Przepis na : deser
Szyszki z preparowanego prosa (czyli kaszy jaglanej) z przepyszną masą z kakao i mleka w proszku. Malutkie, dwuletnie rączki nie mogły się powstrzymać i wyjadały prosto z garnka:-) Robi się je szybko i można jeść od razu, chociaż powinny poleżeć trochę w lodówce, żeby się porządnie skleiły. Składniki: 100 g prosa preparowanego lub ryżu preparowanego 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl cukru opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki wody lub mleka 2-3 łyżki kakao 1 szkl mleka w proszku Margarynę, cukier, cukier... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)