kiełbaski - 1399 przepisów (strona:47/94)

Pizza rustica siciliana. Rustykalna pizza sycylijska. Po mojemu. 121

godziny. Rozgrzać piekarnik na 230 stopni- uwaga piekarniki są różne, trzeba uważać obserwować. Kiedy piekarnik osiągnie maksymalną temperaturę, dać mu się jeszcze nagrzewać około 10 minut "na pusto". Aromatyczną kiełbaskę  obrać ze skórki i podsmażyć na oliwie razem z cebulą i czosnkiem. "Podziubać"  ciasto widelcem, lekko posmarować oliwą z oliwek i nałożyć pomidory. Dosmaczyć solą, pieprzem, oregano. Dołożyć

Z Kuchni Do Kuchni
Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla 136

bogaty w smaki ostry i owocowy sos może być również doskonałą glazurą do łososia, kiełbasek z grilla lub nawet klopsów. Polecamy również nim polać np. podgrzany ser Brie i podawać z krakersami. Składniki: 1 ½ kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy

naRuszcie
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 240

łyżeczka musztardy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz. Przygotowanie:  Brokuł gotujemy ok. 10 minut. Następnie kroimy go w małe różyczki. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i kiełbaskę. Dosypujemy starty żółty ser. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, majonez, musztardę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką  na patelnię, nadając kształt kotleta. Smażymy

Aga w kuchni
Żurek z jajkiem na kiełbasie. 139

Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszny żurek w mojej wersji, z jajkiem , kiełbaską i warzywami. Do zupy użyłam naturalnego zakwasu Jamar . Zupa jest pyszna i szybko znika z talerzy :) Składniki : 2 pętka cienkiej kiełbasy drobiowej  2 marchewki kawałek pora i selera około 5, 6 ziemniaków natka pietruszki 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku  domowa vegeta 300 ml zakwasu na żur

Sama słodycz i szczypta chili
Ziemniaki duszone z kiełbaską i warzywami 118

Pyszne ziemniaczki duszone z burakami, cebulą, marchewką, kiełbaską i boczkiem, podawane z kefirem. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 łyżka smalcu 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w łódeczki 1 marchewka, obrana i pokrojona w krążki 1 burak, obrany i pokrojony w cienkie łódeczki 3 cebule, pokrojone w ósemki 250 g kiełbasy podwawelskiej, pokrojonej w krążki

My Culinary Art
Grillowane wōsztliki i włoski szałołt 131

chleba i siadocie 36 do jedzynia. Smacznego 1potrafi 2wrzucicie 3kawałek kiełbasy 4sam 5nie leżał później 6talerzu 7przyda 8sałata 9domu 10urodziny 11kiedyś dostał 12naprawdę 13czasem człowiek 14najprędzej 15wylądowało 16białe kiełbaski 17niektórzy powiedzą 18chemii 19na prawdę 20zjeść 21utuczyć jakiegoś świniaka 22nagłe pozbawienie świni życia, związane z jej konsumpcją 23ja 24duży 25pomidory 26ocet 27cytryna 28macie 29wrażliwy 30żołądek 31oparzcie i obierzcie 32pokrójcie 33wrzucić 34doprawcie

Chop w kuchni
ZAPIEKANKA GOSPODARSKA 8316

kroimy w piórka. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy w półplasterki. Na wyłożony boczek układamy warstwę ziemniaków, posypujemy przyprawami. Na ziemniaki wysypujemy marchew i cebulę, oprószamy przyprawami. Kolejną warstwą jest kiełbaska, następnie znów ziemniaki, które oprószamy przyprawami. Wierzch przykrywami pozostałymi plastrami boczku. Zapiekamy pod przykryciem ok godziny, po tym czasie odkrywamy na kilka minut do zrumienienia. Taką piękną, niezwykle dziewczęcą

