gram pieczarek 1 cebula sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki białego pieprzu olej ok. 2 łyżeczki tymianek (opcjonalnie) majeranek 1/2 szklanki kaszy manny orkiszowej, zwykłej lub kaszy jaglanej ( dla bezglutenowców) ziele angielskie 2 liście laurowe 1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być 1/2 kostki) Kaszę gotujemy w bulionie z dodatkiem ziela i liści laurowych
AZgotuj!Składniki: 1/2 opakowania mrożonych brokułów 150 g mrożonej fasolki włoszczyzna 80 g zielonej soczewicy 45 g kaszy jaglanej jarzynka, pieprz 3/4 szklanki mleka Przygotowanie: Włoszczyznę obrać, pokroić, zalać wodą, wsypać … Czytaj dalej Zupa warzywna z kaszą i soczewicą
czarrna od kuchniMięsa Wieprzowego I Warzyw Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Domowy Smalec Ze Skwarkami I Cebulą Najlepszy Pasztet Z Cukinii Nutella Z Kaszy Jaglanej – Zdrowy Krem Czekoladowy Artykuł Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnefasolkę czerwoną. Doprawiamy do smaku. [caption id="attachment_8574" align="aligncenter" width="1024"] Ryż po meksykańsku[/caption] Zobacz inne przepisy na lekki obiad: Fit Kotlety Rybne Z Kaszą Jaglaną Kaszotto Z Warzywami (300 Kcal) Spaghetti Z Cukinii Z Kurczakiem Dietetyczne Placuszki Z Kalafiora Wegetariański Gulasz Warzywny Kasza Owsiana Z Warzywami – Obiad Wegański I Fit (450 Kcal) Artykuł Ryż
e-PrzepisyKulinarnePrzepyszny krem czekoladowy, który możemy jeść bez wyrzutów sumienia. SKŁADNIKI 50 g kaszy jaglanej, 70 g gorzkiej czekolady, 100 ml mleka, 100 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka cukru kokosowego borówki WYKONANIE Kaszę gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy z cukrem, czekoladą podzieloną na kostki, mlekiem i jogurtem. Miksujemy aż konsystencja będzie gładka i puszysta. Podajemy z ulubionymi owocami. Spożywamy
słodki bratekKolejna propozycja na małe, zdrowe słodkości. Smakiem przypominają Rafaello - możemy w środek włożyć łuskany orzech migdała. Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 250 ml mleka, łyżka miodu, łyżeczka masła, szczypta soli, 5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia Przygotowanie: Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza
Lena GotujeZnudziła mi się tradycyjnie podana kasza do obiadu, dlatego postanowiłam z niej zrobić pyszne muffinki serowe. Idealnie komponuje się jako dodatek do dania głównego. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 4 pieczarki 1/3 szklanki zielonego groszku 1 jajko 10 dag sera żółtego sól, pieprz oregano oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. W między czasie pieczarki lekko podsmażyć
Tradycyjna Kuchnia180C piekarniku. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, zdejmujemy fasolki i papier. Ciasto wstawiamy jeszcze na 5 minut do piekarnika. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia. Składniki na krem: ½ szklanki kaszy jaglanej (suchej) 1 szklanka mleka 1 łyżka oleju kokosowego Sok z 1 cytryny i skórka Przepis na krem: Kaszę wsypujemy do mleka z dodatkiem oleju kokosowego, soku i skórki
Emcia Pichcikoncentracji i cholesterolu we krwi. Dodatkowo obfituje w antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Szkoda, że rzadko gości u niektórych w diecie... (2 miseczki widoczne na zdjęciu) 100g kaszy jaglanej ( Skworcu ) 40g suszonych pomidorów 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki wędzonej suszonej papryki chilli (do smaku) pieprz, sól Kaszę dokładnie opłukać w zimnej wodzie (aby pozbyć się goryczki). (Kaszę
