gładko w blenderze ręcznym lub blenderze kielichowym Na koniec dodać mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje posypać posiekanym świeżym koperkiem. Podawać z brązowym ryżem, kaszą jaglaną lub ziemniakami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataminut, aby wszystkie soki pozostały w mięsie i było ono soczyste. Następnie mięso kroimy na plastry (uprzednio pozbywając się nici) i serwujemy z usmażonymi pieczarkami. Jako dodatek można podać kaszę jaglaną lub jęczmienną. Smacznego
MyCookBook.plZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Małgorzata Zupa krem z selera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim
Magiczne Życie Martypotrzebny. Część trzecia: przepisy - tutaj mamy podziała na: przepisy podstawowe - bulion warzywny, kulki z ciecierzycy, figowy winegret, przecier z daktyli i wiele innych śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne
kruche babeczkibicia kaczek i gęsi na św. Marcina w listopadzie. Niektóre z powszechnie jedzonych na pałuckiej wsi dań spokojnie mogłyby trafić na współczesny hipsterski stół np. polewka z konopii, jarmuż, kasza jaglana i ser przypominający ser gliwiony. Niektóre nigdy nie znikły z naszych garnków jak placki ziemniaczane, żur na zakwasie, ogórkowa czy szczawiowa. Niektórych raczej byśmy dziś nie zjedli. Kiedy oszczędzało
Ugotowane pozamiatanebrokułowe, bo cukinia i szpinak jest be… Smakowało, a jakże. Kremową zupę można jeść z różnymi dodatkami. Na głodne brzuchy może to być kasza jaglana czy ryż, a na mniej głodne płatki migdałowe, pestki dyni czy słonecznika. Składniki: • 1 brokuł • 3 ziemniaki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 mała cukinia • 2 garści szpinaku
To co kochamwrzucić umyty szpinak i posiekaną pietruszkę. Krótko zagotować. • Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. • Na koniec wlać śmietankę. My jedliśmy z kaszą jaglaną
To co kochamgroszek pod sam koniec, ok. 10 minut przed końcem duszenia. • Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Gulasz z żołądków jedliśmy z kaszą jaglaną
To co kochamWkrótce curry warzywne z dynią i zupa pieczarkowo-dyniowa. A dzisiaj dla bardzo głodnych polecam do mojego kremu dyniowego dodatek w postaci ryżu lub kaszy jaglanej. Składniki : • 3 szklanki dyni pokrojonej w kostkę • 1 puszka pomidorów w puszce • 2 jabłka • 1 cebula • sok z 1 cytryny • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1/2 szklanki
To co kochamacai – kakao – kiełki – komosa ryżowa quinoa – nasiona chia – oliwa – orzechy i migdały Polskie superfood to: – brokuły – jajka – kasza jaglana – kiszona kapusta – miód – olej lniany – pigwa – siemię lniane – sok z brzozy – szpinak Superzioła: – aloes – babka płesznik – czarnuszka – czosnek
To co kochamgórze, nie na dole. Ja będzie na dole jest ryzyko, że sos wycieknie Polędwica po 30 minutach wygląda tak... Mięso pieczemy ok. 1,5 godziny Podajemy z ziemniakami, kaszą jaglaną, kuskus lub gryczaną Mniam, mniam :) Smacznego! :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniażeby nie wypłynął sok Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym... ... i wkładamy do piecyka zmniejszając temperaturę do 180 stopni C Pieczemy 25 minut Jeden talerz to ryba, warzywa i kasza jaglana, a drugi talerz to ryba z burakami i ziemniakami :) Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniastopni C Do zblendowanej masy przełożyć kawałki z piersi kurczaka i dokładnie obtoczyć mięso Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką i dusić ok. 30 minut Podawałam z kasza jaglaną i naprawdę było to bardzo udane połączenie :) Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniabułką tartą (kto co ma) lub w wersji na bogato - tartym serem wymieszanym z bułką tartą. 8. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną. 9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski
dobra gospodyni dom wesołym czyni