Z Majeczką w kuchni
Fasolka po bretońsku 218

puszki. Gotujemy do miękkości fasolki (uważamy, aby fasolka była cały czas przykryta wodą i się nie przypaliła) Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną kiełbaskę. Podsmażamy, dodajemy ją do naszej fasolki. Całość dusimy do połączenia się smaków, w razie potrzeby doprawimy. Najczęściej fasolkę podaję z kawałkiem chleba. Moczenie fasoli przez noc i dodanie ziół do potrawy

Basia w kuchni
Kiełbaska z boczku i drobiu 168

dodajemy troszkę wody podczas wyrabiania. Nabijamy ciasno osłonki jakie mamy wieszamy w chłodnym miejscu na 12 godz.Następnie parzymy Parzenie woda 75-80 stopni i parzymy do momentu gdy kiełbaska w środku będzie miała 68-70 stopni.Mierzymy termometrem z sondą.Wyjmujemy i studzimy w zimnej wodzie przez około 2-3 min.Wkładamy do lodówki na 6-8 godz.Smacznego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Tradycyjne Jadło , naturalnie przy stole 159

decha składała się z sera, oraz kiełbas- wołowej hetmana z orzechem włoskim oraz kiełbasy królewskiej wędzonej suszonej. Mają bardzo ciekawy smak, który zauważyli goście "A skąd masz taką ciekawą kiełbaskę? Bo dobra ! " Moją deskę posypałam dodatkowo siekanymi migdałami i położyłam pomidorki koktajlowe z czarnym sezamem. Chleb pieczony był w domu, dzien wcześniej- według dwóch przepisów- podałam obydwa chleby - CHLEB ZIOŁOWY

Z Kuchni Do Kuchni
Fasolka po bretonsku z chorizo 157

Jednocześnie jest to danie z diety córki, zrobione dokładnie wg podanego przepisu dietetyk na 1 tydzień drugiego miesiąca. Ważne w tym daniu jest to, by dokładnie wytopić maksymalnie obie kiełbaski, by jak najmniej tłuszczu się do niego dostało. Obiad był pyszny, a córka się nim delektowała przez 2 dni. Dla pozostałych osób to tez może być pomysł na ekspresowy obiad

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Żurek z ziemniakami i kiełbasą 138

zakwasu na żurek, 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie:  Do garnka wlewamy ok. 3 litrów wody. Do zagotowanej wody wrzucamy pokrojoną kiełbaskę w kostkę lub półplasterki. Dodajemy ziele, listki laurowe oraz ząbki czosnku. W osobnym garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek

Aga w kuchni
ala-Mortadela ze słoniną 147

parzyć wykonujemy: Wędzenie -4 godz myślę że wystarczy w temp.55-60 przedtem oczywiście osuszanie w wędzarni Parzenie  -woda 75-80 stopni czas 1 godz 40 min ze względu,że kiełbaska ma w składzie słoninę i nie chciałem by była twarda dla opcji tylko parzonej natomiast dla wędzonej myślę,że 1 godz parzenia wystarczy lub termometr z sondą i parzymy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zapiekana biała kiełbasa w cydrze 131

powinna zmięknąć). Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy również w ósemki. Na dużą blachę wykładamy kiełbasę, cebulę, jabłka i rodzynki. Całość polewamy cydrem posypujemy cukrem i pieprzem.  Kiełbaski wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut. Po tym czasie podnosimy temperaturę do 200°C i dopiekamy aby wszystko się przyrumieniło. Można podawać z pieczywem, chrzanem

Qchnia po prostu
Kiełbasa białowieska 201

mieszamy i nabijamy osłonki. Nasze batony i kiełbasa teraz musi sobie odpocząć w chłodnym miejscu.U mnie to było około 8 godz. Dwie godz.przed wędzeniem kiełbasę przenosimy w temp.pokojową kiełbaska troszkę zacznie się pocić wycieramy i tyle idziemy dymić. Osuszanie -35-45 stopni 45 min Wędzenie Drewno sucha olcha bez kory 50-60 stopni do ulubionego koloru u mnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania