kasza jaglana - 6987 przepisów (strona:340/466)

Kolorowy gulasz wołowy 171

danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli, majerankiem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru. Dodać cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć, mieszając. Wrzucić grzybki i lekko podsmażyć. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Kotleciki z dorsza w wersji fit 179

być lekkim posiłkiem, dlatego staraj się nie przejadać. Pyszny kotlecik możesz przekąsić z kromką pełnoziarnistego pieczywa albo porcją sałatki. Jeżeli masz ochotę na ciepłą kolację, podaj kotleciki z ryżem, kaszą jaglaną, kuskusem lub warzywami gotowanymi na parze. Składniki, których potrzebujesz do przygotowania kotlecików z dorsza z dodatkami, znajdziesz w sklepach sieci Biedronka . Robiąc zakupy, możesz rozejrzeć się także za rybnymi

Tradycyjna Kuchnia
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W WIŚNIOWYM SOSIE BALSAMICO 176

oliwy lub oleju roślinnego WIŚNIOWY SOS BALSAMICO 1¹⧸₂ szklanki wiśni bez pestek 3 łyżki miodu 6-7 łyżek octu balsamicznego sól, pieprz, chili w proszku DO PODANIA: ugotowany ryż, kasza jaglana, sałatka z rukoli WYKONANIE POLĘDWICZKĘ myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą, czarnym pieprzem i 1 łyżką oliwy. Zostawiamy na blacie kuchennym na 1 godzinę do zamarynowania. Piekarnik nagrzewamy

cool and minty
Sernik czekoladowy 120

problemami trawiennymi i innymi chorobami, które przyniosła ze sobą cywilizacja. Ale przejść obojętnie nie mogę jak na siłę stosujemy zamienniki, żeby było zdrowiej i bardziej trendy. Pieczemy serniki z kaszy jaglanej, słodzimy je ksylitolem, a spody pieczemy z mąki kasztanowej. W imię czego? No dobra, nie zrozumiem stara już jestem ;)  Wolę zjeść raz w miesiącu sernik z prawdziwego zdarzenia

bistro mama
Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami 125

brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzały żółty melon 125 g jeżyn 300 g truskawek Sałatkę nakładać do miseczek. Można podawać z kleksem jogurtu naturalnego i chrupiącym, dmuchanym orkiszem (lub kaszą jaglaną w wersji bezglutenowej).   The post Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Wiśnie w syropie 167

Takie wiśnie lubię. Po odsączeniu soku są idealne do ciasta i deserów. Można je dodawać do ugotowanego ryżu, kaszy jaglanej, grysiku lub budyniu. -5 kg wiśni -2,5 kg cukru Wiśnie wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin, najlepiej na noc, aby puściły sok.  Wyparzone słoiki napełniać wiśniami z sokiem. Pozostały z wiśni sok rozlać

Kulinarne przemyslenia
Chleb z kaszy jaglanej i amarantusa 165

Potrzebne składniki: 600 g ugotowanej kaszy jaglanej 600 g amarantusa zmielonego na mąkę 100 g siemienia lnianego zmielonego na mąkę  5 łyżek słonecznika 5 łyżek sezamu 5 łyżek  siemienia lnianego  0,5 łyżeczki soli himalajskiej 5 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka chia 5 łyżek wody Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej

Łycha smaków
BANANOWY KONKURS :) 101

zdjęciem oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.  Wyniki zostaną ogłoszone 27 lipca 2016 r. Nagrody: I miejsce: książka Smakowita Ella Elly Woodward, wyd. Znak pulpety Primavika steki Primavika paprykarz z kaszą jaglaną Primavika masło pistacjowe prażone Primavika II miejsce książka Zdrowa woda Soni Lucano, wyd. Znak strogonow Primavika pasztet pieczarkowy z bazylią Primavika mix orzechowy crunchy Primavika III miejsce pulpety Primavika

Bananowe Pole
Krem z pieczonej papryki, cukinii i pomidorów. 200

pomidorów? Tak doskonale sprawdzi się na taką niepogodę. Zupa jest pyszna i aromatyczna. Jak jest ciepło, to można ją podać na zimno. Zupa najlepiej smakuje z grzankami czy z kaszą jaglaną. Polecam!   KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI, CUKINII I POMIDORÓW.           Składniki: 3 duże czerwone papryki 1 cukinia 3 pomidory 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 180

Obiecałam Wam dwie propozycje wykorzystania pysznego dżemu truskawkowo-rabarbarowego , który dodałam w piątek. Były już szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i naturalnego serka homogenizowanego. Nawiasem mówiąc. powstały w odwrotnej kolejności, jeszcze w dniu, w którym dżem nie był gotowy, ale już pyszny. Czytaj całość

Anioszek w kuchni
Ulubieńcy czerwca 153

zazwyczaj, ale są to produkty wartę uwagi. W tym miesiącu kupiłam również dwa urządzenia, które od razu stały się moimi ulubieńcami.  Pierwszym ulubieńcem w czerwcu jest paprykarz z kaszą jaglaną firmy Dega. Mimo tego, iż jest on trochę za tłusty to jest to jeden z najlepszych paprykarzy wegańskich. Dodatkowo jego cena jest bardzo zachęcająca bo kosztuje

wegujemy
Pulpeciki w Pikantnym soSiE PoMidOroWym z kaszą BuLGur 195

minut, w międzyczasie gotujemy kaszę podajemy razem, gorące, oprószone szczypiorkiem i parmezanem! Smacznego!! P.S jeśli nie jedliście jeszcze tej pysznej kaszy lub nie lubicie próbować nowinek możecie użyć kaszy jaglanej:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
POLĘDWICZKA W SOSIE PIECZARKOWO- BOROWIKOWYM 155

subtelny sposób podkreśla smak grzybów. Świetne danie do serwowania na wszelkie uroczystości rodzinne lub jako wystawny obiad w czasie grudniowych świąt. Najlepiej smakuje z delikatnym puree ziemniaczanym  lub kaszą jaglaną, gryczaną, jęczmienną. Jako sałatkę podałabym sałatę z winegretem. SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g polędwiczki wieprzowej ( 1 polędwiczka) w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki młotkowanego czarnego pieprzu (grubo zmielonego ) 1 łyżeczka

cool and minty
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 244

dodatkiem podsmażonego z czosnkiem szpinaku i pokruszoną fetą.  Danie sprawdzi się na bardziej uroczyste okazje, jak i spotkania z przyjaciółmi czy świąteczny obiad.  Dobrze smakuje z kaszą jaglaną doprawioną winegretem oraz sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych. Ułatwieniem jest to, że roladek nie trzeba wcześniej obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę parmeńską układamy w sosie pomidorowym, kruszymy fetę

cool and minty