miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, bo gdy tylko widzi jakieś kości, czy chrząstki, to zawsze kręci nosem ;) Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej oraz Filety z piersi
Kulinarne Przebojemożna ją też podać normalnie do obiadu. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach.Przy wyborze kawałka wieprzowiny trzeba pamiętać, żeby nie był zbyt chudy, bo to właśnie tłuszcz sprawia, że mięso jest soczyste i pełne smaku, a nie suche.  Składniki: 1 kg łopatki lub karkówki wieprzowej Solanka: (można pominąć, ale wtedy do marynaty dodać
Dobra karmazapewne wszyscy smażą już te kiełbaski i karkówki Warto zadbać też o dodatki do grillowanych dań, dlatego proponuję dziś przepis na pyszną sałatkę z młodych ziemniaków, z boczkiem, cebulką i ogórkami kiszonymi w delikatnym sosie majonezowym. Doskonała na ciepło jak i na zimno, świetnie sprawdzi się też jako dodatek do klasycznego obiadu domowego w te gorące dni. Polecam! Scroll down
karmelowyJest to doskonałe danie na obiad lub kolację, mięso zbilansowane warzywami z dodatkiem sosu hoisin i orzeszków piniowych. Bardzo proste orientalne danie, a produkty do nich znajdziecie w sklepie naSushi . Warto naszą kuchnie wzbogacać nowymi smakami i nowymi pysznymi produktami. Składniki na 4 porcje: 40-50 dag wieprzowiny, łopatki, karkówki lub mięsa z golonki 2 pory - tylko biała
Apetyczna babeczkaPrzeważnie przygotowuje się rolady z wołowiny. U mnie w domu, kiedyś tylko takie bywały. Jednak odkąd pierwszy raz miałam możliwość spróbowania rolady wieprzowej (konkretnie
Smaczne ZdroweDługi weekend w pełni, pogoda piękna, szkoda tylko, że wśród tych wszystkich pozytywnych aspektów istnieje słowo sesja ;/ Większość z Was pewnie grilluje sobie na świeżym powietrzu
Czerwona PorzeczkaWprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w
My Culinary ArtDlatego dzisiejszy pomysł na obiad jest idealny ;) Szybki w wykonaniu Łatwy Smaczny Tani ;) Wszystko przygotujemy w 1 naczyniu Zapraszam do odwiedzenia sklepu Skworcu https://www.skworcu.com.pl ,znajdziecie tam wszystkie przyprawy potrzebne.do tego Dania i nie.tylko ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😍😍🤗🤗🤗🤗 Składniki na 6 porcji : Mięso: 1 kg karkówki bez kości 2 łyżki
Gotowanie PatkiNie wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!opcją na grill. Co poza kiełbaskami, karkówkami i schabami najlepiej smakuje - oczywiście że szaszłyki, ja smażyłem na grillu elektrycznym ale śmiało na węglowego grilla z nimi. Mięsko z kurczaka bo kto go nie lubi, do tego kilka warzyw lekki dressing do polania szaszłyków żeby nie były suche i mamy pomysł na pyszny obiad :) Składniki: 750g piersi z kurczaka (3 filety
Smacznie Pysznie KaloryczniePyszny ogórkowy orzeźwiający sosik. Z dodatkiem mięty nabiera jeszcze większej świeżości. Ilość mięty oczywiście zależy od naszych upodobań. Taki sosik jest świetnym dodatkiem do grillowanej karkówki
Monia miesza i gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z
Di gotujePożywny obiad mięsny z warzywami z jednego naczynia żaroodpornego, wystarczy tylko natrzeć przyprawami mięso, krótko obsmażyć , obłożyć surowymi pokrojonymi warzywami i zalać pomidorowym sosem z ketchupem. Po dwóch godzinach gotowe! Trochę niewdzięczne do fotografowania ale całkiem smaczne danie. Mięsożercy bedą zachwyceni. SKŁADNIKI: 1,3-1,5 kg chudej karkówki wieprzowej 40 dag świeżych pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka
Wanilia i Kardamonznają ze szkolnej stołówki ... Na szkolne obiady forszmak bywał dość często, choć nie mieszkamy na lubelszczyźnie... Mnie zauroczył swym wyglądem, łatwością przygtowania i genialnym smakiem. Polecam, można to danie przygotować z pozostałych od poprzednich dni mięs (tzw.przegląd lodówki) lub przygotowywać na świeżo. Ja wykorzystałam pozostałą po świętach gęsinę, dosmażyłam do tego kawałek karkówki pokrojony w paski i wyszło bardzo
Smaczne Zdroweważne -po 15 minutach należy karkówkę przekręcić ) . Krok 6 . Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ok 2 godzin. Ponieważ czas pieczenia zależy od grubości mięsa ,należy sprawdzać wykałaczką czy jest miękkie. Bardzo ważne jest co kilka minut podlewać mięso wydzielanym sokiem . Jak mam zamiar wykorzystać część pieczeni na obiad to pod koniec pieczenia kroje
Eli Gotowanie