mających czasu stać przy garach...Wkładamy wszystkie składniki do misy wolnowaru, zamykamy , ustawiamy ..i np.idziemy do pracy...a obiad gotuje się sam..Taką potrawę można zrobić również w garnku lub w piekarniku.. 1 kg karkówki 0,80 kg pieczarek 4 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu około 2 szkl.wody sól, pieprz listek, ziele majeranek Mięso
Moje domowe kucharzenieMaczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut
Kuchnia MagdaLenyMaczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut
Kuchnia MagdaLenyzamrażarce mam jeszcze zapasik grzybów więc wykorzystałam je do przygotowania tego pysznego obiadu. Z grzybami, w pysznym sosie udusiłam plastry schabu. Zamiast schabu pyszna będzie także karkówka lub żeberka. Zamrożone miałam podgrzybki, maślaki i koźlaki ale można wykorzystać także kurki. W sezonie oczywiście można grzyby mrożone zastąpić świeżymi a jak ktoś nie lubi grzybów leśnych może wykorzystać pieczarki. składniki
Monia miesza i gotujeSzufladkowa zapiekanka z karkówką Pyszna zapiekanka z karkówką. Szufladkowa bo układana jak skarpetki w szufladzie na zakładkę Wspaniała roszada warzyw , mięsa i ziemniaków .. Wiem ziemniak to
Ogrodnik w podróżyMięso jest kruche, soczyste i mega pyszne a w sosie z pieczarkami jest obłędne, ma lekko cytrynowy posmak, polecam. Gotowi na pyszny obiad? zapraszam. Liście limonki kafir nabędziecie w marketach lub zw Kuchniach świata. Pieczeń z karkówki z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMłoda kapusta „Babci Jadzi „ Młoda kapusta , to wspaniałe warzywo . No a moja teściowa , robi najlepszy bigos z młodej kapusty na świecie Tak to całkowita
Ogrodnik w podróżydziś dla Was bardzo ciekawy przepis, tym bardziej że upieczoną łopatkę możecie przygotować właśnie na taki obiad, a pozostałą resztę zjeść na kanapkach. Do przygotowania mojej łopatki użyłam sosu z karkówki oraz musztardy samodzielnie zrobionej . Zachęcam Was właśnie do zrobienia musztardy samodzielnie, jej smak jest genialny, a musztarda pasuje do różnego rodzaju dań oraz sosów sałatkowych. Łopatka z sosem musztardowym
nietylkopasta.plPodczas robienia zakupów zastanawiałam się z mężem co kupić na obiad... Ryba była, schab, mielone, kurczak były... Na co mąż z lodówki triumfalnie wyciągnął karkówkę i z entuzjazmem oznajmił "Będzie karkówka w sosie własnym!". Ugotowałam no i jest :) Składniki na karkówkę duszoną w sosie własnym (4 porcje): karkówka wieprzowa około 500 g 2 (większe) cebule 3 ziela angielskie 2 liście
Karola gotujeszkoda, bo jest naprawdę pyszna, moim zdaniem lepsza od wersji z ziemniakami. Do tego obowiązkowo dużo koperku. Pożywny i bardzo smaczny obiad. Zupy nie trzeba zabielać ani zaprawiać mąką, bo gęstości dodaje jej ryż. 200g karkówki 500g ogórków kiszonych 200g suchego ryżu 2 łodygi selera naciowego 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 por 1 pęczek koperku 3 liście laurowe
Szefowa kuchnidanie, obecne chyba w każdym domu. Klusek śląskich nie robiłam już bardzo dawno aż wreszcie wczoraj się doczekały. Rodzinie bardzo smakował. taki obiad, więc kluseczki pojawią się znowu niebawem w innej wersji. Składniki: 4 duże plastry karkówki 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz ziele angielskie, liść laurowy słodka i ostra papryka łyżka mąki łyżka kwaśnej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzepis na smaczny obiad – wieprzowina zapiekanka z kapustą kiszoną i ziemniakami. Składniki: 4 plastry łopatki wieprzowej (albo karkówki czy szynki) 500 g kapusty kiszonek 2 średnie marchewki 7-8 średnich ziemniaków łyżka majeranku 100 g koncentratu pomidorowego pieprz, sól, papryka ostra olej do smażenia Przygotowanie Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kapustę kiszoną
e-PrzepisyKulinarnePrzyznam szczerze, że takie klasyczne gołąbki od początku do końca robiłam pierwszy raz. Zawsze miałam przekonanie, ze jest to niezwykle ciężkie i bardzo czasochłonne więc odwlekałam
Krakowskie smaki Aninastępnie paprykę i suszone pomidory. Ok. 5-10 minut smażymy warzywa a następnie przekładamy je do naczynia na karkówkę. Pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temp. 180 st. C. Podajemy jako obiad np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatk ą wielowarzywną (w wersji z olejem) lub inną ulubioną. Równie dobrze smakuje
Maminek kulinarny