Fasolka po bretońsku to pyszne, sycące i rozgrzewające danie, rodem z PRL. Fasolkę po bretońsku warto jeść, bo w ogóle … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerJajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Każdy przygotowuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejny mój wyrób z szynkowara,tym razem smaczna,pachnąca przyprawami domowa szynkowa. 750 g szynki wieprzowej pokrojonej w dużą kostkę 350 g zmielonej szynki
Kolorowa kuchnia ElkiPostanowiłam podzielić się z Wami moimi trickami, które stosuję podczas gotowania żurku, by nie stać zbyt długo w kuchni, a przy tym ugotować smaczną i aromatyczną
WiszniówkaTym wpisem zaczynam tegoroczną serię receptur, które fantastycznie sprawdzą się na wielkanocnym stole. Jajka po szkocku jakoś nigdy wcześniej nie gościły w moim świątecznym jadłospisie, no
PichceniomaniaW moim domu, w domu mojej babci robiło się prażoki z kapuśniakiem i pewnie czytelnicy bloga już je znają. Typowo łódzkie danie. Kiedy natknęłam się na
Moje Małe CzarowanieSałatka z marynowaną cebulą. Najpierw marynuje się cebulę w occie a potem dopiero robi się sałatkę. Myślałam że tak długo marynowana cebula w occie będzie ostra
Moje Małe CzarowaniePrzepis kuchni szwedzkiej. Oryginalną zapiekankę robi się z gotowanej, tłuczonej brukwi, jednak aby smak był mocniejszy wystarczy brukiew zamiast gotować zetrzeć na tarce. Moja zapiekanka ma
Moje Małe CzarowanieKilka lat temu kupiłam szynkowar by robić domowe wędliny i trochę ich było,a przepisy na wyroby umieściłam na poprzednim blogu. Platforma na której jest blog
Kolorowa kuchnia ElkiPesto może być wykorzystane zarówno do przygotowania pieczywa jak i bardzo często wykorzystywane jest jako składnik do makaronów. Pokażę Wam jak szybko zrobić pesto aby było
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kilka lat temu kupiłam szynkowar by robić domowe wędliny i trochę ich było,a przepisy na wyroby umieściłam na poprzednim blogu. Platforma na której jest blog
Kolorowa kuchnia ElkiPyszna zupa na mroźne zimowe dni, zachęcam do gotowania. Użyłam tutaj czerwonej fasoli z puszki, można samemu ją ugotować tylko dzień wcześniej trzeba namoczyć fasolę na
Moje Małe CzarowanieA co tak mi się zachciało takiego barszczyku to sobie ugotowałam. Też tak macie że jak coś za wami chodzi to nie ma zmiłuj tylko trzeba
Moje Małe CzarowanieUwielbiamy pizze pod wszelakimi postaciami, bo można dodać do niej ulubione składniki a potem zajadać pyszny obiad, kolację czy śniadanie. Dziś do ciasta dodałam pure z
Moje Małe CzarowanieAlternatywa dla bigosu. Szybka w wykonaniu i lekko pikantna kapusta, która stanowi idealną ciepłą przystawkę na przyjęcie. Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami świetnie pasuje zarówno do
PatiGotuje