Di gotujeJeden z najlepszych serników jakie zrobiłam, przepraszam, za nieskromność xd vege kotlety z cukini i kuskusa, sos jogurtowy oraz pestki dyni, fasolka vege kotlety z kaszy jaglanej i buraków z ziarnami, sos chrzanowy Łosoś sojowo-miodowy, marchewka pieczona z sosem sojowym i miodem, kasza bulgur pierogi z ricottą i jagodami, podane z cukrem trzcinowym
More food, love and dreamsJaglanka z truskawkami i daktylami Składniki: - 100g kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki cynamonu - 150g truskawek - sól himalajska - 6 suszonych daktyli - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki
Wegańska kuchnia orientalnaCiecierzycę, podobnie jak kaszę jaglaną mogłabym jeść na tysiąc sposobów, dzisiaj postanowiłam zrobić pastę na kanapkę, która razem z pieczoną i chrupiącą kaszą gryczaną przypomina smalec, z jednej paczki wychodzi cała wielka miska, ja zawsze zostawiam część na kanapki, z części piekę kotlety, które można wziąć do lunchboxa do pracy, a jak jeszcze coś zostanie to można podsmażyć na patelce
zdrowa vege kuchniaKasza jaglana zalana gorącym kawowym mlekiem*; z bananem i dom. sosem toffi *mleko+kawa+kawa rozpuszczalna Zdążę, ugotować tą kaszę, czy nie? Ja bym nie dała rady? xd ii o dziwo na sypko wyszło, łamiąc wszelkie zasady, bo gdy chce na sypko mam na "papkę", kiedy chce na "papkę" mam na sypko, taka odwrotna psychologia xd Teoretycznie
More food, love and dreamsUwielbiam wszelkiego rodzaju kasze! Jaglaną , gryczaną , jęczmienną i mannę . Staram się z nich przyrządzać smakowite dania , które zachwycą nawet tych , którzy z kaszą nie są za pan brat! Tak było i tym razem! Racuszki z manny zrobione na sobotnie , leniwe śniadanie zachwyciły domowników! Dodatek żurawiny tylko dopełnił całość i sprawił , że wszyscy prosili o dokładkę! SKŁADNIKI: - kasza manna
Ostra na Słodkoudyń jaglany z pure z dyni, pastą tahini z sezamu, pomarańczą a dla pikantności imbir. Jedząc można mruczeć z rozkoszy:) 2 i 1/2 szklanki mleka roślinnego ( migdałowe) 200 gram kaszy jaglanej 2-3 łyżki pure z dyni piżmowej 1 łyżka pasty sezamowej skórka z pomarańczy do smaku szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki startego imbiru miód akacjowy do smaku Pure
AZgotuj!zdrowe i energetyczne! Warto! Spróbujcie dla siebie, dla dzieci , dla każdego komu zdrowie miłe...! Składniki na około 12 ciastek, mnie wyszło ciut więcej... 2 szklanki ugotowanej i jeszcze ciepłej kaszy jaglanej 1 łyżka mąki kasztanowej SYMBIO 2 łyżki oleju kokosowego BIO virgin SYMBIO około pół szklanki, może być więcej – siekanych płatków migdała niecała szklanka siekanych orzechów włoskich ponad(...)Krem daktylowy -1 dojrzałe awokado 3 daktyle SYMBIO jedna trzecia szklanki mleka roślinnego 2 łyżki karobu sok z połowy cytryny szczypta kardamonu Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ciepłą kaszę przełóż do miski, w której będziesz przygotowywać ciasto. Dodaj mąkę i wyrabiaj jak tradycyjne. Dodaj olej wodę ciągle wyrabiając, do momentu ,kiedy ciasto będzie jednolite. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj
Z Kuchni Do Kuchnizasadzie stary przepis, który znajdziecie tu –>KLIK , ale w formie bardziej gładkiego budyniu. Przypominam go, ponieważ nadal pozostaje jednym z naszych ulubionych śniadań :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu (użyłam z czarnuszką i czarnym bzem ) pół szklanki mrożonych jagód ( w sezonie świeżych) dowolne dodatki Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy(...)Wtedy, przyrządzenie dania zajmie nam nie więcej, niż kanapek :) Ugotowaną miksujemy z mleczkiem kokosowym, miodem i jagodami. Nakładamy do miseczek i dekorujemy dodatkami. Najlepiej smakuje na ciepło, smacznego :) Artykuł Jaglany budyń jagodowy pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog