Deser mega szybki o ile wcześniej ugotujecie kaszę jaglaną. Ja zawsze gotuję jaglankę na zapas i trzymam w lodówce aby była pod ręką. Papaja dobrze żeby była dojrzała bo inaczej nie smakuje w tym budyniu. Zapraszam na pyszny deser. Budyń z papai z jaglanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNarodzenie gotowano kapustę z grzybami, albo z grochem. Na co dzień do kapusty dodawano głównie smażoną cebulę, czasem też fasolę lub groch. Na północy Podkarpacia podsypywano ją również garścią kaszy jaglanej lub jęczmiennej, by zagęścić potrawę. Mięso w kapuście gościło raczej rzadko. Prędzej były to skwarki ze słoniny użyte do maszczenia potrawy. Różnorodność smaków gotowanej kapusty tkwi również w używanych
Trzeci talerzusmażeniu jednej partii najlepiej sprawdzić, czy kotlety w środku nie są surowe. Kotlety z indyka z serem można podawać z ryżem i brokułami. Zobacz również: kotlety z indyka i kaszy jaglanej
Kuchcik gotujekuchni ;) Przed ugotowaniem polecam dokładnie wypłukać soczewicę. Według mnie bardzo wpływa to na jej smak po ugotowaniu. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na bezmięsne pasztety ;) Z ciecierzycą i kaszą jaglaną Z cukinii i ciecierzycy WEGETARIAŃSKI PASZTETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY Składniki na keksówkę 25 cm 250 g czerwonej soczewicy 2 marchewki Pół selera Pietruszka 2 jajka Garść słonecznika 2 łyżki
HealthyCreationssól i gałkę muszkatołową. Sos nr 1: 100 g masła 3 łyżki skrobi kukurydzianej mleko ryżowe sól, gałka muszkatołowa Sos nr 2: 100 g masła 3 łyżki płatków z kaszy jaglanej mleko ryżowe sól, gałka muszkatołowa Obydwa sosy mają to do siebie, że trzeba je gotować dłużej niż tradycyjny. Najpierw roztapiamy masło, następnie dodajemy mąkę lub płatki i gotujemy próbując
Cytryna&Co.posypać pozostałym parmezanem i startą mozzarella, zapiekać kolejne 15 minut. Klopsiki w różnych postaciach już nie raz gościły na blogu ( np. takie szwedzkie w żurawinowym sosie czy z dodatkiem kaszy jaglanej i warzyw ) więc jeżeli macie ochotę na inną wersję zapraszam do wyszukiwarki
Cooking for EmilySkładniki: – 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy, – 2 marchewki – ok. 500 g dynii – 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej – sól, pieprz, – 1 cebula, – 2 ząbki czosnku, – 1/2 łyżeczki curry – 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 200C. Włożyć pokrojoną dynię i piec chwilę do miękkości. Wyciągnąć, ostudzić , obrać i przygotować dyniowe puree. Soczewicę opłukać wrzucić do garnka i zalej 3 szklankami
I LOVE LIFEdodatkowi Muszynianki, poza tym bardzo proste do przygotowania, więc jeszcze zdążysz zaskoczyć swoją połówkę w Walentynki :) Składniki (na formę o wym. 21x21 cm): 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka kaszy jaglanej ekspandowanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 i 1/3 szklanki wody gazowanej (użyłam Muszynianki niskonasyconej) 1/3 szklanki
Domowa Cookierenka Agiświetnym pomysłem. Do tego polędwiczka w boczku z tymiankiem, grzybowy sos z ziołami i puree z musztardą francuską. Oczywiście, my kobiety, byśmy oszalały gdyby mężczyzna naszych snów zaserwowął nam kaszę jaglaną z warzywami na parze lub przynajmniej bezę. Ale umówmy się. Gotujemy dla faceta naszego życia. A mężczyzna nie poważa jedzenia, w którym nie ma mięsa. Wszystkim czytelnikom mojego bloga
Mango Papajarównież powstały ze zbóż ekspandowanych, a elementem scalającym są daktyle oraz bezcukrowe czekolady Torras. Wyszły nieziemsko pyszne 😍 Składniki (8 średniej wielkości kulek): 25 g ekspandowanego amarantusa 25 g ekspandowanej kaszy jaglanej 30 g gorzkiej czekolady bez cukru (Torras) 30 g białej czekolady bez cukru (Torras) 60 g masła orzechowego (u mnie migdałowe) 60 g syropu daktylowego Przygotowanie: W kąpieli
Zdrowie na języku :Postatnią paczuchę właśnie stamtąd :) W mojej paczuszce znalazły się takie o to cudowności: daktyle żurawina cukier z agawy mleko kokosowe w proszku mleko migdałowe masło orzechowe kasza gryczana niepalona kasza jaglana rooibos waniliowy peeling cukrowy z papają (uwielbiam ten zapach :D) Dodatkowo w paczce znalazłam kilka wspaniałych, małych prezencików: błyszczyki do ust miodowy i waniliowy w kształcie pszczółki i baryłki
DefinicjaSmakuprzypraw. 8. Masę najlepiej schłodzić w lodówce, następnie formować małe kuleczki i obtoczyć je np. w karobie, wiórkach kokosowych, rozdrobnionych orzeszkach. 9. Tartaletki wypełnij ulubionym budyniem (u nas zblendowana kasza jaglana gotowana na mleku kokosowym z karobem i ksylitolem) i udekoruj kuleczkami. Kruche mini tarty z lodami Mini tarty (10 tartaletek o śr. 6 cm): -110g mąki słonecznikowej
Candy PandasKLOPSIKI MIĘSNE Z PIECZARKAMI I KOMOSĄ RYŻOWĄ W PANIERCE Z SEZAMU - 500 g mięsa mielonego ( u nas indyk) - 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (w zastępstwie może być kuskus lub kasza jaglana) - 5 pieczarek - opakowanie przyprawy do indyka - 1-2 jajka zerówki - sezam do panierowania - olej rzepakowy do smażenia W dużej misce wymieszaj mięso, starte na tarce pieczarki i ugotowaną komosę
SMYKWKUCHNIcukier ) nadaje mu wyrafinowania. A jeśli wolicie nieco inny sernik fit - polecam SERNIK BANANOWY FIT SERNIK Z RODZYNKAMI Składniki: Spód do sernika: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej ( na wodzie lub pół na pół woda i mleko ) 3/4 szklanki mąki kokosowej lub migdałowej 1 łyżeczka cynamonu 15 daktyli bez pestek Masa serowa: 500 g chudego sera twarogowego ( używam
kolorowotorcikowo