oraz do przepisów na dania z szybkowaru . PRZEPIS NA PARZYBRODA Z SZYBKOWARU Składniki na parzybroda z szybkowaru: 1 główka ok 1,5kg kapusty białej 1 cebula 150g wędzonki np kiełbasy lub boczku 4 ząbki czosnku liść laurowy 5 szt ziela angielskiego 1 łyżka majeranku sól pieprz olej Jak zrobić parzybroda z szybkowaru: Zaczynamy od przygotowania patelni. Cebule obieramy, kroimy
Dorota SmakujeTechnologia produkcji wyrobów opiera się na łączeniu tradycyjnych metod produkcyjnych – warunkujących określony smak i aromat z nowoczesnymi technologiami, zapewniającymi odpowiednie standardy smakowe i higieniczne. Mój mąż uwielbia tą kiełbasę Polecam i Wam! A ja… ja mogłabym tak jeść i jeść tą pyszną szynkę, kabanosy… po prostu wszystko Są produkty, które już po otwarciu zachęcają do jedzenia
Słodkie okruszkimacie świeżych warzyw możecie wykorzystać warzywne mrożonki. Zupa będzie równie smaczna. Dla osób, które lubią mieć mięsny dodatek w takim daniu polecam wzbogacić zupę chipsem z salami czy hiszpańskiej kiełbasy chorizo. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikokazuje parówki też podać można nietuzinkowo;) Przekąska, która smakuje podana na ciepło lub zimno w towarzystwie sosów np. pomidorowego lub ziołowo-jogurtowego z czosnkiem. Zamiast parówek możecie użyć dowolnej kiełbasy, a ciasto posmarować pastą z papryki lub musztardą. Szaszłyki z parówek w cieście francuskim SKŁADNIKI: 450 g ciasta francuskiego (u mnie mrożone – 6 prostokątnych płatów) 6 dobrych gatunkowo parówek
Zasmakuj Kuchninaleśniki: * 1 szklanka mleka * 1/2 szklani wody * mąka – tu już sypałam „na oko” * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej * 1 jajko Składniki na farsz do naleśników: * 1 laska kiełbasy * 1 marchew * 1 mała pietruszka * kilka różyczek brokuła * kilka różyczek kalafiora * mały por opcjonalnie cebula * fasolka szparagowa – 1 garść * papryka * odrobina oleju * przyprawy: sól, pieprz * dowolny
Pieprzyć z Fantazjąminut piwo zredukowało swoją objętość pozostawiając po sobie smakowity zapach i smak w kiełbaskach. Myślę, że pomysł spodoba się nie tylko smakoszom kiełbasek. To jest pyszne! Lidka Artykuł Biała kiełbasa zapiekana w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąUgotowałam tę kapustę i ugotuję nie raz jeszcze. Jest bardzo delikatna w smaku i pachnie wiosną. Dla tych, co jak ja są przyzwyczajeni do smaku kapusty młodej z kiełbasą polecam taką odmianę. Składniki: * 1 kg młodej kapusty * 2 -3 łyżki masła * 1 pęczek koperku * 2 łyżki gęstej śmietany 18 % * 2 liście laurowe * 4 ziarnka ziela angielskiego * sól, pieprz
Pieprzyć z Fantazjąmieszankę czekoladową i energicznie wymieszaj, żeby składniki się dobrze wymieszały, pozostaw do ostygnięcia. Rozłóż dwa arkusze papiery do pieczenia, podziel równo mieszankę i za pomocą papieru zwiń w kształt kiełbasy i skręć na końcach. Schowaj do lodówki na ok. 1 godziny. Następnie rozpakuj salami, obsyp cukrem pudrem i zwiń ponownie. Możesz przechowywać w lodówce od 4 do 6 tygodni. Gotowe
RafalCookzdejmij z ognia. Polecam również… – Barszcz czerwony czysty – Zupę krem z brokułów – Zupę ryżową – Barszcz biały bez zakwasu – Zupę fasolową z kiełbasą
Kulinarny S.O.S.zdejmij z ognia. Polecam również… – Barszcz czerwony czysty – Zupę krem z brokułów – Zupę ryżową – Barszcz biały bez zakwasu – Zupę fasolową z kiełbasą
Kulinarne S.O.S.święta, u biednych i bogatych, latem i zimą. Barszcz bywał jednak również obiadem albo kolacją, kiedy podano go z ugotowanymi ziemniakami. Na Wielkanoc do barszczu dodawano chrzan i kiełbasę, ale na co dzień wystarczało jajko i kromka chleba, czasem posmarowanego masłem. W niektórych zakątkach puszczy bez barszczu nie mogła się obejść również wigilia. W okolicach Kolbuszowej, od Widełki
Trzeci talerzświąt takie rolady zapewne się pojawią. Oczywiście każda gospodyni przygotowuje je na swój własny sposób. Tradycyjnie w środku takie rolady powinien się znaleźć boczek, cebula, ogórek konserwowy, musztarda i kiełbasa. Ja tą ostatnią pomijam bo mi po prostu nie pasuje do tego mięsa i zwyczajnie psuje mi ich smak. Rolady podajemy oczywiście z kluskami śląskimi ( klik ) i modrą kapustą (przepis
My simple kitchenszybka potrawa, nie tylko na świąteczny stół. Kapusty z grochem wychodzi cały garnek, można go podzielić dodając do drugiej części np. wymoczone i posiekane suszone grzyby, mięso lub kiełbasę oraz suszone śliwki. Powstaną dwie potrawy polecam! SKŁADNIKI: 1300 g kapusty kiszonej, odciśniętej (u mnie kiszona z marchewką) 400 g łuskanego, suchego grochu, u mnie połówki 3 większe cebule, obrane, drobno
Zasmakuj Kuchni