buszującej w kuchni Edyta z Przy kuchennym stole Karina
Kulinarne przygody Gatitypieczemy około 15 -17 minut. aż będą rumiane. Studzimy na kratce. Razem ze mną piekły: Dobrawka z Bona apetita Wiosenka z Eksplozji smaku Kinga z Małych kulinariów Ewelina z Przy kubku kawy Łucja z Fabryki kulinarnych inspiracji Magda z Z miłości do słodkości Marzena z Zacisza kuchennego Bernadeta
Kulinarne przygody Gatityoraz moje wrażenia z testu. Zestaw, który otrzymałam składa się z: 2 obręczy o średnicy 6 cm, 2 obręczy o średnicy 7,5 cm oraz 2 popychaczy. Producentem jest King Hoff. Mogą ich używać nie tylko dorośli, ale również dzieci, bo jest to naprawdę łatwe. Ilość elementów w zestawie jest wystarczająca, gdy nie szykujemy zbyt wielu porcji. Niestety
Pasja SmakuPÓŁFINAŁ KONKURSU GRILLUJ I GOTUJ Z CHARLIEM 14.06.2014 Warszawa Udział w pierwszym etapie konkursu „Grilluj i Gotuj z Charliem” w Osadzie Firleje. Należało przygotować na grillach gazowych Broil King przystawkę, danie główne i deser, pod czujnym okiem Charliego Daigneault . Zakwalifikowałam się do Wielkiego Finału, który odbędzie się we wrześniu. http://grillujgotuj.pl/aktualnosci,90,polfinaly-konkursu-grilluj-i-gotuj-z-charliem.html I WIELKIE MISTRZOSTWA W GRILLOWANIU
Moniki Smakołykimusem z czarnej porzeczki i dekorujemy świeżą jeżyną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Wciąż wspominam o obręczach do potraw. Dziś poniżej pokażę Wam, których ja konkretnie używam. Są to obręcze King Hoff ze sklepu Przyjemnegotowanie.pl
Blondynka GotujeTroszkę "przespałam" sierpień z blogowaniem, ale tak zajmuje mnie moje życie, że brakuje mi sił i czasu na pisanie. O przepis na placuszki prosiła Kinga, więc spełniam prośbę i dzielę się z wami recepturą. Do wykonania placuszków użyłam tym razem bezglutenowej maki ryżowej, ale oczywiście można użyć zwykłej pszennej. Czytaj więcej
Farmażonyprezentujący swoje arcydzieło (Tomas i Rui) Łosoś norweski w asyście wasabi oraz marynowany imbir. Całość prezentowała się imponująco. Nawet 10 osób nie podołało tym smakołykom ;) "Wiśniówką" na torcie był king- kong wśród krabów
bastalenakuchennej kratce. Bułki dodaję do Akcji "Na zakwasie i na drożdżach", tym razem prowadzi Łucja. Piekły ze mną : Małgosia z blogu Smaki Alzacji Kinga z blogu Małe kulinaria Dorota z blogu Moje małe czarowanie Marta z blogu Blue Hipopotam Łucja z blogu Fabryka kulinarnych inspiracji Alina z blogu Ala piecze
Moje domowe kucharzenieMoim zdaniem jest to najlepszy przepis na czerwoną kapustę. Podpatrzony od Kingi Paruzel, która przygotowała ją w finale Master Chefa. Kiedy raz ją spróbowałam na stałe zagościłam na moim stole. Jest to pewniak jeśli chodzi o wszelkie proszone obiady. Idealna do wszelkiego rodzaju mięs. Naprawdę polecam. Modra kapusta z winem i śliwkami suszonymi Składniki 1/3 główki czerwonej kapust
Mania Gotowaniapołowy pomarańczy i sosu sojowego robię marynatę do której wkładam na minimum 1h łososia. Po odsączeniu doprawiam odrobinką soli i pieprzu i kładę na grilla. Jeśli posiadacie grilla BROIL KING ( tak jak ja mam czasowo okazję ) to łososia kładziemy bezpośrednio na ruszta skórą w dół na ok 8 minut w temp ok 200 stopni. Na zwykłym grillu zawijam łososia
