waniliowym z gruszką i daktylami (inspiracja) Lekko zmęczona, a przede mną jeszcze rodzinny obiad i spotkanie z D. Co tam jutrzejszy sprawdzian z chemii. Raz się żyje. Składniki: 50g kaszy jaglanej szklanka wody/mleka* sól, coś do posłodzenia, cynamon szklanka mleka żółtko łyżka cukru 20g mąki ziemniaczanej kawałek laski wanilii gruszka kilka daktyli Kaszę prażę na patelni, zalewam wodą
More food, love and dreamsprzychodzi weekend, gdzie mogę wyszaleć się na całego. Chodzi mi o kuchnie w której gotuję najsmaczniejsze kąski. Nadeszła pora na kotleciki. W wersji bardzo jesiennych kolorów. Składniki: 4 łyżki kaszy jaglanej 3 łyżki puree z dyni 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kaszę płuczemy i gotujemy w 1 szklance
Truskawkowa Fiestaksylitolu -2 jajka -250g jogurtu naturalnego (u nas bez laktozy) -90 g oleju kokosowego (w temp. pokojowej) -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jaglano-waniliowy -75g kaszy jaglanej -1 szkl. napoju roślinnego (lub mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol -2-3 łyżki śmietanki kokosowej (lub jogurtu greckiego) Ciasteczka serduszka -110g mąki gryczanej -80g mąki kasztanowej(...)wchłonie cały płyn). Mniej więcej w połowie gotowania po przykryciem dodać wanilię i ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie dodać śmietankę/jogurt i blendować na gładką masę. Masą udekorować muffiny, serduszka delikatnie przyciąć na rogu i wbić w jaglany krem. Uwaga!: Muffinki są bez glutenu dlatego obsuszają się delikatnie gdy długo stoją w nie zamkniętym pojemniku
Candy PandasGOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE SKŁADNIKI 1 duża główka kapusty włoskiej; 150 gramów kaszy jaglanej; domowy bulion warzywny; 500 gramów świeżych podgrzybków; kilka suszonych podgrzybków; 4 szalotki; masło; sól, pieprz; przepis na gołąbki wegetariańskie z grzybami i kaszą Artykuł Gołąbki wegetariańskie z grzybami i kaszą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkaprzygotowane przechowywane w lodówce będa dobre nawet tydzień, można je tez zamrozić- ideał Składniki na 6 burgerów: około 500 g dyni (waga przed obraniem) 100 g suchej-nieugotowanej kaszy jaglanej około 50 g pestek dyni 1 duża cebula czubata łyżeczka mieszanki przypraw garam masala czubata łyżeczka mielonego siemenia lnianego łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłucz na sicie pod bierzącą wodą
greenscarfJaglanka z płatków jaglanych z ulubionymi owocami to pyszne, sycące, zdrowe i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Nie wymagają długiego gotowania, tak jak jest to w przypadku kaszy jaglanej. Idealnie sprawdzi się też jako drugie śniadanie przygotowane w pudełku do pracy. Płatki jaglane to ciekawa alternatywa dla płatków owsianych czy innych, które bardzo często przygotowywane są na śniadanie. A Wy jedliście
Zrób to smaczniesamym! Nawet nie wiesz jak trudno było mi się oprzeć 👿 i zostawić to trochę... 😁 Chyba nie muszę już więcej mówić jaka była dobra... 😋 Składniki: 150g kaszy jaglanej 2 cebule 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki sezamu łyżka posiekanego koperku 7 sztuk suszonych pomidorów (może być więcej) sól pieprz Przygotowanie: Kaszę gotujemy według przepisu
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecytryny aby uzyskać smak sernika. Do tego lekko podgrzane owoce - mogą być zimne, może być sos owocowy, konfitura, co tylko Wam przyjdzie do głowy! :) Składniki (4 porcje) pół szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego (może być krowie) laska wanilii pół cytryny 2 łyżeczki ksylitolu (może być cukier) garść owoców na każdą porcję Kaszę dokładnie przepłukać w zimnej wodzie
coolinarnyzupa krem marchewkowo-pomidorowa Zupa krem marchewkowo-pomidorowa Składniki : 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki kaszy jaglanej kilka łyżek klarowanego masła lub oleju kokosowego 1,5l wywaru 1/2 kg marchwi puszka pomidorów przyprawy : kumin , carry , sól , pieprz , kurkuma Wykonanie : Kaszę dobrze wypłukać , zalać wodą (2 razy więcej wody
Aromatyczne PodróżeSkładniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 4 średniej wielkości jabłek garść orzechów włoskich garść żurawiny suszonej 1 łyżka miodu (dla osób lubiących słodkie) Sposób przygotowania: Kaszę przelewamy wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem. W ten sposób pozbywamy się goryczki. Do rondla przelewamy szklankę wody i wsypujemy kaszę. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całą
Prosto i Smacznie z Anetąkotleciki bardzo wam zasmakują. Dodałam do nich trochę liści botwinki , aby trochę ożywić kolor i smak . Składniki: na około 6 kotletów 1/ 3 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka wody 4 jajka sólo ,pieprz 1 łyżka bułki tartej garść liści botwinki,małe liście bułka tarta do obtoczenia gotowych kotletów Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą . Przełożyć do garnka
Ladylaura.Wspaniały budyń jaglano – truskawkowy . Ja zrobiłam go z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale może też być mleko jakiekolwiek i będzie równie pyszny. Składniki: dwie porcje 1/ 3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego ,migdałowego u mnie 0,5 kubeczka jogurtu naturalnego 300 g truskawek 1 łyżka cukru ,u mnie bez cukru Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą
Ladylaura.sosem chili, zapiekany bakłażan z harissą, z granatem, z pistacjami, z oliwkami i ryżem. Pyszne samosy z wołowiną, cebulą i batatem, sałatka z pieczonej marchewki i dyni, z kaszą jaglaną, jabłkiem, jalapeno i granatem czy wspaniał zupa rybna z markelą, mulami i kuskusem! Dania mięsne, rybne i wegetariańskie! Ryby, mięsa, makarony, ryże, kasze - wybór jest niesamowity! Dochodzimy w końcu
Plate of Joyszklanki kaszy jaglanej 1 duża gruszka 100 g twarogu półtłustego 2 łyżki żurawiny 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu ale nie solimy wody. Żurawinę namaczamy we wrzątku. Gruszkę obieramy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód ,wrzucamy na nią gruszkę
KuchcikoweLoveidealne dla dzieci jak również jako lunch do pracy. Ja podałam je z miksem sałat z oliwkami i pomidorkami. Z tej porcji wyjdzie ok. 10 kotlecików. Kotleciki: woreczek kaszy jaglanej (100g) 5 jaj ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu
Smakołyki Asi