sól i gałkę muszkatołową. Sos nr 1: 100 g masła 3 łyżki skrobi kukurydzianej mleko ryżowe sól, gałka muszkatołowa Sos nr 2: 100 g masła 3 łyżki płatków z kaszy jaglanej mleko ryżowe sól, gałka muszkatołowa Obydwa sosy mają to do siebie, że trzeba je gotować dłużej niż tradycyjny. Najpierw roztapiamy masło, następnie dodajemy mąkę lub płatki i gotujemy próbując
Cytryna&Co.posypać pozostałym parmezanem i startą mozzarella, zapiekać kolejne 15 minut. Klopsiki w różnych postaciach już nie raz gościły na blogu ( np. takie szwedzkie w żurawinowym sosie czy z dodatkiem kaszy jaglanej i warzyw ) więc jeżeli macie ochotę na inną wersję zapraszam do wyszukiwarki
Cooking for EmilySkładniki: – 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy, – 2 marchewki – ok. 500 g dynii – 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej – sól, pieprz, – 1 cebula, – 2 ząbki czosnku, – 1/2 łyżeczki curry – 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 200C. Włożyć pokrojoną dynię i piec chwilę do miękkości. Wyciągnąć, ostudzić , obrać i przygotować dyniowe puree. Soczewicę opłukać wrzucić do garnka i zalej 3 szklankami
I LOVE LIFEdodatkowi Muszynianki, poza tym bardzo proste do przygotowania, więc jeszcze zdążysz zaskoczyć swoją połówkę w Walentynki :) Składniki (na formę o wym. 21x21 cm): 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka kaszy jaglanej ekspandowanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 i 1/3 szklanki wody gazowanej (użyłam Muszynianki niskonasyconej) 1/3 szklanki
Domowa Cookierenka Agiświetnym pomysłem. Do tego polędwiczka w boczku z tymiankiem, grzybowy sos z ziołami i puree z musztardą francuską. Oczywiście, my kobiety, byśmy oszalały gdyby mężczyzna naszych snów zaserwowął nam kaszę jaglaną z warzywami na parze lub przynajmniej bezę. Ale umówmy się. Gotujemy dla faceta naszego życia. A mężczyzna nie poważa jedzenia, w którym nie ma mięsa. Wszystkim czytelnikom mojego bloga
Mango Papajarównież powstały ze zbóż ekspandowanych, a elementem scalającym są daktyle oraz bezcukrowe czekolady Torras. Wyszły nieziemsko pyszne 😍 Składniki (8 średniej wielkości kulek): 25 g ekspandowanego amarantusa 25 g ekspandowanej kaszy jaglanej 30 g gorzkiej czekolady bez cukru (Torras) 30 g białej czekolady bez cukru (Torras) 60 g masła orzechowego (u mnie migdałowe) 60 g syropu daktylowego Przygotowanie: W kąpieli
Zdrowie na języku :Postatnią paczuchę właśnie stamtąd :) W mojej paczuszce znalazły się takie o to cudowności: daktyle żurawina cukier z agawy mleko kokosowe w proszku mleko migdałowe masło orzechowe kasza gryczana niepalona kasza jaglana rooibos waniliowy peeling cukrowy z papają (uwielbiam ten zapach :D) Dodatkowo w paczce znalazłam kilka wspaniałych, małych prezencików: błyszczyki do ust miodowy i waniliowy w kształcie pszczółki i baryłki
DefinicjaSmakuprzypraw. 8. Masę najlepiej schłodzić w lodówce, następnie formować małe kuleczki i obtoczyć je np. w karobie, wiórkach kokosowych, rozdrobnionych orzeszkach. 9. Tartaletki wypełnij ulubionym budyniem (u nas zblendowana kasza jaglana gotowana na mleku kokosowym z karobem i ksylitolem) i udekoruj kuleczkami. Kruche mini tarty z lodami Mini tarty (10 tartaletek o śr. 6 cm): -110g mąki słonecznikowej
Candy PandasKLOPSIKI MIĘSNE Z PIECZARKAMI I KOMOSĄ RYŻOWĄ W PANIERCE Z SEZAMU - 500 g mięsa mielonego ( u nas indyk) - 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (w zastępstwie może być kuskus lub kasza jaglana) - 5 pieczarek - opakowanie przyprawy do indyka - 1-2 jajka zerówki - sezam do panierowania - olej rzepakowy do smażenia W dużej misce wymieszaj mięso, starte na tarce pieczarki i ugotowaną komosę
SMYKWKUCHNIcukier ) nadaje mu wyrafinowania. A jeśli wolicie nieco inny sernik fit - polecam SERNIK BANANOWY FIT SERNIK Z RODZYNKAMI Składniki: Spód do sernika: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej ( na wodzie lub pół na pół woda i mleko ) 3/4 szklanki mąki kokosowej lub migdałowej 1 łyżeczka cynamonu 15 daktyli bez pestek Masa serowa: 500 g chudego sera twarogowego ( używam
kolorowotorcikowosuchych pomieszczeniach mogą przetrwać nawet kilka miesięcy, tym samym będąc świetnym materiałem na rozgrzewające zupy, sałatki, a nawet… kotlety ! Wystarczy je ugotować, zmielić, wymieszać z innymi składnikami (np. kaszą jaglaną i cebulą) i upiec w piekarniku. Będzie to świetny pomysł nie tylko dla wszystkich, którzy chcą przejść na lekkostrawną dietę, jak i dla wegetarian. Można także sięgnąć po warzywa kapustne
codojedzeniaciasto to zaglądam na dobrze znany blog http://www.mojewypieki.com/ 3. Gdy chcę upiec tort to zawsze sprawdzam blog http://www.domowe-wypieki.pl/ 4. A jak szukam przepisu na wykorzystanie np. kaszy jaglanej czy na ciekawe słodkości odwiedzam blog http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/ 5. Często też czytuję przepisy na grupie na Facebooku Kulinarne szaleństwa, jest to grupa zamknięta, ma swój regulamin, polecam wszystkich miłośnikom
Na moim talerzuJesień, zima to u nas czas robienia past kanapkowych, pasztetów. W planach jest pasztet warzywny i z kaszy jaglanej, ale najpierw chciałam zamieścić przepis na pasztet tradycyjny. Delikatny, świetnie się kroi, ah pyszny. Przepis z bloga pani Ewy. Składniki: pół kilograma łopatki wieprzowej do jej ugotowania: 1/4 łyżeczki soli 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu
Na moim talerzupierogi na słodko kojarzą się z dzieciństwem. Mnie szczególnie te z kaszą manną , gotowane dla nas przez babcię. Proponowałam je już na blogu, podobnie jak przepyszne pierogi z kaszą jaglaną i białym serem w słodkim wydaniu. Dzisiaj zapraszam na pierogi ze słodkim białym serem według receptury Pani Józefy Gil ze Smarżowej (podkarpacka gmina Brzostek). Lekko słodki farsz i tradycyjne ciasto
Trzeci talerz