kiełbasa - 10142 przepisów (strona:438/677)

Omlet z szynką i serem 86

łyżki mleka 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku + 1 łyżka oleju do smażenia Dodatki: kilka plastrów wędliny lub kiełbasy 1/2 cebuli 2-3 pieczarki garść startego żółtego sera 1 łyżka masła Przygotowanie: 1.   Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka. 2.   Na patelni rozgrzewamy masło

Prosto z Kotła
Bułeczki morlińskie z kiełbaską 87

czasu na przygotowanie drugiego dania. (z powodzeniem można je przygotować dzień wcześniej, a czas przygotowania z pieczeniem to tylko 35 minut).  Sięgnijcie po więcej kiełbaskowych inspiracji na  Kiełbasy Morlińskie  8 Kiełbasek Franki Morliny 0,5 kg mąki pszennej 300 ml ciepłej wody 1 łyzeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 7g drożdży instant 2 jajka L czarnuszka do posypania

Krylowa Kuchnia
PIZZA MOZZARELLA Z KIEŁBASĄ I OLIWKAMI 66

PIZZY: 1 opakowanie kulek mozzarelli, posiekanych na cztery 1 nieduża cebula pokrojona w cienkie piórka kilka czarnych oliwek pokrojonych w talarki 1/2 żółtej papryki, posiekanej w kostkę kilka plasterków kiełbasy, np. żywieckiej lub tatrzańskiej SOS POMIDOROWY: 400 g puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku, posiekane drobno większa szczypta: soli, pieprzu, ziół prowansalskich, bazylii, lubczyku, ostrej i słodkiej papryki łyżeczka cukru

Zasmakuj Kuchni
Tzatziki 86

rodzinne grillowanie. Od tej pory zawsze gości on na piknikowym stole i znika najszybciej z podanych sosów, nic w tym dziwnego – idealnie pasuje do pieczonej karkówki lub kiełbasy. Składniki na tzatziki 1 ogórek szklarniowy 250 ml jogurtu greckiego lub bałkańskiego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ogórek umyć i zetrzeć

niecodziennikpary
Flammkuchen z mozzarellą i pomidorami 59

dodatkami były pomidory, mozzarella i odrobina gotowego pesto. Dorzuciliśmy także mały kawałek sera koziego, który został nam z innego dania. Jeżeli ktoś lubi mięsne dodatki, może do flammkuchen dać kiełbasę, szynkę, salami albo jeszcze coś innego, co czeka w lodówce na wykorzystanie. Składniki na flammkuchen z mozzarellą i pomidorami Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 ml wody 2 łyżki oleju

niecodziennikpary
Sałatka ziemniaczana 64

jajka już ostygną, kroi się wszystko w kostkę, dodaje groszek, majonez, doprawia solą oraz pieprzem i sałatka ziemniaczana gotowa. Najchętniej jemy do niej smażoną rybę, ale poza Bożym Narodzeniem kiełbasa też się nada. Składniki na sałatkę ziemniaczaną 1 / 2 kg ziemniaków 2 duże marchewki 2 średnie korzenie pietruszki 1 / 2 małego selera 1 mała cebula 3 jajka 1 puszka groszku

niecodziennikpary
Kapuśniak z młodej kapusty 80

nadać zupie tego charakterystycznego smaku. Jeśli ktoś nie lubi smaku i zapachu wędzonki, kapuśniak z młodej kapusty może ugotować na skrzydełkach, surowych żeberkach lub dodać do niego kawałki podsmażanej kiełbasy. Udostępnij Składniki na kapuśniak z młodej kapusty 1 główka młodej kapusty 4-5 średnich ziemniaków 2 wędzone kości (500-700 g) 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 kawałek selera

niecodziennikpary
Pasta z wędzonego łososia 126

Witajcie po długiej przerwie. Kto może siedzi w domu, siedzę i ja. Gotuję. Wczoraj zrobiłam kiełbasę słoikową ( przepis dostępny na blogu ) i pasztet w słoikach. Robię przegląd zamrażarki. Należało się. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam pastę z wędzonego łososia. Pycha. Może wykorzystacie przepis. Polecam. Składniki: Kawałek wędzonego łososia na ciepło ( ja miałam z własnej produkcji, mąż uwędził :) ½ średniej cebuli 2 łyżki

Smaki Ewy
Młoda kapusta na bulionie drobiowym 97

Młoda kapusta na bulionie drobiowym to delikatne w smaku wydanie kapusty młodej. Zazwyczaj nie gotuję na bulionie a na samej wodzie, dodaję tylko kiełbasę. Tym razem zostało mi sporo bulionu i miałam kapustę. Nie zastanawiałam się długo co z tego przyrządzić. Kapusta była bardzo smaczna i delikatna. Piękne powitanie pierwszych promieni słońca, delikatnym wiosennym jedzeniem. … Czytaj dalej Młoda kapusta

Pieprzyć z Fantazją
Puree ziemniaczane z boczkiem 92

samą surówką albo z dodatkiem mięsa. Ja swoje puree podałam z surówką. Proste, smaczne jedzenie. Wystarczy w domu mieć ziemniaki i kawałek mięska. Zamiast boczku z powodzeniem można dodać kiełbasę, też będzie smacznie. Duszona cebula do tego? Będzie mega pysznie! Jeśli chcecie urozmaicić … Czytaj dalej Puree ziemniaczane z boczkiem Artykuł Puree ziemniaczane z boczkiem pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Szybka domowa pizza bez drożdży 73

pieczenia pół łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli Sos: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki pikantnego ketchupu 1 przeciśnięty ząbek czosnku Dodatki: (według uznania) ser żółty, szynka, wędlina, kiełbasa, cebula, pomidor, ananas,podsmażone pieczarki, oliwki itp.       *** Składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy. Całość odkładamy na około 5 minut, aby ciasto odpoczeło *** *** Ciasto wykładamy na obsypany

Blog z Apetytem
Grochówka kryzysowa 105

litry zupy): 400g grochu suchego w połówkach kości i resztki mięsa, skóra z kaczki pieczonej (również sos z pieczenia) – można pominąć w wersji wege, można zastąpić kawałkiem kiełbasy czy boczku coś z włoszczyzny co mamy np: 1 korzeń pietruszki, 1 plaster selera korzeniowego, plaster kapusty białej 4 cebule 3 ząbki czosnku 0,5 kg ziemniaków 4 łyżki pęczaku suchego

Dorota Smakuje
"Bigos" z kiszonych ogórków 160

cebuli, 500 g boczku wędzonego,  2 łyżki smalcu lub łyżka i trochę słoniny, koncentrat pomidorowy, ziele ang., liść laurowy, pieprz. *** oczywiście można dodać 4-6szt. kiełbas śląskich, u mnie wykupili więc jest boczek... Pokrojone produkty...wkładamy kolejno do rozgrzanego garnka( z tłuszczem) na małym ogniu. Na początek wkładamy pokrojony boczek, następnie do podsmażonego boczku dodajemy cebulę. -- Jak cebula

chleba naszego
Zapiekanka rodzinna- dla 4 osobowej rodziny 336

ugotować i wyłożyć do pojemnika żaroodpornego ,na to dajemy 2 pęczki koperku skrojonego drobno, na całość. 2 papryki czerwone oczyścić i drobno pokroić rozłożyć na koperku .Potem będziemy dawać kiełbasę, ja miałam 4 toruńskie oczyścić i drobno pokroić oraz rozłożyć na kolejnej warstwie. Na końcu 1 puszka mieszanki warzywnej odsączyć i rozsypać na pozostałej warstwie . Ostatnia warstwa będzie żółty

Moje Wyroby