06.05 .2021 Magda Gdy na pytanie co zrobić na obiad dostaje wymijającą odpowiedź typu ,,zrób cokolwiek, byle dużo i dobre”, mam nie mały dylemat. Dla mnie dużo i dobrze to zawsze coś z makaronem, a w wersji zapiekanej jeszcze lepiej. Ten przepis powstał z ,,resztek”. Zachomikowały mi się białe kiełbaski w lodówce, jakoś nie chciały się wprosić na śniadanie, a to w połączeniu z orzo, suszonymi pomidorami i ciągnącą mozzarellą bardzo dobrze się zgrały. Składniki (na 3 porcje): szklanka makaronu o... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.