Mechanik grillujepiec 30-35 minut, do czasu zrumienienia. Po wyjęciu bułki ostudzić na kratce. Razem ze mną bułeczki piekli: Bożena Moje domowe kucharzenie Dorota Moje Małe Czarowanie Kinga Małe Kulinaria Marta Blue Hipopotam Łucja Fabryka Kulinarnych Inspiracji Ewelina Stylowa kuchnia Magda Moja kulinarna przygoda Monika matkaWariatka Magda Zielenina Małgosia Smaki Alzacji Magdalena z bloga
Ala piecze i gotujejest (a właściwie była) pyszna. Nieskromnie dodam, że ja też tak twierdzę ;) Przepis pochodzi z wyszperanej w domowej biblioteczce książki "Domowe ciasta i ciasteczka" Ilony Dąbrowy i Kingi Osmyckiej. Książka wydana została w 1988 roku i bardzo się staram, żeby nie pogubić kartek ;) Do oryginalnego przepisu wprowadziłam drobne modyfikacje. Babkę można polać polewą lub lukrem albo
Kraina Tysiąca Smakówowakich... ale czy ze spodem to jeszcze sernik wiedeński?? W końcu zamknęłam przeglądarkę i sięgnęłam po starą dobrą książkę... "Domowe ciasta i ciasteczka" Ilony Dąbrowy i Kingi Osmyckiej. I wuala - no jest... Pozmieniany po mojemu - zamiast rodzynków - czekoladowe kropelki, a do tego wanilia i duuużo mniej cukru niż w oryginale ;) Do kompletu polewa z miodową nutką - pycha
Kraina Tysiąca SmakówMmmmm, zrobię niespodziankę Lubemu, który jest od masła orzechowego uzależniony ;) mnemonique 2011/05/17 15:39:47 mmmm, zrobię zrobię, lecę do sklepu po masło i banana! Monika z www.bentopopolsku.blogspot.com Gość: Kinga z kuchniaobledniezdrowa, public117016.xdsl.centertel.pl 2011/05/17 17:30:20 Mniam, ja też używam do smoothie masła orzechowego lub tahina. wychodza wyśmienite. Twój w wersji deserowej z lodami kusi samymi skłądnikami
Zdrowa Kuchnia Sowyjuż na talerzu: pyszne!!! Mięciutkie, smakowite, a kapusta jeszcze lepsza:) "Miarą człowieka nie jest zachowanie w chwilach spokoju, lecz to, co czyni, gdy nadchodzi czas próby" Martin Luther King Komentarze izaa_a 2011/11/21 16:56:36 o matko jakie pyszności dziś u Ciebie;))))) karmel-itka 2011/11/21 18:50:10 noo... mój kochany Tato byłby zachwycony! www.slodkakarmel-itka.blogspot.com www.karmel-itka.blogspot.com
Zdrowa Kuchnia SowyLKKT (Julia Jaśkowska, Jakub Pasztaleniec, Leon Szymczyk), 4. LKKT (Kacper Kański, Agata Medyńska, Mikołaj Szewczyk); kat. 10-13 lat: 1. Warszawa (Barbara Mroziewicz, Julia Wróbel, Natalia Niewiadomska), 2. LKKT (Kinga Mazurek, Paulina Tutka, Agata Kańczukowska, 3. Warszawa (Natalia Zielińska, Anna Zielińska, Ada Szczepanek; 4. TKKT (Klaudia Tor, Kornelia Kozyra, Natalia Madej); chłopcy: 1. Warszawa (Maciej Filipczyk, Rafał Sikora, Kamil
kolorowotorcikowosmacznapyza.blogspot.com/.../domowe-pieczywo... Justyna http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/.../ciabat... Dobrawa http://bonaapetita.blogspot.com/.../ciabatta-czyli... Paweł http://www.chleby.info/2014/04/ciabatta.html Sara http://www.pieczarkamysia.pl/ciabatta-bertineta/ Małgosia http://smakialzacji.blogspot.com/.../ciabatta-w... Kinga http://malekulinaria.pl/wypiekanie-na-sniadanie-ciabatta.../ Piotr http://kazdy-moze-gotowac.blogspot.com/2014/04/ciabatta.html Kaśka http://babydogarow.pl/?p=497 Monika http://www.matkawariatka.net/2014/04/ciabatta/ i Lidia Dziękuję wszystkim za wspólne pieczenie
