śniadanie). Taka sytuacja zdarza się czasem np. u osób stosujących śniadania białkowo-tłuszczowe (lub w ogóle omijających poranny posiłek). Jeśli do tej pory dobrze funkcjonowałeś na śniadaniach węglowodanowych (płatki, kasza jaglana, kanapki), nie zmieniaj tego pod wpływem mody. Według mnie na zdrowe odżywiania składają się nie tylko kalorie, białka, tłuszcze czy węglowodany w odpowiednich proporcjach, ale także inne czynniki
Powiedz dietom niezauroczyły. Zrobiłam, zjedliśmy i jesteśmy w nich zakochani, są pyszne. Polecam serdecznie każdemu mięsożernemu a weganom i wegetarianom w szczególności. Są mięciutkie i delikatne, wyraziste w smaku. Kotlety z kaszy jaglanej i kalafiora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedetoksykujące, wody smakowe. Po detoskie znajdziemy też przepisy wprowadzające jajka, mąkę, nabiał, drób i ryby. Przepisy są naprawdę smaczne: zupa krem z czosnku, zupa z pomidorów, papryki i marchewki, kasza jaglana z pestkami granatu i rukolą, bigos warzywny, trufle daktylowe idealne na przekąskę, czy quinoa z jarmużem. Jest ich wiele, prostych i szybkich. Menu skomponowane jest tak, żeby dostarczyć organizmowi
kruche babeczkiprzez sitko do pulpetów ) gotujemy do zgęstnienia i doprawiamy do smaku. Na koniec wkładamy na chwilę pulpety aby sie ogrzały. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub jak u mnie z kaszą jaglaną (ugotowana według przepisu na opakowaniu
Gotowanie...to proste !stopni i spokojnie czekamy aż się upiecze – ok 20 minut. Pałaszujemy ze smakiem. Dobra na zimno i na ciepło. Jak zostanie jej więcej można ją zmielić z dodatkiem kaszy jaglanej, ugotowanej fasoli i przypraw – wyjdzie super pasta na chleb lub masa na … kotleciki:) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszawodzie Mam dla Was kolejną wersję owsianki Na wodzie, podana ze świeżymi Owsianka przepis Owsianka na ciepło to dla mnie śniadanie idealne. Wspaniała i pożywna, z Sałatka z kaszą jaglaną Dzisiaj coś w wersji fit, bez soli, bez tłuszczu i innych zbędnych .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font
NiePieprz.plsię przyrumieni. W naczyniu żaroodpornym czas pieczenia można wydłużyć o ok. 10 minut, ale również należy przed końcem pieczenia otworzyć, żeby się przyrumieniło. Podawać można z ryżem lub kaszą jaglaną. Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią. Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów lub do makaronu
Ze smakiem bez glutenuSzyszki z preparowanego prosa (czyli kaszy jaglanej) z przepyszną masą z kakao i mleka w proszku. Malutkie, dwuletnie rączki nie mogły się powstrzymać i wyjadały prosto z garnka:-) Robi się je szybko i można jeść od razu, chociaż powinny poleżeć trochę w lodówce, żeby się porządnie skleiły. Składniki: 100 g prosa preparowanego lub ryżu preparowanego 1/2 kostki margaryny
Ze smakiem bez glutenuskładniki. Przy okazji zdałam sobie sprawę, jak zmienia się język polski pod wpływem mody na różne diety, szczególnie wegańskiej. Sama temu wpływowi uległam, podając przepisy na jagielniki (ciasta z kaszy jaglanej). 20 lat temu danie, o którym niżej, było po prostu "miękkim tofu ze szparagami i pieczarkami", a nie "tofucznicą". Wtedy weganie nie szukali na siłę zamienników jedzenia pochodzenia zwierzęcego
Weekendy w domu i ogrodziezapoznania się z przepisem, a także odwiedzenia blogowego Facebooka oraz kanału na YouTube, do których linki umieszczone są poniżej przepisu – znajdziesz tam wiele zdjęć i filmików Przepis na kaszę jaglaną ze zdjęcia: https://www.youtube.com/watch?v=Kxt5ZxaLP1E // Składniki: 300 g gotowanego mięsa (u mnie królik) 1 cebula 1/2 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżeczka miodu 50 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Via Gustododatek do faszerowanych warzyw i kotlecików warzywnych lub mięsno-warzywnych zmiksowana z mlekiem i owocami (banany, mango, truskawki, maliny itp) stanowi rewelacyjny i pożywny koktajl, w przeciwieństwie do kaszy jaglanej nie przytłacza smaku owoców można ją dodawać do sałatek warzywnych (np. do arabskiej tabbouleh) i owocowych oraz pikantnych lub słodkich verrine (wkrótce przepis) jest bardzo smacznym dodatkiem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataryżu czerwonego pełnoziarnistego natka pietruszki 1 opakowanie kulek mozzarelli papryka czerwona mielona słodka garść słonecznika łuskanego kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Ryż gotujemy podobnie jak kaszę jaglaną. Na szklankę ryżu, dwie szklanki wody. Gotujemy do momentu, aż ryż wchłonie całą wodę. Będzie miękki. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na rozgrzany pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy
kruche babeczkiIndyjskim, więc po przetłumaczeniu na język angielski natychmiast przesłałam go do Shehryara, Asimy i Panchami. Byłam przekonana, że po doświadczeniach z sernikiem krakowskim, kluskami na parze i ogórkowej z kaszą jaglaną, będą mieli okazję spróbować kolejnej potrawy rodem z kraju nad Wisłą. A tutaj zonk ! Okazało się, że zarówno w Indiach, jak i w Pakistanie przygotowuje się bardzo podobne zupy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata