smaku krabowym, po prostu tak mam. Dodałam je wraz z innymi smakołykami do sałatki i wyszła bardzo smakowita porcja na obiad czy kolację. Polecam wszystkim do wypróbowania. Sałatka z kaszy jaglanej i paluszków surimi o smaku krabowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki na spód: 100 g ciastek kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego Masa tofurnikowa: 2 kostki tofu naturalnego tj. 2 x 180 g 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego /2 lub 3/4 szklanki cukru pudru lub syropu z agawy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki soku z cytryny otarta skórka z cytryny szczypta soli Polewa czekoladowa
Proste PotrawyJeżeli wasze maluchy dobrze tolerują pieczyste, możecie proponować mięsko wcześniej. Oczywiście bez skórki. Możecie też kawałek przestudzić i podać na przykład w formie wędliny. Do kurczaka polecam ryż, bądź kaszę jaglaną, pieczone bataty, czy zwykłe ziemniaki upieczone w skórce. Surówka pasuje tutaj w zasadzie każda. Wszystko zależy od Waszego widzi mi się na dany dzień. W tym tkwi piękno pieczonego
Krupeczkiszczęście tego nie zrobiłem. Powstała bardzo lekka i świeża sałatka. Idealna na ciepłe dni, jako szybki posiłek. Jeśli nie macie komosy, to ewentualnie możecie użyć ryżu lub kaszy jaglanej ugotowanej na sypko. Sałatka wyjdzie równie pyszna! Artykuł Sałatka z komosą ryżową pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmandodatki nadają chlebom zarówno unikalny smak, jak i specyficzną teksturę. Dodajemy też ziemniaki , zarówno gotowane jak i pieczone. Jeden z moich ulubionych dodatków - to pieczony czosnek . Można dodać ugotowane kasze - jaglaną , gryczaną lub jęczmienną, także kuskus lub ryż . Ciekawe smaki pieczywa zawdzięczamy też nietypowym dodatkom - burakom, marchewce, śliwkom i jabłkom . Krótko mówiąc - można piec chleby z różnymi, typowymi i nietypowymi
Grahamka, weka i kajzerkamój mikroskopijny piekarnik o oszałamiającej pojemności 9 litrów. Na początku bałem się w nim przygotowywać ciasta, więc stawiałem na te, które nie wymagały pieczenia jak tofurnik czy ciasto z kaszy jaglanej , ale powiedziałem sobie „dosyć tego, masz ochotę na pieczone, to upieczesz!”. I wiecie, co zrobiłem? No pewnie, że wiecie, bo trafiliście na ten przepis… Upiekłem
Blendmanrodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną – nie ma większego znaczenia które dacie, ważne, żeby fajnie chrupało) Chyba jeszcze nigdy napisanie instrukcji przygotowania nie było takie proste! Uwaga: mieszamy razem wszytkie składniki. Z praktycznych wskazówek: weźcie sobie
Ciastkozercyopcjonalnie) Bazylia suszona ( spora ilość) Papryka słodka suszona Pieprz cayenne (dla tych co lubią ostre potrawy) Sól Kasza bulgur. Można ją zastąpić kaszą jaglaną, kuskusem- na pewno nie makaronem! Chyba, że podajemy obiad mężowi :) Mięso wrzucamy do garnka, cebulę siekamy bardzo drobno - lub wrzucamy do blendera
Mamuśka wraca do formykostkę cukinie oraz kukurydzę z puszki. doprawiam też wszystko do smaku. Gotuje jeszcze chwilę by cukinia nieco zmiękła, ale nadal pozostała lekko chrupiąca. Sos podaję z ryżem lub kaszą jaglaną
Przysmaki Karolkijeśli oliwę z octem balsamicznym lekko ubijemy, to powstanie sos w formie emulsji, podobny konsystencją do majonezu. Jeśli lubicie paprykę, to może spróbujecie także: kremowej zupy z pieczonej papryki ... kaszy jaglanej z warzywami zapiekanej w papryce ... albo paprykowych pulpetów wieprzowych
Codzienna kuchnia niecodziennacoś słodkiego, kupowałam gotową mieszankę, biszkopty, galaretkę i robiłam sernik na zimno. Po przejściu na weganizm nadal bardzo lubię desery tego typu, czy to na bazie kaszy jaglanej ( przepis ), tofu czy nawet ryżu (przepis). Dzisiejszy przepis będzie idealny dla osób, które lubią szybkie i proste desery, których przygotowanie nie wymaga mielenia, blendowania czy miksowania. Te wegański mini
wegujemymiód. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia. Na wystudzony biszkopt wykładamy ostygłą masę. Ciasto chowamy do lodówki na około 4 godziny. Mojego tort udekorowałam kuleczkami z kaszy jaglanej i wiórków kokosowych. Dla miłośników kokosa to idealne połączenie :) Smacznego
Health-Fit-Lifetylko się pojawią od razu lądują w kuchni. I tak samo jest z kurkami! Dobra, a teraz przeróbmy te kilogramy grzybów na pyszne danie. Uprzedzając pytania: ryż się nada, kasza jaglana też, zamiast kurek – pieczarki itp. każdy składniki możecie zamieniać, zwiększać, zmniejszać, patrzcie bardziej na to jak na inspirację niż na przepis, którego trzeba się trzymać co do grama
PaleoLifeteż jedzeniu tego, co ma się akurat pod ręką. Składniki na 1 sporą porcję: kilka łyżek ugotowanej czerwonej komosy ryżowej (można użyć również białej komosy, ryżu lub np. kaszy jaglanej) kilka łyżek ugotowanej czarnej lub czerwonej fasoli (może być z puszki) mały słodki ziemniak lub 1/2 większego (upieczony z dodatkiem oleju i przypraw) 1/2 awokado 1 mała marchewka, pokrojona
Even Better Foodcałość zalewamy wodą, żeby przykryła warzywa i często mieszając gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną, a woda odparuje i uzyskamy fasolę w gęstym sosie. Podajemy z ryżem, kaszą jaglaną albo na liściu sałaty – ta ostatnia to nasza ulubiona wersja Smacznego! Artykuł Czarna fasola pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.pl