Surowiec Kupujemy : -3,5 kg łopatki -3,5 kg karkówki -2 kg boczku (w miarę chudy) Przyprawy -peklosól 17 g/kg do łopatki i karkówki -sól 17
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.W Twojej lodówce zalega nie zjedzona wędlina, którą prawdopodobnie jutro wyrzucisz do kosza? Zatrzymaj się chwilę i pomyśl, czy nie można by jej użyć jeszcze dzisiaj
WiszniówkaPodawałam już wcześniej przepis na kanapkę Chrupiący Pan czyli Croque Monsieur a dziś przyszła kolej na Chrupiącą Panią czyli Crogue Madame. Francuzi lubią sobie dogadzać przy
Moje Małe CzarowanieKolejny domowy wyrób czyli smaczna,pachnąca bez żadnych dodatków,naturalna wędlina na kanapki. Tak przygotowane słoiki można przechowywać do 3 miesięcy,ale uwierzcie mi kiedy
Kolorowa kuchnia ElkiDanie które dziś przedstawiam pochodzi z Toledo - stolicy regionu Kastylia - La Mancha i jest ono jednym z najsłynniejszych przekąsek w tym miejscu. Potrawa jest przepyszna i
Moje Małe CzarowanieKolejna propozycja na wykorzystanie makaronu z dodatkiem krupczatki, w sumie można użyć makaronu i takiego kupnego. około 30 dkg makaronu [ u mnie na oko] kilka
Moje domowe kucharzenieKrążył kiedyś po sieci taki „łańcuszek”, w którym dziewczyny pokazywały wnętrza swoich torebek. Tak sobie pomyślałam, że może by zrobić to samo z wnętrzami
Ostra na SłodkoS ō m take dni, kej 1 niy chce n ō m sie stoć przi piecu, a chciałoby sie zjejś cojsik dobrego i best ō ż
Chop w kuchniTakie proste acz wykwintne danie śniadaniowe wymyśliłam i bardzo nam smakowało. Na dno tost, potem ulubione warzywa i na koniec jajo, do piekarnika i w kilka
Moje Małe CzarowanieFajna alternatywa zwykłego risotta, smakowita i pożywna. Układamy wszystkie składniki w formie i czekamy aż się zapiecze, ot cała praca przy obiedzie. Polecam serdecznie, nam smakowały
Moje Małe CzarowanieObejrzałam film z Meryl Streep "To skomplikowane" i zapragnęłam zjeść tą pyszną francuską kanapkę którą Jane serwowała swojemu eks. Crogue Monsieur czyli Chrupiący Pan
Moje Małe CzarowanieAromatyczna i intensywnie kolorowa jest kuchnia szafranowa! 🙂 Właściwie dotąd nigdy nie używałam w swojej kuchni szafranu. Dopiero niedawno wpadła mi w ręce gazeta poświęcona
WiszniówkaPogoda dopisuje więc szkoda tracić czas na staniu przy garach. Ale jeść trzeba. Dlatego mam dla Was przepis na szybką i smaczną zapiekankę. Więc do roboty
Przepisy AleksandryDanie pyszne i aromatyczne mam dziś dla Was. Jedliśmy je pierwszy raz na Wielkanoc bo pomysł pochodzi z ulotki Biedronki i jest to pomysł mamy pani
Moje Małe CzarowanieSurowa Na gorąco. Na zimno. Surowiec -karkówka 3 kg (mielimy na szarpaku) -boczek chudy 1,5 kg (mielimy sitko fi 10- 8 mm) -boczek tłusty
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.