Z miłości do słodkościprzekroić, układać plaster sałaty, plaster sera, mięso, plaster pomidora, 2 plasterki ogórka i kolejny liść sałaty. Przykryć drugą częścią bułki. Razem ze mną bułeczki piekli: Dobrawa Wiosenka Kinga Ewelina Łucja Agata Marzena Bernadeta Iza Źródło: Around the kitchen table
Z miłości do słodkościPiec jeszcze 8 minut. Po tym czasie ciastka obrócić i piec jeszcze kolejne 8 minut. Wraz ze mną ciasteczka piekli: Paweł Ola Agnieszka Karina Marzena Bożena Joanna Kinga Magda Dorota Łucja Jagoda Małgorzata Jola Emma Olga Ewelina Magdalena Danusia Agata Edyta Daria Ulubione przepisy
Z miłości do słodkościpysznego. Brokuły zawsze gotuję standardowo w osolonej wodzie. Tym chętniej chciałam je zrobić na parze i sprawdzić czy smak się jakoś znacznie różni. Do testów wykorzystałam garnek King Hoff oraz koszyk parowy. Jestem zadowolona, bo brokuł parował się pięć minut, po czym zostawiłam jeszcze na pięć pod przykryciem. Parowałam bez soli i chyba ta wersja smakowała nam bardziej. Garnek
Magiczne Życie Martymało a smak wyborny, no i czekoladowy. Taki trochę poprawiacz humoru na jesienne dni. Przepis pochodzi ze książeczki "Domowe ciasta i ciasteczka" autorstwa Ilony Dąbrowy i Kingi Ośmyckiej - mam ją od wielu lat i jest już mocno wysłużona a z tego przepisu korzystałam wiele razy :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDziś specjalna propozycja dla dbających o linię, ze szczególną dedykacją dla Kingi i jej znajomych , konsekwentnie zmierzających do jasno sprecyzowanych celów. Podglądam, podziwiam i trzymam kciuki, licząc po cichu, że może zarażę się tą determinacją do walki o lżejsze jutro;)) A deser szybki, prosty, dietetyczny i możliwy do wykonania w przerwie kawowej. Składniki (na porcję ze zdjęcia
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławarsztatach fotografii kulinarnej prowadzonych przez Kubę Kaźmierczyka, który jest autorem serwisu Fotoblogia.pl i zawodowym fotografem. Wykonuje On zdjęcia dla takich sieciówek jak Starbucks, Burger King czy Pizza Hut. Warsztaty były dla mnie ogromnym przeżyciem, gdyż od zawsze chciałam zgłębić wiedzę z zakresu podstawowych technik fotografii, co udało mi się dzięki sobotniemu spotkaniu na warszawskim Mokotowie. Postaram
Fabryka pomysłówblogowanie, Nastoletnie Wypieki nabrały nowego wyglądu! Babeczka w końcu znikła, a jej miejsce zapełniło się pięknym kolarzem wypieków bloga. W maju uczestniczyłam w spotkaniu z Kingą Paruzel - uczestniczką i finalistką programu MasterChef. To było niezwykle interesujące spotkanie, a co za tym idzie kolejne doświadczenie i super przygoda. Pod koniec pierwszego roku z Nastoletnimi zorganizowałam urodzinowy
Nastoletnie Wypiekaniedeszczowa aura w ogóle z tym nie współgra. Główną bohaterką jest Hania Bielska, która pracuje w periodyku i odpowiada za poprawki dziennikarskie. W pewnym momencie zamienia się obowiązkami z Kingą, przyjaciółką z redakcji, i dzięki temu spotyka nowych ludzi. Wśród nich atrakcyjnego fotografa Daniela oraz szefa agencji marketingowej,Wiktora. Hania ma się za singielkę, ale ceni życie rodzinne. Po rozstaniu
