kiełbasa - 10142 przepisów (strona:442/677)

Parzybroda z szybkowaru 123

oraz do przepisów na dania z szybkowaru . PRZEPIS NA PARZYBRODA Z SZYBKOWARU Składniki na parzybroda z szybkowaru: 1 główka ok 1,5kg kapusty białej 1 cebula 150g wędzonki np kiełbasy lub boczku 4 ząbki czosnku liść laurowy 5 szt ziela angielskiego 1 łyżka majeranku sól pieprz olej Jak zrobić parzybroda z szybkowaru: Zaczynamy od przygotowania patelni. Cebule obieramy, kroimy

Dorota Smakuje
Szybka szakszuka z kabanosem (shakshuka) 169

Technologia produkcji wyrobów opiera się na łączeniu tradycyjnych metod produkcyjnych – warunkujących określony smak i aromat z nowoczesnymi technologiami, zapewniającymi odpowiednie standardy smakowe i higieniczne. Mój mąż uwielbia tą kiełbasę Polecam i Wam! A ja… ja mogłabym tak jeść i jeść tą pyszną szynkę, kabanosy… po prostu wszystko Są produkty, które już po otwarciu zachęcają do jedzenia

Słodkie okruszki
Krem z zielonych warzyw z chipsem z chorizo i fetą 89

macie świeżych warzyw możecie wykorzystać warzywne mrożonki. Zupa będzie równie smaczna. Dla osób, które lubią mieć mięsny dodatek w takim daniu polecam wzbogacić zupę chipsem z salami czy hiszpańskiej kiełbasy chorizo. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szaszłyki z parówek w cieście francuskim 84

okazuje parówki też podać można nietuzinkowo;) Przekąska, która smakuje podana na ciepło lub zimno w towarzystwie sosów np. pomidorowego lub ziołowo-jogurtowego z czosnkiem. Zamiast parówek możecie użyć dowolnej kiełbasy, a ciasto posmarować pastą z papryki lub musztardą. Szaszłyki z parówek w cieście francuskim SKŁADNIKI: 450 g ciasta francuskiego (u mnie mrożone – 6 prostokątnych płatów) 6 dobrych gatunkowo parówek

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z warzywami 76

naleśniki: * 1 szklanka mleka * 1/2 szklani wody * mąka – tu już sypałam „na oko” * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej * 1 jajko Składniki na farsz do naleśników: * 1 laska kiełbasy * 1 marchew * 1 mała pietruszka * kilka różyczek brokuła * kilka różyczek kalafiora * mały por opcjonalnie cebula * fasolka szparagowa – 1 garść * papryka * odrobina oleju * przyprawy: sól, pieprz * dowolny

Pieprzyć z Fantazją
Biała kiełbasa zapiekana w piwie 48

minut piwo zredukowało swoją objętość pozostawiając po sobie smakowity zapach i smak w kiełbaskach. Myślę, że pomysł spodoba się nie tylko smakoszom kiełbasek. To jest pyszne! Lidka Artykuł Biała kiełbasa zapiekana w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem 68

Ugotowałam tę kapustę i ugotuję nie raz jeszcze. Jest bardzo delikatna w smaku i pachnie wiosną.  Dla tych, co jak ja są przyzwyczajeni do smaku kapusty młodej z kiełbasą polecam taką odmianę.  Składniki: * 1 kg młodej kapusty * 2 -3 łyżki masła * 1 pęczek koperku * 2 łyżki gęstej śmietany 18 % * 2 liście laurowe * 4 ziarnka ziela angielskiego * sól, pieprz

Pieprzyć z Fantazją
Salami czekoladowe 160

mieszankę czekoladową i energicznie wymieszaj, żeby składniki się dobrze wymieszały, pozostaw do ostygnięcia. Rozłóż dwa arkusze papiery do pieczenia, podziel równo mieszankę i za pomocą papieru zwiń w kształt kiełbasy i skręć na końcach. Schowaj do lodówki na ok. 1 godziny. Następnie rozpakuj salami, obsyp cukrem pudrem i zwiń ponownie. Możesz przechowywać w lodówce od 4 do 6 tygodni. Gotowe

RafalCook
Sos z suszonych grzybów 73

zdejmij z ognia.     Polecam również… – Barszcz czerwony czysty – Zupę krem z brokułów – Zupę ryżową – Barszcz biały bez zakwasu – Zupę fasolową z kiełbasą

Kulinarny S.O.S.
Sos z suszonych grzybów 73

zdejmij z ognia.     Polecam również… – Barszcz czerwony czysty – Zupę krem z brokułów – Zupę ryżową – Barszcz biały bez zakwasu – Zupę fasolową z kiełbasą

Kulinarne S.O.S.
Barszcz biały wigilijny – kuchnia podkarpacka 119

święta, u biednych i bogatych, latem i zimą. Barszcz bywał jednak również obiadem albo kolacją, kiedy podano go z ugotowanymi ziemniakami. Na Wielkanoc do barszczu dodawano chrzan i kiełbasę, ale na co dzień wystarczało jajko i kromka chleba, czasem posmarowanego masłem. W niektórych zakątkach puszczy bez barszczu nie mogła się obejść również wigilia. W okolicach Kolbuszowej, od Widełki

Trzeci talerz
Rolady śląskie wołowe 138

świąt takie rolady zapewne się pojawią. Oczywiście każda gospodyni przygotowuje je na swój własny sposób. Tradycyjnie w środku takie rolady powinien się znaleźć boczek, cebula, ogórek konserwowy, musztarda i kiełbasa. Ja tą ostatnią pomijam bo mi po prostu nie pasuje do tego mięsa i zwyczajnie psuje mi ich smak. Rolady podajemy oczywiście z kluskami śląskimi ( klik ) i modrą kapustą (przepis

My simple kitchen
KAPUSTA Z GROCHEM 93

szybka potrawa, nie tylko na świąteczny stół. Kapusty z grochem wychodzi cały garnek, można go podzielić dodając do drugiej części np. wymoczone i posiekane suszone grzyby, mięso lub kiełbasę oraz suszone śliwki. Powstaną dwie potrawy polecam! SKŁADNIKI: 1300 g kapusty kiszonej, odciśniętej (u mnie kiszona z marchewką) 400 g łuskanego, suchego grochu, u mnie połówki 3 większe cebule, obrane, drobno

Zasmakuj Kuchni