przygotowane przechowywane w lodówce będa dobre nawet tydzień, można je tez zamrozić- ideał Składniki na 6 burgerów: około 500 g dyni (waga przed obraniem) 100 g suchej-nieugotowanej kaszy jaglanej około 50 g pestek dyni 1 duża cebula czubata łyżeczka mieszanki przypraw garam masala czubata łyżeczka mielonego siemenia lnianego łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłucz na sicie pod bierzącą wodą
greenscarfJaglanka z płatków jaglanych z ulubionymi owocami to pyszne, sycące, zdrowe i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Nie wymagają długiego gotowania, tak jak jest to w przypadku kaszy jaglanej. Idealnie sprawdzi się też jako drugie śniadanie przygotowane w pudełku do pracy. Płatki jaglane to ciekawa alternatywa dla płatków owsianych czy innych, które bardzo często przygotowywane są na śniadanie. A Wy jedliście
Zrób to smaczniesamym! Nawet nie wiesz jak trudno było mi się oprzeć 👿 i zostawić to trochę... 😁 Chyba nie muszę już więcej mówić jaka była dobra... 😋 Składniki: 150g kaszy jaglanej 2 cebule 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki sezamu łyżka posiekanego koperku 7 sztuk suszonych pomidorów (może być więcej) sól pieprz Przygotowanie: Kaszę gotujemy według przepisu
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecytryny aby uzyskać smak sernika. Do tego lekko podgrzane owoce - mogą być zimne, może być sos owocowy, konfitura, co tylko Wam przyjdzie do głowy! :) Składniki (4 porcje) pół szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego (może być krowie) laska wanilii pół cytryny 2 łyżeczki ksylitolu (może być cukier) garść owoców na każdą porcję Kaszę dokładnie przepłukać w zimnej wodzie
coolinarnyzupa krem marchewkowo-pomidorowa Zupa krem marchewkowo-pomidorowa Składniki : 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki kaszy jaglanej kilka łyżek klarowanego masła lub oleju kokosowego 1,5l wywaru 1/2 kg marchwi puszka pomidorów przyprawy : kumin , carry , sól , pieprz , kurkuma Wykonanie : Kaszę dobrze wypłukać , zalać wodą (2 razy więcej wody
Aromatyczne PodróżeSkładniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 4 średniej wielkości jabłek garść orzechów włoskich garść żurawiny suszonej 1 łyżka miodu (dla osób lubiących słodkie) Sposób przygotowania: Kaszę przelewamy wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem. W ten sposób pozbywamy się goryczki. Do rondla przelewamy szklankę wody i wsypujemy kaszę. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całą
Prosto i Smacznie z Anetąkotleciki bardzo wam zasmakują. Dodałam do nich trochę liści botwinki , aby trochę ożywić kolor i smak . Składniki: na około 6 kotletów 1/ 3 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka wody 4 jajka sólo ,pieprz 1 łyżka bułki tartej garść liści botwinki,małe liście bułka tarta do obtoczenia gotowych kotletów Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą . Przełożyć do garnka
Ladylaura.Wspaniały budyń jaglano – truskawkowy . Ja zrobiłam go z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale może też być mleko jakiekolwiek i będzie równie pyszny. Składniki: dwie porcje 1/ 3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego ,migdałowego u mnie 0,5 kubeczka jogurtu naturalnego 300 g truskawek 1 łyżka cukru ,u mnie bez cukru Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą
Ladylaura.sosem chili, zapiekany bakłażan z harissą, z granatem, z pistacjami, z oliwkami i ryżem. Pyszne samosy z wołowiną, cebulą i batatem, sałatka z pieczonej marchewki i dyni, z kaszą jaglaną, jabłkiem, jalapeno i granatem czy wspaniał zupa rybna z markelą, mulami i kuskusem! Dania mięsne, rybne i wegetariańskie! Ryby, mięsa, makarony, ryże, kasze - wybór jest niesamowity! Dochodzimy w końcu
Plate of Joyszklanki kaszy jaglanej 1 duża gruszka 100 g twarogu półtłustego 2 łyżki żurawiny 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu ale nie solimy wody. Żurawinę namaczamy we wrzątku. Gruszkę obieramy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód ,wrzucamy na nią gruszkę
KuchcikoweLoveidealne dla dzieci jak również jako lunch do pracy. Ja podałam je z miksem sałat z oliwkami i pomidorkami. Z tej porcji wyjdzie ok. 10 kotlecików. Kotleciki: woreczek kaszy jaglanej (100g) 5 jaj ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu
Smakołyki AsiBezglutenowo i bardzo zdrowo, oprócz tego szybkie i syte SKŁADNIKI: 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki wody 1 marchewka kawałek brokuła jajko szczypiorek do posypania sól kurkuma olej kokosowy lub masło klarowane Do rondla wrzucamy dokładnie opłukaną kaszę i zalewamy wodą, gdy się zagotuje dodajemy masło, sól i warzywa, przyprawiamy. Dusimy wszystko ok 15-20 minut. Wykładamy na talerz, posypujemy
harrisalepić pierogów :) Dzisiaj leniwe trochę inaczej niż zawsze, na podstawie przepisu z fantazje smaku . Zbite i sycące kluski, najlepsze zaraz po wyłowieniu z wody. 1 jajko 100 gram kaszy jaglanej 200 gram twarogu 100 gram mąki 70 gram mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru trzcinowego sól, cynamon W garnku zagotować 3x tyle wody ile zajmuje kasza (ok. 1,5 szklanki). Kaszę
Czerwony Gupikkrupniku można dodać serwatkę albo maślankę. Ciekawe i pyszne - warto wypróbować. Pyszny krupnik na żeberkach. Wyjątkowy smak będzie miał krupnik ugotowany na żeberkach lub innym mięsie wieprzowym, najlepszy z kaszą jaglaną i posiekanym koperkiem. Także zabielony śmietaną. Krupnik polski. W dawnej kuchni polskiej do krupniku gotowanego na dróbkach dodawano koncentrat pomidorowy. Zwykle gotowano go z kaszy jęczmiennej
Moja Książka Kucharskadynia, ok. 700 g 2 ząbki czosnku 1 szalotka 100 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta pieprzu cayenne 50 g czerwonej soczewicy 20 g kaszy jaglanej 1 łyżka oleju rzepakowego Olej rozgrzewamy w garnku. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Zalewamy ok. 700 ml wody. Dodajemy soczewicę i kaszę. W razie potrzeby dolewamy
Kucharzyca