Weekendy w domu i ogrodzieNa wstępie muszę napisać, że jest to bardzo słodkie ciasto Spód i boki ciasta tworzą herbatniki pomieszane z masłem, czekoladą i kakao. W środku same słodkości
Ania i Marcin gotująprzedświąteczny wtorek wraz z Kingą z bloga Zaparzę ci herbatę zapraszam Was do pięknego Torunia. Pierwszy raz Toruń zobaczyłam będąc jeszcze w podstawówce. Miałam może z 8 lat i jedyne, co pamiętam, to wizytę w Planetarium. Musiałam być pod wielkim wrażeniem, bo to wspomnienie mocno we mnie żyje. Potem nie miałam okazji odwiedzić […] Post Najpiękniejsze miejsca – Toruń pojawił
Krzywa Prostacałych warzyw i owoców, nawet razem z szypułką i pestkami! Powstałe plasterki wyglądają bajecznie! Taka mandolina to niezbędny pomocnik każdego stylisty jedzenia. Ja marzyłam o niej od dawna. Dziękuję Kindze za polecenie tego sprzętu, a mojemu Mężowi za sprezentowanie mi go na urodziny :) Oczywiście bez mandoliny również możecie sobie poradzić. Wystarczy pokroić gruszkę ostrym nożem, a plasterki wcale nie muszą
Chilli Czosnek i Oliwatygodniu piekę go ponownie Polecam. Chleb piekłam razem z: – Dorotą – Agnieszką – Agą – Aliną – Joanną – Bożeną – Danutą – Wiosenką – Martą – Kingą – Kasią – Urszulą – Mają – Pauliną – Agnieszką – Marzenką Post Chleb na owsiance pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeChwilkę mnie tutaj nie było ale to nie dlatego, że zapomniałam ale dlatego, że im bliżej "Dnia 0" tym ja mam mniej czasu. No ale nic
Krakowskie smaki AniZawsze lubiłam pisać dla innych. Prowadziłam blogi ze zdjęciami, z opowiadaniami, o modzie, o (jakże kiedyś uwielbianej przeze mnie stronie) stardoll'u itd. itd. Nominuję: Karolinę , Karolinę , Sylwię , Sandrę , Kingę , Natalię , Marysię , Olę i Olę . Wiem, że to nie jest 15 osób, ale tyle wystarczy
breakfast of dreamschcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo – cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim „tarasie” z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składnikikruche ciasto
Pink Envelopewiedzących czego chcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo - cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim "tarasie" z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składniki kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao krem śmietankowy
pink envelopeposypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 50-60 minut. Studzimy, dekorujemy i gotowe. Za przepis dziękujemy Agnieszce a Kindze za wyjątkową, ręcznie malowaną serwetkę :) Smacznego
Maminek kulinarnydostępny w sklepach typu kuchnie świata, sklepach z produktami arabskimi i delikatesach. Warto się jednak o niego postarać, ponieważ nadaje sałatce charakterystyczny smak. Powyższe zdjęcia ciecierzycy zrobiłam razem z Kingą z GreenMorning.pl w czasie kursu fotografii kulinarnej. Jak Wam się podobają? W weekend zapraszam Was na relację z kursu. Bardzo chciałabym napisać Wam coś więcej na temat samej Nohut Salatasi
Chilli Czosnek i OliwaPieczemy około 45 minut. Studzimy na kratce. Piekłyśmy wspólnie z: Moniką z Niezapomnianych smaków Pawłem z Marder & Marder Manufacture Justyną z Gotowanie i pieczenie Kingą z Małe kulinaria Iwoną z Ivka w kuchni Dobrawką z Bona apetita Małgosią ze Smaków Alzacji Dorotą z Mojego małego czarowania Izą ze Smacznej
Kulinarne przygody Gatity„Pomarańczowe żeberka”, bo dzięki słodkiej papryce, podczas grillowania nabrały takiego koloru. Połączenie żeberek z sosem octowym, który wygląda jak czekolada…..palce lizać, pycha! Składniki
Moniki SmakołykiMalutka okrągła cukinia pięknie się na talerzu komponuje, a „nadziana ” delikatnym mięsem z indyka niesamowicie smakuje. Lubczyk, ziołowy afrodyzjak, ma magiczne działanie, kto takie grillowane cukinie
Moniki SmakołykiOwoc goji jest bardzo zdrowy i w smaku wyjątkowy, połączony z sokiem z pomarańczy pięknie podczas grillowania na brzoskwiniach „tańczy”. Z poziomkami słodkimi i
Moniki SmakołykiJeśli lubicie owoce i polędwiczki wieprzowe to proponuję moje danie grillowe. Nie byłam pewna połączenia takiego, pieprzowo – słodkiego, ale gdy smaki się połączyły to miło mnie
Moniki SmakołykiWątróbka z indyka nabrała niepowtarzalnego smaku dzięki marynacie. Przeważnie przygotowywana jest z cebulą, a ja polecam spróbować ją z cukinią. Smakuje wyśmienicie. Ziemniaki pod
Moniki SmakołykiLato, Słońce wakacje – idealny czas na grillowanie. Spotkania w gronie rodziny lub najbliższych przyjaciół, to miłe i niezapomniane chwile. Grillowane nie musi być nudne i takie
Moniki SmakołykiGrillowany batat z czerwoną cebulą jest delikatny i słodki, a w połączeniu z czosnkowo – cytrynowymi sercami daje nowe smakowe połączenie. Ser camembert swoją kremow ością
Moniki SmakołykiPolecam łososia w marynacie pomidorowej z dodatkiem oliwy truflowej. Gdy ją ugrillujemy, to oryginalny smak ryby wydobędziemy . Talarki zaś smakują jak z pieca kaflowego, takiego babcinego
Moniki SmakołykiPaluszki serowe z kapary to smaczna przekąska, którą łatwo się przygotowuje i niewiele kosztuje. Można w piekarniku je piec, albo na grillu z
Moniki SmakołykiZiemniaki grillować można na różne sposoby, w całości, jako talarki czy w ćwiartki pokrojone, grillowane bezpośrednio na rożnie lub w folii pieczone. A ja Wam
Moniki SmakołykiDzień dobry! Jak zapewne zauważyliście, niedawno byłam na warsztatach z Kingą Paruzel :-). A na warsztatach piekliśmy pierniczki i w ten oto sposób mogę się z Wami podzielić przepisem, który spełni oczekiwania każdego z Was! Nie ma świąt bez pierniczków prawda? :D Pierniczki z tego przepisu są aromatyczne, szybko miękną, a dekorowanie to sama przyjemność i chwila na odstresowanie :-). Przepis
Pora coś zjeśćDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na bardzo dobrą zupę. Nie wiem czy oglądacie i znacie Kingę Paruzel ? ta dzisiejsza zupka jest właśnie według jej przepisu. Polecam. Składniki: 1 bakłażan 2 duże ziemniaki 4 szt. pomidorów bez skórki ( może być z puszki ) 30 -40 g makaronu oliwa 2 łyżeczki tymianku sól, pieprz natka pietruszki 2 łyżki śmietany wywar rosołowy
Słodkości i nie tylko